Vianočný koncert vokálnej formácie 4 Tenoři

Vianočný koncert vokálnej formácie 4 Tenoři

Tisk

4Tenori200V Ružomberku sa uskutoční 20. decembra vianočný koncert vokálnej formácie 4 Tenoři v sprievode Unique Quartet band. Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo zaspievajú slovenskému publiku výber toho najlepšieho. Pridajú aj vianočné balady či hity Beatles a Mekyho Žbirku.


„Pre slovenské publikum máme pripravený špeciálny výber toho najlepšieho z nášho repertoáru. Zaznejú skladby od Karla Svobodu a Karla Gotta ako Krev toulavá alebo Jdi za štěstím. Nebude chýbať filmová pieseň Jednoho dne se vrátíš, ktorú preslávila Věra Špinarová. Pripomenieme si aj piesne z muzikálov Bedári a Dracula a aj hity Beatles či Mekyho Žbirku. Ružomberok je náš posledný tohtoročný koncert, takže zaspievame Ave Maria, Panis Angelicus nebo Dny zázraků a přání,“ prezradil Pavel Vítek.

Na koncerte v Ružomberku predstavia štyri krásne hlasy naživo aj oba svoje albumy. Na prvej štúdiovej nahrávke ponúkli kolekciu filmových a muzikálových evergreenov od skladateľských velikánov ako Karel Svoboda, Andrew Lloyd Webber a Ennio Morricone.

4 Tenori 3

„Rok 2022 bol pre nás veľmi úspešný, keď uvážime, že sme mohli kvôli pandémii vystupovať až od marca. Vystúpili sme niekoľkokrát aj na Slovensku, dokonca sme v júli zaplnili nádvorie Bratislavského hradu. V lete sme odohrali už stý koncert, na ktorom s nami vystúpila Lucie Bílá. Nedávno sme vydali nový album. Ten prvý získal Zlatú a aj Platinovú platňu,“ neskrýva radosť držiteľ ceny Thálie Marian Vojtko.

Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž nahrávali nový, v poradí druhý album v Mercury štúdiu v produkcii Janisa Sidovského, v hudobnej réžii Charlieho Blažka a v sprievode Unique Orchestra. Výsledkom je dvanásť skladieb svetovej i domácej muzikálovej a filmovej hudby. Nechýbajú pesničky od Ennia Morriconeho, Leonarda Bernsteina či skupiny Beatles. Na všetky hity sa môžu tešiť návštevníci Vianočného koncertu, ktorý bude slávnostným zakončením roka.

„Vianoce trávime každý po svojom. Marian cestuje k rodičom do Banskej Bystrice, kde dodržiavajú tradičné zvyky vrátane krojového oblečenia. Honza bude s rodinou - so svojimi deťmi a manželkou Máriou, takže to budú Vianoce plné darčekov, Michal býva s priateľkou u maminky a Pavel tradične navštevuje Karlštejnské múzeum betlehemov, kde počas Adventu aj zaspieva,“ uzatvára manažér a producent Janis Sidovský.

4 Tenori 4

Tlačová správa NK FACTORY, Lenka Meravá


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hudba je pro mě naprosto přirozenou součástí každodenního života

Marie Kocian Matlova200Odmala se věnovala současně hře na klavír a housle, nakonec se díky tatínkovi soustředila na hru na housle, kterou studovala na několika prestižních hudebních školách. Od sezóny 2015/16 působí houslistka Marie Kocián Mátl...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Zlé časy – netradiční česká scifi

zle casy200V únoru vydalo nakladatelství Laser novou scifi knihu Michala Březiny s názvem Zlé časy o netradičním cestovali časem. Záměrně neuvádím slovo „hrdina“, ale počkejte sami… Co myslíte, bude hůř?

 

...

Divadlo

Nora aneb Domeček pro panenky

nora D21 200V úterý 18. prosince se v Divadle D21 uskutečnila velkolepá premiéra klasické severské hry Nora (taktéž známé pod názvem Domeček pro panenky). Kultura21 vám přinesla pozvánku i rozhovor s režisé...

Film

Kate Winslet prožívá mrazivé drama v horách

 

hora mezi nami 200Zima se teprve blíží, ale diváci si mrazivé teploty a všudypřítomný sníh můžou užít v novém romantickém dramatu Hora mezi námi. Podle traileru se může zdát, že se spíš jedná spíše o napínavý thriller – popravdě je film...