Rajeshův přízvuk je skutečný

Rajeshův přízvuk je skutečný

Tisk

muj prizvuk200V nakladatelství XYZ vyšla kniha Můj přízvuk je skutečný a pár dalších věcí, které jsem vám neřekl, kterou by si měl přečíst každý milovník seriálu Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory). Tuto zpověď totiž nevypráví nikdo jiný než Kunal Nayyar, představitel Rajeshe Koothrappaliho.

 

 

Na první dojem každého jistě zaujme bílá obálka, na které se nachází Kunal ve skvěle padnoucím modrém obleku s netradičními boty a hlavně nesmělým výrazem ve tváři. Jeho postavu doplňuje název knihy vyvedený velkými zlatými písmeny.

Kniha Můj přízvuk je skutečný není jen nějakou strohou autobiografií, Kunal seznamuje čtenáře s nejrůznějšími zážitky ze života, ale také popisuje různé slavnosti v Indii a v závěru také typickou „tlustou indickou svatbu“. Příběhy doplňují také myšlenky zaznamenané na ubrousek v letadle, například: „Když darujete již darovanou láhev vína, nedávejte ji těm lidem, kteří vám ji darovali původně.“

Nečekejte žádné chvástání o tom, jak se Kunal stal slavným. Právě naopak, těšte se na popis cesty za úspěchem protkaný popisem neúspěšných schůzek i vztahů, konkurzů a různých divadelních her, strachu o vyhostění ze země a podobně. Nechybí ani důraz na rodičovskou lásku a především na jejich důvěru a dobré rady.

Kniha je psána lehkým stylem, jednotlivé zážitky působí přirozeně a nenuceně. Až máte pocit, že Kunala Nayyara znáte od narození a vše vám vypráví někde u piva. Rychle se s tím ztotožníte, fandíte mu a zajímá vás o něm úplně všechno. A taky se hodně pobavíte.

Pokud máte rádi Rajeshe, nebo se chcete dozvědět něco Indii, co vám cestovatelské příručky neprozradí, tak si tuto knihu rozhodně přečtěte! Nebudete litovat!

Kunal Nayyar se narodil v Londýně, ale vyrůstal v Novém Dillí v Indii. V roce 1999 se vydal do USA, kde vystudoval nejprve obchod a finance na University of Portland v Oregonu, ale už během studií se zapojoval do divadelních kurzů a představení. Následně absolvoval hereckou školu Temple University ve Filadelfii, čímž odstartoval svou hereckou kariéru. Role v seriálu Teorie velkého třesku pro něj byla průlomová. Od té doby hrál v řadě komedií a propůjčil svůj specifický hlas animovaným postavám. V současnosti žije se svou ženou Nehou (Miss Indie 2006) v Los Angeles.

muj prizvuk

Můj přízvuk je skutečný a pár dalších věcí, které jsem vám neřekl
Autor: Kunal Nayyar
Překlad: Pavel Kreuziger
Žánr: autobiografie
Nakladatelství: XYZ
Rok vydání: 2017
Počet stran: 236
Hodnocení: 90 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vladimír Socha: „Takzvaný Největší Evropan všech dob nebyl žádný král, filozof ani prezident, zato ale vážil přes padesát tun“

Socha 200Vladimír Socha je publicista, bývalý pedagog, autor populárně naučné literatury a popularizátor paleontologie a přírodních věd. Je autorem patnácti knižních titulů pro děti a dospělé a jeho poslední novinkou je kniha Pravěcí vládci Evropy, která vyšla...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

O schůzce, která se vlastně neuskutečnila

Rendez vous 200Přestože se román Deborah McKinlayové jmenuje Rendez-vous v Paříži, nejde vůbec o milostné randění v městě nad Seinou. Ti dva, o nichž je řeč, se do francouzské metropole spolu vůbec nedostanou. Na rendez-v...


Literatura

„Za zamčenými dveřmi“ odemyká 13. komnatu Harrisonova života

Harrison 200Člen slavné kapely „The Beatles“, kytarista, skladatel, milovník žen, hinduista, velký fanoušek Boba Dylana, producent prvního filmu od „Monthy Pythonů“ - jedny z mála přívlastků  Harrisonovy povahy.

Divadlo

Třeskutý duel vlašáku a mungo klíčků v Divadle Kalich

zenazapultemperexKoloniály se smíšeným zbožím nejsou jen tak obyčejné obchody. Nejen za pultem, ale také před pultem mezi regály s různorodým artiklem se denně odehrávají podivuhodné lidské i potravinové příběhy. Proto není divu, ...

Film

Zahajovací večer Severského filmového podzimu

sfp 200Severský filmový klub zahájil ve čtvrtek 9. listopadu v kině Lucerna další ročník festivalu Severský filmový podzim. Jeho cílem je přiblížit divákům severskou filmovou tvorbu a vybrat to nejlepší co se v poslední době urodilo. Filmy se promítají v originálním znění s českými ...