Vídeňská kometa Sharktank míří letos na nejvyšší příčky

Vídeňská kometa Sharktank míří letos na nejvyšší příčky

Tisk

sharktank 200Představujeme kapelu Sharktank: Rakouská vycházející hvězda vydává nový singl, připravuje vydání nového amteriálu, vyráží na turné se slavnými Giant Rooks a nebude chybět na Eurosonic Noorderslag. Proč si je poslechnout?

 

 

Po dvou albech a více než 17 milionech streamů debutové písně "Washed Up" se Sharktank vydávají na cestu do nového roku s prvním singlem "Boogieman" z připravovaného EP, který vyšlo v pátek 12. ledna. Tento tajemný track překypující energií prolíná vlivy moderní elektroniky a hyper-popu s rapem, ale i ozvěnami post-punku a vytváří neotřelou a zábavnou kombinaci, které se snadno propadá. Po vyprodaném turné po Německu a Rakousku, živé session pro NPR a prvních vystoupeních v Nizozemsku a Francii kapela vyráží po boku známých Giant Rooks na Evropském turné, které zakončí koncertem na Eurosonic Noorderslag 2024.

Takhle povedený nezávislý projekt u našich sousedů dlouho nebyl. Písničky Sharktank jsou postavené na jednoduše skvělých melodiích, které si můžete zazpívat, zatančit na ně a ztratit se v nich. Sharktank se okamžitě po úspěšném debutovém albu v roce 2021 zařadili mezi nejzvučnější jména rakouské a německé hudební scény. Základy Sharktank položili známý rakouský producent Marco Kleebauer a rapper Mile Lechner během pandemie Covidu v roce 2020. Brzy poté k Markovi do studia na společnou session pozvali i zpěvačku a kytaristku Katrin Paucz a všechno zapadlo dohromady. Katrin se během několika dalších zkoušek stala nedílnou součástí projektu a její kouzelný zpěv a citlivé texty o životních těžkostech a vztazích se střetávají s Marcovou provokativní produkcí a uvědomělými rapovými linkami Mileho. Kombinace těchto znaků je to, co vytváří výjimečný zvuk kapely.

24. března 2023 vydali své druhé album "Acting Funny". Rok 2023 byl ve znamení řady festivalů, nominace na Amadeus Austrian Music Award v kategorii Alternativa a uznání jako IMPALA Artists to Watch 2023. S vydáním singlu "Boogieman", který předznamenává chystané EP Blindsided, a nadcházejícím turné s Giant Rooks Sharktank pokračují ve vysokém tempu i na startu letošního roku.

To ještě zvýší koncert na největším evropském showcase festivalu Eurosonic Noorderslaag. Na koncert na ESNS všechny novináře a profesionály, kteří plánují do Groningenu jet, srdečně zveme. Sharktank zahrají v pátek 19. ledna od 21:30 v prostoru WeNutButter.

sharktank

EU TURNÉ S GIANT ROOKS
12.01.2024 - Lucemburk, Rockhal Club (LUX)
13.01.2024 - Paříž, Trabendo (FRA)
14.01.2024 - Amsterdam, Melkweg (NL)
16.01.2024 - Brusel, Ancienne (BEL)

ACTING FUNNY TOUR 2024 (GER/AT)
12.03.2024- Erlangen, E-Werk
13.03.2024 - Frankfurt n. Mohanem, Mousonturm
14.03. - Hamburg, Mojo Club
15.03.2024 - Berlín, Hole44
16.03.2024 - Drážďany, Beatpol
22.03.2024 - Vídeň, Arena

FESTIVALY 2024 (zatím potvrzené):
19.01.2024 - ESNS (Eurosonic Noorderslag) 2024
09.03.2024 - egoFM fest (Mnichov)
08.-10.08.2024 - Haldern Pop

Více informací:

https://www.facebook.com/sharktankmusic/
https://www.instagram.com/sharktanksharktank/
https://open.spotify.com/artist/6BcWGwvuWOW4F9IYBvWR6K?si=rzaoZ5e7QO22V86z3Bbc4w&;nd=1&dlsi=575d5568d7b64e96


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Nejradši se učím texty zásadně v lese, doma to ani neumím,“ říká herec Jan Hönig

jan honig200Randle Patrick McMurphy se s ničím moc nepárá. Je to chlap, který za všech okolností říká, co si myslí. Má kladný vztah k ženám, alkoholu, hazardu... To je charakteristika postavy, která hraje prim v inscenaci Přelet nad kukaččiným hnízdem a kterou...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Síť aneb Co všechno se může stát, když vás zradí paměť zastřená kocovinou...

sit hakan nesserKdyž se Janek Mitter jednoho rána probudí s příšernou kocovinou, najde svou ženu Evu zavražděnou ve vaně. Sám si je téměř jistý, že jejím vrahem není, ale dokázat to nemůže. Večer před tím s manželkou flámovali a on si nedokáže na...

Divadlo

Divadlo MA v srpnu uvede premiéru a další inscenace na Letním divadle v Grébovce

Grotta200Premiéru komedie přímo stvořené pro letní scénu, ale i další inscenace uvede o srpnových večerech pražské Divadlo MA na Letním divadle v Grébovce. Od 1. do 26. srpna již potřetí nalezne své sezónní působiště ve venkovním prostoru Grotty a díky tomuto...

Film

Opět se pořádá přehlídka 3Kino


3Kino logoPřehlídka 3Kino, v Praze zpřístupňující (vedle českých příspěvků) u nás téměř neznámou současnou tvorbu polskou a maďarskou, každým rokem nabobtnává. Ve dnech 10. až 15. října 2019 obsadí vedle tradičního projekčního sálu v Atlasu také dvě ve...