Made of Metal – hvězdy druhého dne

Made of Metal – hvězdy druhého dne

Tisk

mom 200Ve dnech 15. – 17. srpna 2014 se v Hodoníně uskuteční první ročník open-air festivalu s názvem MADE OF METAL. Návštěvníci budou mít příležitost vidět výběr těch nejlepších světových kapel z oblasti folk metalu, symphonic metalu a power metalu. My vám nyní přinášíme přehled sobotních interpretů.

 


Eagleheart

Brněnská power metalová skupina Eaglehart loni oslavila deset let své existence a nemá se za co stydět. Kromě toho, že si jako předkapela zahráli například s Dragonforce, WASP, Axxis nebo Elvenking, mají za sebou spolupráci s Rolandem Grapowem. Právě pod vedením srdce skupiny Masterplan jim vzniklo album Dreamtherapy, které vyšlo jak v Evropě, tak USA. Zajímavostí je, že na nástupce tohoto alba věnoval kapele Made of Metal finanční prostředky.

Krampus

Folk metal z Itálie přivezou tito mladíčci, kteří se sice dali dohromady až v roce 2010, ale nijak se to neodráží na kvalitě jejich hudby. Poslední album Survival of the Fittest jim vyšlo předloni a z loňska mají dva nové singly, tudíž na sebe nový materiál zřejmě nenechá dlouho čekat. Novou posilou je jim také bubeník ALFREDO MACUZ, tak jej nezapomeňte podpořit.

Pathfinder

Cestu rozhodně neztratíte s touto symfonickou power metalovou skupinou z Polska. Ta se poprvé představí v nové sestavě – s novým zpěvákem z USA, kterého hledali od dubna 2013, kdy skupinu opustil stávající zpěvák Simon Kostro. Umělcům bude sekundovat i půvabná sopranistka Agata Lejba-Migdalska, tak neváhejte a ponořte se s nimi na chvíli do vln epického metalu.

Orden Ogan

Orden Ogan založili dva Sebastianové (Grütling a Levermann) v roce 1996 a obohatili tak svět o kvalitní metalovou skupinu. Jejich power metal je křížen folkem i progresivem a že to funguje potvrzuje například řádka vystoupení na velkých festivalech. Jejich poslední počin To The End je z roku 2012 a brzy se dočká pátého bratříčka.

Crucified Barbara

Potěchou pro mužské oko i ucho rozhodně bude vystoupení skupiny Crucified Barbara. Tyto čtyři nezkrotné děvy ze Švédska na Made of Metal přivezou kromě sebe i opravdu čerstvé album In the red, které vydají 10. srpna.

Stream of Passion

Holanďané Stream of Passion přivezou kromě svého progresivního gothic metalu také nové album A War of Our Own, které spatřilo světlo světa 18. dubna, a to i díky organizátorům tohoto festivalu. Středem skupiny je charismatická Mexičanka Marcela Bovio.

Leaves ´Eyes

Skupia Leaves´s Eyes byla založena v roce 2003 a jedná se o německo norské symfoniky, jimž velí zpěvačka Liv Kristine s growlujícím Alexandrem Krullem. Mají za sebou několik alb, tím posledním je Symponies of the Night, které vypráví o ženách z historie a mytologie, které musely bojovat s nepřízní osudu.

mom Leaves Eyes

Haggard

Haggard, to je velká parta německých hudebníků, kteří ve své show snoubí metal s vážnou hudbou, doom i death metalem a to vše pod rouškou zábavy a kvalitního posb, lechu. Haggard vydali zatím pět alb, přičemž to z roku 2008 s názvem Tales of Ithria je považováno za mistrovské dílo z oblasti symfonického a atmosférického metalu.

mom Haggard

Dream Evil

Právě se skupinou Dream Evil ze Švédska si budete moci z plna hrdla zařvat „Made of Metal“ u jejich stejnojmenné písně. V České republice se totiž ukáží po jejich dvouleté pauze, ve které pracovali na novém materiálu. Věříme, že jejich heavy power metal oceníte!

MADE OF METAL
15. – 17. srpna 2014
Hodonín

mom plakat

Více informací: www.madeofmetal.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dulux Let´s colour: „K zapojení jsou třeba oči, ruce a úsměv!”

lets colour 200Při brouzdání internetem jsme v redakci narazili na velmi zajímavý projekt Dulux Let´s colour, který rozhodně stojí za zmínku. O co přesně se v něm jedná, jste se mohli dočíst v tiskové zprávě na našem

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

David Deida: Cesta vášně: hodně úletová kniha


david deida cesty vasneDavid Deida nedávno vydal Cestu pravého muže.Tato kniha se stala bestseller...

Divadlo

Ježek a sněhulák aneb když zimní spánek nahradí hřejivé přátelství

jezek a snehulak 200Závěrečná sobota zlínského divadelního festivalu Setkání Stretnutie patří tradičně dětem, dětským představením a divadelnímu rodinnému pikniku. Letos počasí festivalu nepřálo a offprogram se nemohl odehrávat v š...

Film

Polednice a dnešní doba

poled200Jak mohla vzniknout děsuplná pověst o zalknutých dětech, jak ji působivě zpracoval Karel Jaromír Erben v Kytici? V jejím filmovém ztvárnění, pořízeném před patnácti léty F.A.Brabcem, si onu pod plachetkou osobu, o berličce a s hnáty křivými, zahrál Bol...