Lenka Dusilová a Petr Ostrouchov vydávají soundtrack k filmu o šumavské krajině

Lenka Dusilová a Petr Ostrouchov vydávají soundtrack k filmu o šumavské krajině

Tisk

Dusilova 200Album Water Lost And Returned je původním soundtrackem k novému filmu Radka Plíhala Voda ztracená a vrácená o obnově unikátního prostředí šumavských mokřadů. Film je obrazově-zvukovou meditací nad krásou šumavské přírody a sleduje fascinující návrat vody do krajiny, kde napomáhá zmírňovat dopady klimatické změny. Obsahuje řadu dechberoucích záběrů divokých zvířat a nejcennějších lokalit v národním parku. Na tvorbě hudby k filmu spolupracovali zpěvačka a devítinásobná držitelka ceny Anděl Lenka Dusilová a skladatel Petr Ostrouchov, který se mimo jiné podílel jako producent na nejnovějším albu Lenky Dusilové „Řeka“ (2020) a jako autor hudby k filmovým a televizním projektům (například Želary, Občanský průkaz nebo trilogie Zahradnictví) je držitelem osmi nominací na cenu Český lev. Společně opatřili film jediným souvislým tokem ambientní hudby a zvuků, které vypráví příběh vody ztracené a posléze do dříve vysoušených mokřadů znovu navrácené. Soundtrack nyní vychází v této původní nepřerušené podobě na CD a formou digitálního alba. Téma vody se v tvorbě Lenky Dusilové neobjevuje poprvé.

„Dynamika říčního prostředí, která je ovlivňována mnoha přirozenými i nepřirozenými ději, byla pro mne inspirací pro obsahovou linku mého posledního alba Řeka, které jsem nahrávala jako reflexi historie mojí rodinné generační řeky. Tehdy se se mnou spojil Lukáš Linhart z NP Šumava a přišel se záměrem spolupráce, která nakonec vyústila v tento krásný audiovizuální dokument. Bylo nám potěšením a uměleckou radostí se s Petrem na tomto obdivuhodném počinu hudebně podílet.“, říká o projektu Lenka Dusilová.

Dusilova 1

Dokumentární film Voda ztracená a vrácená vznikl jako jeden z osvětových počinů projektu zaměřeného na obnovu rozsáhlé oblasti rašelinišť a dalších mokřadů „Life for Mires – Život pro mokřady“, který probíhá od roku 2018. Jde o doposud největší revitalizační projekt, směřující k obnově přirozených vodních struktur šumavské krajiny. Cílem je napomoci snižování dopadů klimatické změny navracením vody do původních mokřadů a meandrujících potoků, ze kterých byla v předchozích desetiletích uměle odváděna. NP Šumava plánuje sérii projekcí filmu, který měl premiéru v březnu 2023, spojených s besedami o mokřadech. Některé z nich doprovodí Lenka Dusilová koncertem a skladbami z alba Řeka.

Album „Water Lost and Returned“ vychází 9. června 2023 v rámci Edice Animal Music 2023 podpořené grantem Magistrátu hl. m. Prahy. Ediční činnost Animal Music je podpořena Nadací PPF a společností Pražská plynárenská, a.s. Album bude dostupné na CD a formou digitálního downloadu v e-shopu vydavatelství a v běžné distribuční síti společnosti Supraphon.

Dusilova Ostrouchov Water Lost and Returned

Informace o albu:
Hudba, aranžmá, nahrávka a produkce: Lenka Dusilová & Petr Ostrouchov
Mix: Michal Pekárek
Mastering: Adam Karlík
Vydavatelství – Petr Ostrouchov (Animal Music)

Zdroj foto: © Radek Plíhal, 2022, Cover design © Tuan Vuong (Studio Najbrt), 2023, Bet Orten

Více informací:
www.animalmusic.cz
www.life.npsumava.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vidět rozzářené oči je velmi dojemné!

ducho200Pečovatelskou službu Kvalitní podzim života není třeba dlouze představovat. Již přes dva roky se tým paní ředitelky Lenky Klestilové s obrovskou láskou a péčí stará o seniory v přilehlém okolí Vestce. Stejně jako v předešlých letech, tak i konec loňskéh...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Každý by chtěl zažít perfektní rok

tvuj-perfektni-rok 200Nakladatelství Ikar přineslo na český trh knihu Tvůj perfektní rok s opravdu působivým zpracováním. Je toto dílo také perfektní?

 

...

Divadlo

Česká premiéra divadelní hry Marka St. Germaina – Poslední sezení u doktora Freuda

DSC 9971Divadlo v Řeznické v pátek 9.března 2018 v 19.30 uvede premiéru „Poslední sezení u doktora Freuda“ autora Marka St. Germaina.

...

Film

Dvě slova jako klíč: recenze

Dvě slova jako klíč - PLAKÁT (2)Na tento film se těšilo hodně lidí. I já. Pořád jsem si říkala, jaká dvě slova to asi budou? Miluji tě? Nebo třeba Být šťastný? Žít naplno? Vedle jak ta jedle. Jsou...