Zpěvačka Hanka Křížková vydává ke svým dvěma výročím nové CD a říká: NIC NECHCI VRÁTIT

Zpěvačka Hanka Křížková vydává ke svým dvěma výročím nové CD a říká: NIC NECHCI VRÁTIT

Tisk

Krizkova 200Tolik se zpěvačka a herečka Hanka Křížková těšila na svůj letošní dvojvýroční rok, až musela uznat, že rčení: Když chceš Boha rozesmát, řekni mu o svých plánech, je více než pravdivé. Přesto to nevzdala a představí již brzo svým fanouškům nové CD s názvem NIC NECHCI VRÁTIT.

 

„Slavím letos 40 let na scéně a půlkulaté narozeniny… těšila jsem se, jak si to užiji společně s přáteli a fanoušky, ale člověk míní a Pánbůh mění. Musela jsem na operaci kyčle, která se zkomplikovala až tak, že jsem byla nucena vše překopat. Jsem ale ráda, že jsme ještě před tím s mou kapelou Martina Kumžáka dali dohromady výběr Best Of, plus tři novinky na CD, které vydává Radioservis Praha. Deska, z které mám velkou radost, se jmenuje Nic nechci vrátit, což tak trochu asociuje mé pocity z letošního léta a podzimu, že tohle bych už opravdu vracet nechtěla. Řekla jsem si však, že to tak asi mělo být, takže 30. listopadu nové CD pokřtíme a 25. ledna 2023 v Divadle Hybernia si mnohé z těch písniček zazpívám na svém přeloženém dvojvýročním koncertě,“ říká Hanka Křížková.

Je pověstná tím, že i složitější životní situace zvládá díky svému optimismu, nadhledu a také humoru: „Říkají mi „titanová lady“, takže alespoň v něčem jsem jiná díky svým endoprotézám,“ usmívá se Hanka a dodává, že její nové album, které představuje známé písně, šansony i čerstvé novinky, vydané k jejímu jubileu, si vlastně připravila pro příznivce i jako zajímavý dárek pod stromeček.

„Vánoce miluji. Tu atmosféru, ozdoby, světélka. Vždy mám od adventu nazdobený byt a beru to také jako příležitost k setkávání se s přáteli a kolegy. A proto se už těším na 30. listopadu od 16:00 na křest CD v Radiocafé na Vinohradské třídě, kde se kmotry stanou mí přátelé Halina Pawlowská, Iva Hüttnerová a můj dvorní textař a velký kamarád Ruda Kubík,“ prozradila Hanka Křížková.

Po novém roce čeká Hanku Křížkovou ještě vydání - reedice její kuchařky U stolu s Hankou Křížkovou, se spoustou nových fotek a ve zcela novém pojetí.

Krizkova2

ŘEKLI o Hance Křížkové:

(Rudolf Kubík - textař a herec)
Děkuji za přátelství, které trvá víc než čtvrt století. Děkuji za to, že mohu psát texty, které Hanka zpívá – a to je velká radost. Děkuji za to, že jsme se potkali. (Rudolf Kubík)

(Iva Hüttnerová – herečka a výtvarnice)
Její smích je nakažlivý a pomůže zlepšit den. Stejně jako její zpívání. umí vyprávět, poslouchat a neskuhrá. I když by mohla. Je to sluníčko. (Iva Hüttnerová)

(Halina Pawlowská – spisovatelka a scénáristka)
Mám ji ráda, protože je veselá, temperamentní, je něžná. A taky proto, že nádherně zpívá, až se mi chce tančit, ale i brečet. A že když jím její marokánky, je mi blaze. Díky, Hani. (Halina Pawlowská)

(Monika Absolonová – zpěvačka a herečka)
Legrace, smích, neuvěřitelná jazyková fantazie, krásnej alt, profesionalita, kamarádství, podpora. (Monika Absolonová)

(Naďa Konvalinková – herečka)
Vzedme se ve mně obrovská vlna radosti, vřelosti, chuti žít, nechat se opájet na vlnách jejího nádherného hlasu a prožívat s ní příběhy postav z jejích písní. Jako by se otevřel vesmír a pohladil mě.

