Zasmějte se u Deníku rostoucího bříška

Zasmějte se u Deníku rostoucího bříška

Tisk

denik rostouciho briska 200Ve vydavatelství CPress ve společnosti Albatros Media vyšla před pár dny kniha Deník rostoucího bříška od Barbory Trojanové a odstartovalo tak novou edici knih nazvanou Kamarádky kamarádkám.

 

 

Edice Kamarádky kamarádkám má přinášet knihy, díky kterým ženy získají pocit, že v dané situaci nejsou samy. Zdá se, že knihy si budou zakládat jak na barevných obálkách, tak na odlehčeném obsahu plném vtipných postřehů a tipů od zkušených žen. Kromě Deníku rostoucího bříška vyšla kniha Kláry Mandausové s názvem Puberťák. Jak se nezbláznit a přežít a Jak zhubnout těch blbých 6 kilo od Barbory Topinkové.

Já se na knihu nechala nalákat s tím, že půjde o odlehčené čtení o něčem, co mě snad brzy také čeká, a z tohoto ohledu jsem nebyla zklamaná a dostala, co jsem chtěla. Často jsem se usmívala, číst si autorčiny příhody mě docela bavilo, i když místy se mi zdálo, že je to víc o rodinných oslavách a poměrech než o těhotenství jako takovém.

„Kyvadlo nic neukázalo, zato ukázal poslední ultrazvuk Kluk váží už kilo šedesát, a protože měl právě nohy za hlavou a zadeček vystrčený „na kameru“, viděla jsem HO, tedy pintka. V obličeji je prcek podobný manželovi, ale pusu má po mně, myslím. Když jsem fotku z ultrazvuku ukázala kamarádce, sklaplo mi. Prý vypadá jako Mr. Burns ze Simpsonů. Chybí mu jen poskok Smithers.“ (str. 109)

Ačkoliv mě autorčin styl bavil, musím uznat, že fanynka edice Kamarádky kamarádkám se ze mě zatím nestane, protože se podle mě nejedná o žádný zázrak. Dala bych přednost více textu na úkor zvýrazněných hlášek a textů na jednotlivých stranách – navíc mnohdy o pár kapitol dál. Působily na mě poměrně rušivě a vystačila bych si jen s pěknými a odpovídajícími ilustracemi Barbory Balgové. Navíc jsem se nemohla ubránit dojmu, že by takovou knihu mohla napsat každá druhá žena a i jako takový osobní deníček mi to přišlo jako docela málo. I když uznávám, že jsem trochu zmlsaná Deníčky moderního fotra od Dominika Landsmana a třeba budu knihu za pár let vnímat jinak.

Barbora Trojanová nedostudovala češtinu a němčinu na FF UK, poté se věnovala tlumočení, hraní v divadle Sklep, byla redaktorkou a vedla blog Ne!dokonale.cz. Nyní se věnuje PR a marketingu pro filmovou společnost Total HelpArt a Slavonice Fest. Má manžela Ondřeje, dva dospělé syny a psa Bublinu.

denik rostouciho briska

Deník rostoucího bříška
Autor: Barbara Trojanová
Žánr: beletrie
Nakladatelství: CPress ve společnosti Albatros Media
Rok vydání: 2018
Počet stran: 144
Hodnocení: 74 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/45538237/denik-rostouciho-briska/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Doba nepřeje novým písničkám, říká zpěvák Dalibor Janda

janda perexPřed loňskými Vánocemi jel koncertní šňůru, vydal již své 21. album - DVD Karaoke párty s melodiemi svých hitů - či singl své dceři, zpěvačce Jiřině Anně Jandové. Má úspěchy. Přesto má k dnešní době výhrady: nelíbí se mu, že do rádií je velký pro...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Jak si neudělat z domova cirkus jako na Piccadilly

jak si neudelat z domova cirkus jako na piccadilly 200V červnu vyšla u nakladatelství Mladá fronta příjemná knížečka o životě ve Velké Británii od známé české autorky Hany Parkánové-Whitton s delším, ale vtipným...


Literatura

Poznejte královnu francouzského thrilleru

pouhy stin 200Pouhý stín, tak se jmenuje kniha nadějné francouzské autorky Karine Giébelové, která vyšla v březnu v nakladatelství Jota. Napínavé čtení se záludnou zápletkou si prostě nemůžete nechat ujít!

...

Divadlo

Zábava, zážitky, emoce. Léto ve Švanďáku nabídne oblíbené komedie i čerstvou novinku, hrát se bude za každého počasí

svandak 200Úspěšné inscenace, které zaručeně pobaví, i jednu chytlavou novinku nabídne v létě divákům pražské Švandovo divadlo, kde se letos plánuje hrát i o prázdninách. „Léto ve Švanďáku“ potrvá 30 večerů a uskuteční se od 25. června do 10. července a pot...

Film

Hledání smyslu podle Petra Weigla

weigl rusalka perexRežisér Petr Weigl (narozen 1939) si mezinárodní věhlas získal vypravěčsky stylizovanými, výtvarně vytříbenými přepisy zejména oper, ale nejen jich. Získal za ně ocenění v zahraničí i doma (Trilobit, Cena Čs. televize...