Biosystem55 a EP By my Side – pohodový italský nu-metal

Biosystem55 a EP By my Side – pohodový italský nu-metal

Tisk

200hud1Na Biosystem55 jsem narazila úplnou náhodou a trochu mě šokovalo, že kapela vznikla už v roce 2001 v italské Boloni. Že není nějak profláklá a zprofanovaná? To bude tím, že je z Itálie, a taky není upsaná žádné vydavatelské společnosti a tudíž nemá tolik peněz na řádnou propagaci.

 

 

 

Biosystem55 funguje v tomto složení: Giorgio Romagnoli – zpěv, Fabio Spinelli – kytara, Simone Spolzino – kytara, Marco Golinelli – bicí, Carlo Barbieri – basa. Kapela vznikla na začátku nového tisíciletí a od té doby posluchače stihla počastovat těmito nahrávkami: EP Fifty Five, deska Just to Destroy (2006), další EP Behind the Screen (2008), poté opět plnohodnotné album Get Ready for the Next Battle (2009) a první den tohoto roku vydali EP By My Side.

hud22

A na co se na této malé hudební ochutnávce můžeme těšit? Biosystem55 jsou někde mezi post-grungem, rockem a někde zajíždí až do nu-metalu. Otvírák By My Side se přiřítí se vším, co kapela nabízí – zhutnělé zvuky, nakopávačka a zprvu zastřený vokál. Místy mi vokální linka přijde až příliš zatlačená do pozadí a při refrénu mám pocit, že jde úplně o jinou kapelu než na začátku. Asi se neumí rozmyslet, jak přesně má jejich hudba znít. Druhá pecka Fighting My Ghost představuje moderní aranžmá, perkuse a bicí, které budují hudbě cestu na vrchol. Nejen po vokální stránce mi místy připomínají kapelu Soil. Gasoline je skočná a rychlá melodická píseň s lehce frázovaným zpěvem. Líbí se mi ta lehkost, co ze skladby čiší. Předposlední písnička, Beam of Light, nabízí pěknou vybrnkávačku a je směrovaná víc do tolik zatracovaného nu-metalu. Ale čistý zpěv na poněkud kytarovějším základě tu najdeme taky. Ráznější rozjezd i skočnější hudbu přináší zavírák Play a Game. Pěkně našláplá skladba, akorát se mi nelíbí až příliš rozvleklé a sladkobolné refrény.

Ne že bych tuto hudbu cíleně vyhledávala a poslouchala, ale můžu s čistým svědomím říct, že je poslouchatelná a pěkně jim to šlape. Mnoho lidí neohromí, ale ani nezklame. Pokud si chcete udělat obrázek sami, můžete se podívat na jejich oficiální klip k písničce By My Side.


Název nosiče: By My Side (EP)
Interpret: Biosystem55
Žánr: rock/grunge
Skladby: 01. By My Side, 02. Fighting My Ghost, 03. Gasoline, 04. Beam Of Light, 05. Play a Game
Stopáž: 18:27
Vydavatelství: Biosystem55
Hodnocení: 60 %

Zdroj foto/obálka: facebook.com/BIOSYSTEM55


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Snažíme se pomáhat a udělat svět trochu lepším místem pro život

givt200Před nedávnem jsem se úplně náhodou seznámila se společností GIVT.cz. Ostatně, s přibývajícím věkem se mi potvrzuje, že nic se nestane náhodou a že různé skutečnosti mi zkříží cestu právě v tom okamžiku, kdy je jich zapotřebí.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

S jako symbol pro naději

superman a lide z oceli 200Jedno z největších jmen komiksové literatury Grant Morrison (zasáhl do příběhů o X-Menech, Batmanovi, JLA) spolu s esy Ralphem „Ragsem“ Moralesem a Andym Kubertem ...

Divadlo

Hladová země ukazuje, jakou moc mají peníze

hladova zeme perexPředstavte si městečko, kde lidé pracují jen minimálně. Většinu času stráví na hostinách a oslavách. Za místní pracují chlapi v dolech, kteří kutají. Jediné, co musí místní udělat, je požehnat jim a poslat je pod zem. A jít to pa...

Film

Celý život. Kronika 20. století a alpského údolí z pohledu jednoho muže

A Whole Life04Andreas vyrůstá na začátku 20. století s násilnickým strýcem na farmě v alpském údolí. Prožije dětství plné brutality a tvrdé práce, v osmnácti letech ale najde odvahu opustit svého utlačovatele. I když jej strýc částečně zmrz...