Vyzdobte si domov krásnými dekoracemi

Vyzdobte si domov krásnými dekoracemi

Tisk

domov plny napadu 200Nakladatelství CPress vydalo další tvořivou knihu Lucie Dvořákové-Liberdové nazvanou Domov plný nápadů.

 

 

Nejsem zrovna tvořivý ani zručný člověk, ale mít pěkné bydlení, to chce snad každý. A někdy je k tomu potřeba inspirace a ty šikovnější ruce se pak také najdou. Proto jsem s nadšením a očekáváním otevřela tento titul.

Hned v úvodu v něm autorka podotýká, že koupit si nové věci může každý a že výroba vlastních věcí chce odvahu a odhodlání, ale stojí za to. Není se čeho bát a hlavní je, aby to člověka bavilo. A hlavní je, že domov musí být místo, kde se budete cítit šťastně.

Následuje 31 návodů na nejrůznější dekorace a ozdoby, kdy některé využívají starých věcí, jiné si vypůjčí pomůcky z přírody. V úvodu se čtenář vždy dozví, co bude potřebovat, a to včetně nářadí a následují praktické fotonávody s popisy.

Při čtení některých stránek jsem si říkala, že na takové nápady snad člověk ani nepotřebuje knihu – například, aby přetřel starý chlebník nebo pokličky, případně truhlík a poličky. Pak však přišly moc pěkné tipy, třeba prostírání nazdobené za pomoci dírkované stužky nebo nádherné a něžné kytičky ze smrkových šišek. Těm zřejmě neodolám a nazdobím si nimi květináče. A okouzlil mě také dýňový déšť – opět kytičky vyrobené ze semen dýní dozdobené kamínky.

domov 1

Moc se mi líbilo, co dokázala autorka při tvoření využít. V tomto ohledu mě nadchly vyzdobené košíky od jahod nebo decentní prostírání ze zbytků linolea. Sama bych to doma nepotřebovala, ale své kouzlo měl i svícen z čínské vrby. Stačilo nabarvit větvičky, nalepit je na skleněnou nádobu a přidat nějaké drobné ozdoby v podobě ulit nebo kamínků.

Domov plný nápadů je pěkná kniha pro inspiraci i pro potěšení oka. Už se moc těším, jak podle ní něco vyrobím a musím se poohlédnout i po ostatních autorčiných knihách.

Lucie Dvořáková-Liberdová se narodila v Havířově a vystudovala Obchodní akademii ve Vimperku. Je maminkou dvojčat a naplno se věnuje také kreativnímu tvoření, fotografování a psaní článků pro různé české i zahraniční časopisy. Je autorkou mnoha úspěšných knih, přičemž z některých se staly bestsellery, jako například Ze starého nové – originální proměny, Věnce, dekorace a ozdobná vajíčka nebo Vánoce na míru. Spatřit ji můžete i na televizní obrazovce. Lucie je přesvědčená, že ze všeho se dá něco vyrobit a není nic, co by se nedalo nějak zužitkovat.

domov plny napadu

Domov plný nápadů
Autor: Lucie Dvořáková-Liberdová
Žánr: humor, non-fiction
Nakladatelství: CPress, Albatros Media
Rok vydání: 2019
Počet stran: 120
Hodnocení: 86 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/55331196/domov-plny-napadu/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Karel Fiala: „Z flašky nedýchám, z flašky chlastám“

200rDalším zpovídaným fotografem je Karel Fiala, který se věnuje fotografování pod vodou. Co vše ke vzniku  těch kouzelných rozevlátých fotek potřebuje? A jak to vlastně celé probíhá? Začtěte se o fotografování ve stavu bez tíže…

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kniha o televizi mapuje zákulisí audiovizuálního média

kniha o televiziBez televize si sotva dokážeme představit svůj život. Obrázky, které se z ní nepřetržitě linou, ovlivňují, ba určují naše vnímání okolního světa. Někteří badatelé dokonce tvrdí, že ve skutečnosti nezažíváme realitu vůbec, kromě té...


Literatura

Vlčí štěstí: minimalistický příběh a nádherná příroda

big vlci-stesti-3mk-478032 (2)Knížka Vlčí štěstí italského prozaika Paola Cognettiho se vám vejde do batohu či kabelky a může vám zpříjemnit den. Je to vcelku jednoduchý příběh popsaný na 150 stranách, ale vtáhne vás do prostředí nádherné...

Divadlo

Nora, osekaná, Helmerová

nora uvodkaHenrik Ibsen a jeho Nora (původně Domeček pro panenky) patří k divadelní klasice. Hra byla napsaná před více než sto lety, ale její téma – postavení žen ve společnosti - je živé dodnes. Inscenace brněnské Reduty (Národní divadlo Brno) přijela v p...

Film

Kam kráčíš, Národní filmový archive?

hori-ma-panenko 200Roku 2013 uplyne rovné půlstoletí od (znovu)založení Národního filmového archivu, respektive Československého filmového ústavu, který mu předcházel. Tato ctihodná organizace zahrnuje nejen unikátní sbírku filmov...