Nahlédněte do bradavické knihovny

Nahlédněte do bradavické knihovny

Tisk

FvPV200Nakladatelství Albatros ku příležitosti dvacátého výročí od vydání prvního dílu Harryho Pottera znovu vydává všechny doposud zveřejněné knihy. Jedněmi z nich jsou i učebnice z bradavické knihovny – Famfrpál v průběhu věků a Fantastická zvířata a kde je najít.

 

 

Harry Potter se stal fenoménem, který si získal miliony fanoušků po celém světě. Mnoho z nich je kouzelnickým světem natolik pohlceno, že se snaží získávat další a další informace, netrpělivě čekají na další dodatky z pera J. K. Rowlingové, aby objasnili doposud neznámé skutečnosti nebo mohli jen strávit několik dalších hodin mimo realitu mudlovského světa.

První knihou, kterou bych dnes ráda představila, je Famfrpál v průběhu věků. Jejím autorem je jeden z nejznámějších famfrpálových hráčů – Kennilworthy Whisp, který v přehledné učebnici popisuje vývoj nejslavnějšího sportu, představuje nejznámější famfrpálová družstva a nechybí ani přehled základních pravidel. Nové vydání je doplněno o řadu černobílých ilustrací, které doplňují Whispyho text. Po přečtení by měl být každý schopen sestavit úspěšný famfrpálový tým!

Fantastická zvířata a kde je najít vlastní každá kouzelnická rodina v celé zemi. Díky ní si totiž hravě poradí i s tvory, kteří se rádi zabydlují v našich domovech! Autorem knihy je známý Mlok Scamander, kterého netřeba dlouze představovat (mudlové ho mohou znát ze stejnojmenného filmu). Mlok Scamander na svých mnohaletých cestách vyhledává kouzelné tvory, snaží se o jejich klasifikaci a bližší poznání, a všechny informace nyní opět předává veřejnosti v podobě přehledné učebnice. I v tomto případě je text proložen černobílými ilustracemi s jednotlivými tvory. Možná vás to překvapí, ale i mudlové se s některými tvory již setkali. Znáte jistě příběhy o yettim, lochneské příšeře, dracích, či bájných kentaurech. Důkazy o jejich spatření nelze připisovat slabé mysli, pouze nedostatečné kontrole Ministerstva kouzel!

Knihy slouží jako doplňkové čtení, nejedná se o samostatný příběh. Z tohoto důvodu doporučuji všem mudlům, aby se jim obloukem vyhnuli, protože ti je jistě neocení. Na druhou stranu získají čestné místo v knihovně každého mladého čaroděje nebo zarytého fanouška, který se snaží více poodhalit tento jedinečný svět. Není, co víc k nim dodat, knihy jsou jedním slovem kouzelné a jejich smysl ocení každý, kdo si svět čar a kouzel zamiloval stejně jako já. Obě knihy jsou dílem J. K. Rowlingové, která se rozhodla ponechat veškerý výtěžek nadacím Comic Relief a Lumos.

Celkové hodnocení: 100 %

Název: Famfrpál v průběhu věků

Autor: J. K. Rowlingová (Kennilworthy Whisp)

Rok vydání: 2017 (1. vyd. v roce 2001)

Nakladatelství: Albatros

Počet stran: 141

Ilustrace: Tomislav Tomic

Obálka: Jonny Duddle

Překlad: Pavel Medek

Odpovědný redaktor: Petr Eliáš

Výtvarná redaktorka: Alexandra Horová

Technická redaktorka: Petra Mejstříková

FvPV

 

Název: Fantastická zvířata a kde je najít

Autor: J. K. Rowlingová (Mlok Scamander)

Rok vydání: 2017 (1. vyd. v roce 2001)

Nakladatelství: Albatros

Počet stran: 141

Ilustrace: Tomislav Tomic

Obálka: Jonny Duddle

Překlad: Pavel Medek

Odpovědná redaktorka: Tereza Pecáková

Výtvarná redaktorka: Alexandra Horová

Technická redaktorka: Petra Mejstříková

FZ


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

ALŽBETA STANKOVÁ – DIVADLO KALICH

kalich 200Alžbeta Stanková je herečkou v Divadle Kalich, její přechozí zkušenosti jsou však i z Radošinského národního divadla, známe ji z filmu Rebelové nebo ze seriálu Rodinná pouta. V Divadle Kalich ji uvidíme v představení Osmý světadíl.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Růže a tis Agathy Christie

Růže a tisKrálovna napětí vykreslila další působivý – a tentokrát tragický – psychologický příběh. Hugh Norreys, jehož nehoda upoutala na invalidní vozík, se ocitá v městečku St Loo, kde právě vrcholí předvolební boj. Střetávají se tu různé společenské...


Literatura

Pejskaři, zbystřete: Jak to ten pes myslí?

jak to ten pes mysli200Mladá fronta zacílila na velký a zarputilý segment trhu, a to na pejskaře! V září totiž vydala příručku Jak to ten pes myslí? s podtitulem Vizuální průvodce „psí řečí“. Jako milovnice psů a majitelka je...

Divadlo

Unikátní akce: Festival Tanec Ostrava

festival tanec ostravaLetos se již po 12. uskuteční jediná přehlídka soudobého tance, fyzického a pohybového divadla v Ostravě. Unikátní akce zve příznivce ladného i nekonvenčního umění, kde schopnost ‚čtení mezi řádky‘ je více než vítanou. O čem, že j...

Film

Čtyřlístek ve službách krále míří do kin už 31. ledna

ctyrlistek ve sluzbach krale 200Král Rudolf v touze po zlatotvorném kameni mudrců vydává všanc poklad nejcennější - svatováclavskou korunu i blaho celého království. Podle prastaré věštby jedině podivné bytůstky ze vzdálené budoucnosti m...