Křik: Vydařený thriller z psychiatrické léčebny

Křik: Vydařený thriller z psychiatrické léčebny

Tisk

krik perNakladatelství Albatros představuje výjimečný thriller Nicolase Beugleta z prostředí psychiatrické léčebny. Příběh je inspirovaný skutečnou událostí z období studené války a zavede vás do pokoje jednoho z pacientů, ke kterému jsou v noci přivoláni policisté, aby vyšetřili jeho údajnou sebevraždu. Případu se ujímá inspektorka Sarah Geringënová, která ale brzy pochopí, že tu něco nehraje a pravděpodobně se nebude jednat o pouhou sebevraždu. Jizvy po celém těle, záhadné malby po zdi i zamlklost pracovníků nasvědčují tomu, že se jedná o komplikovaný případ.

 

Uprostřed noci jsou policisté přivoláni do psychiatrické léčebny, kde se podle zaměstnankyně sám uškrtil jeden z pacientů. Po důkladném prošetření ale policisté spolu s přivolanou inspektorkou Sarah Geringënovouobjeví nejasnosti, které vyvracejí teorii o sebevraždě. Na těle mrtvého pacienta jsou objeveny jizvy, jejichž původ nedokáže nikdo vysvětlit nebo spíš odmítá. Personál očividně tají i další skutečnosti, což vyšetřovatele přesvědčí o tom, že se jednalo o vraždu.

Thriller je napínavý od první stránky, i když vlastně čtenář neví ještě vůbec nic. Je zde jen oběť a tým vyšetřovatelů. Postupně jsou odkrývány jednotlivé indicie, které dohromady vytvoří díly skládačky, která do sebe na konci zapadne. Charaktery jednotlivých postav jsou důmyslně, realisticky propracovány. Jejich chování i dialogy ve čtenáři vyvolávají silné pocity sympatií i antipatií, které příběh dělají ještě více skutečnější. Celkově je příběh a zejména závěr opravdu originální. V knize nejsou žádné zbytečné, nudné pasáže, právě naopak. Po delší době se tu objevil thriller, který opravdu stojí za přečtení!

krik

Název: Křik
Autor: Nicolas Beuglet
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: XYZ ve společnosti Albatros Media a. s.
Počet stran: 428
Odpovědná redaktorka: Michaela Celárková
Korektura: Aleš Kysela
Obálka: Jakub Karman
Grafická úprava a sazba: Roman Křivánek
Technická redakce: Andrea Pastorčáková


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herec Tomáš David: „Vedu dialog s pánví, kastrólem nebo vidličkou“

200divvvMěstské divadlo Zlín si na novou sezonu sehnalo posily – dva Tomáše. Kromě Tomáše Červinky jde o Tomáše Davida, kterého jsme nyní pořádně vyzpovídali. Na prknech ho můžete vidět jako Pejska v pohádce O pejskovi a kočičce.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Bílá paní na hlídání – večerníček v knížce

200litVezměme to pěkně popořádku: nejdřív byla kniha Pavla Brycze s ilustracemi Evy Sýkorové-Pekárkové. Úspěšná kniha. Odborníky ceněná, čtenáři oblíbená. Z knihy pan autor osobně vytvořil scénář, pan výtvarník VHRSTI vytvořil obrázky a pan režisér Petr Friedl p...


Literatura

Bildungsroman po česku jako novela V Tichu

v tichu200Nakladatelství Ikar nám v roce 2016 naservírovalo druhou knihu mladé a troufám si říci velmi nadějné české autorky Alžběty Bublanové V Tichu. Novela o dospívání mladé dívky se hodí jak pro mládež, tak je určena hlavně čtenářům, kteří prahnou po kvalitní neokoukané české próze,...

Divadlo

Společenstvo vlastníků ukazuje přehlídku typických Čechů

spolecenstvo vlastniku 200V rámci festivalu Setkání Stretnutie do Zlína přijelo také pražské Divadlo Vosto5 se svou hrou Společenstvo vlastníků. Letošní ročník se nesl v duchu biografií, ale také tématu „co dnes znamená být jiný“, což se v n...

Film

Moderní romance Minulé životy dojme české diváky už v červenci

Minule zivoty200Debutující americká režisérka korejského původu Celine Song ohromila se svým debutem Minulé životy diváky na festivalech Sundance i Berlinale. Její citlivá moderní romance se teď díky distribuční společnosti Aerofilms podívá i do českých ...