(Zdeněk Zelenka – scénárista a režisér)
Na Hanku jsem fanda. Vlastní totiž hned dva talenty. Díky jednomu skvěle zpívá a díky druhému skvěle hraje činohru. Je královnou profese, úsměvů a pohody. S ní je dobře na světě.

Krizkova nic nechci vratit

Obsah CD:
1. Loutka pro snoby Seweryn Krajewski/Rudolf Kubík
2. Aneta Jiří Pertl/Pavel Cmíral
3. Dvojníci Hvězd Jiří Šlupka Svěrák/Pavel Cmíral
4. Ipanema Antonio Carlos Jobim/Rudolf Kubík
5. Jsi moje prokletí Mark Minkov, Veronika Tušnova/Rudolf Kubík
6. Svůj ráj mám na zemi Jiří Pertl/Pavel Cmíral
7. Čert tě vem Borisk Fomin/Rudolf Kubík
8. Sedmnáct let a šestnáct dní Petr Malásek/Rudolf Kubík
9. Nádraží Jacek Mikula/Rudolf Kubík
10. Zpověď Andrzej Brzeski/Rudolf Kubík
11. Johnny Les Paul/Rudolf Kubík
12. P. S. I Love You Paul Mc Cartney, John Lennon/Pavel Cmíral
13. Harlekýn Emil Dimitrov/Pavel Cmíral
14. Dva cizinci na pobřeží Jiří Pertl/Pavel Cmíral
15. Na tebe přísahám Édith Piaf/Jiří Žák
16. Chci zpátky svůj smích Vladimir Vysockij/Rudolf Kubík
17. Až bůh zavolá Alla Pugačeva/Rudolf Kubík
18. Spíš a já ti říkám Jeff Barnel/Rudolf Kubík
19. Barevný poutě Janusz Laskowski/Rudolf Kubík
20. Umírám láskou Serge Lama/Rudolf Kubík

Hanka Křížková (*1957) je česká zpěvačka, herečka a rodačka ze Strakonic, která se na profesionální scéně poprvé objevila ve skupině Metronom (1982). Předtím ale zpívala v jazzrockové skupině Rotor v rodných Strakonicích. V letech 1988-1993 spolupracovala také s Karlem Černochem. Hanku jste mohli slyšet mimo jiné ve slavných muzikálech jako je Drákula, Krysař, Bídníci, Mrazík nebo Monte Christo a další. Její srdeční záležitostí zůstal ale šanson, swing a blues. Kromě muzikálů koncertuje s Bandem Martina Kumžáka a jezdí s talkshow a recitály po celé republice.

CD Nic nechci vrátit si můžete objednat zde.

Vstupenky na koncert Hanka Křížková: 40 let na scéně, 25. ledna 2023 v Divadle Hybernia jsou k dostání na: https://www.ticketportal.cz/event/Hanka-Krizkova-40-let-na-scene

Zdroj foto: Lenka Hatašová


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Všechno na světě je absurdní – Tereza Dobšovičová

tereyzka 200Teprve šestnáctiletá Tereza Dobšovičová vletěla na českou literární scénu jako vichřice. Jejím výjimečným talentem je ohromena nejedna významná osobnost, a tak je jí prorokována nadějná autorská budoucnost. Jaké jsou její vz...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Marcela Zlatohlávková: Mudry

mudry 200Sám sobě léčitelem, zní podtitul této knihy. Je celkem útlá, ale čtivá, její obsah shltnete za hodinku. Dojem, který zanechává je  ale velmi zvláštní. Na jednu stranu jde o léčitelskou techniku, která tu není ještě příliš rozšířená a tak k ní běžný...

Divadlo

Velký Gatsby v režii Petra Gábora poprvé na českém jevišti

Gatsby 200Soubor činohry Národního divadla moravskoslezského čeká v divadelní sezóně poslední titul – česká premiéra dramatizace jednoho z nejslavnějších románů moderní americké literatury Velký Gatsby. Očekávaná inscenace, kterou připravil kmenový režisér a...

Film

Godzilla zasahuje

godzilla perexPravěký veleještěr pojmenovaný Godzilla se v japonských kinech poprvé objevil přesně před šedesáti léty (film v tuzemské distribuci nazvaný Probuzená zkáza mohli čeští diváci spatřit až o tři...