Metalové okénko červen

Metalové okénko červen

Tisk

mo 200Půlka roku je úspěšně za námi a nás čeká rekapitulace měsíce června. Nebude chybět nálož videoklipů a samozřejmostí jsou novinky o chystaných novinkách. Těšíte se?

 

 

Americká rocková kapela Saliva vydala nový singl Crows jako vlaštovku pro novinkové album, které plánují vydat tento rok. Trochu nostalgie, hodně elektroniky. Co říkáte vy?

Nové album ohlásili o moderní metláci Suicide Silence. Deska Remember..You Must Die vyjde sice až začátkem následujícího roku, ale hoši se činí a to, co předvádí teďka, je fajnové!

mo 1 suicide silence

Kapela Soufly vydá svou dvanáctou studiovku 5. srpna a nabízí nám druhý singl s názvem Scouring The Vile:

Na desce nazvané Totem najdeme deset skladeb a doufám, že se opět máme na co těšit.

Nový matroš vydává i americká metalová kapela Lamb Of God, nyní nám představuje písničku Nevermore z desky Omens, která jim vyjde 7. října.

A teď něco z jiného soudku, podíváme se do sousedního Německa za kapelou Kreator. Ta vydala 10. června svou patnáctou studiovku s názve, Hate Uber Alles a z ní nám přináší videoklip k songu Become Immortal.

Zbrusu novou písničku přináší i švédská melodická formace In Flames, konkrétně písničku State Of Slow Decay:

Song se mi hodně líbí, proto jsem zvědavá i na novou desku, která vyjde ještě letos. Připomínám, že půjde o nástupce desky I, The Mask z roku 2019.

U melodické švédské kapely zůstaneme i v naší zprávě, půjde o melodičtější bandu, o kapelu Soilwork. Ta 19. srpna vydá desku Övergivenheten a z ní představuje nový singl Nous Sommes La Guerre:

Poláci Behemoth makají na tom, aby se nemluvilo snad o ničem jiném než o jejich dvanácté studiovce, která vyjde v půlce září. Na Opvs Contra Natvram najdeme deset skladeb, přičemž už jsme měli možnost zhlédnout videoklip k Ov My Herculean Exile, nyní to bude klip k Off To War!

Koncem srpna vychází desátá studiovka americkým metalistům Machine Head. Of Kingdom And Crown bude obsahovat 13 písniček (v některých bonusových edicích ještě plus dvě navíc) a aby nás navnadili, předhodili nám písničku Unhallowed:

Pokud hledáte něco jemnějšího a melodičtějšího, tak doporučuju americkou rockovou – dnes bychom řekli asi alternativní, v minulosti nu-metalovou – kapelu Adema. Ta přichází s videoklipem Violent Principles z jejich nadcházející desky 360 Degrees Of Separation.

A na závěr šílený animovaný klip k Shake Your Ass-Smoke Your Grass od poťouchlého hororového mága Roba Zombieho z poslední desky s šíleným názvem The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy.

Zdroj: https://blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů : Knihovny pro K21, Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem

brezen-mesic-ctenaru 200V ústecké knihovně je vždy živo nejen v březnu, měsíci, který je již po několikáté měsícem čtenářů. Nějaký ten týden napřed totiž ústečtí knihovníci pro své čtenáře i návštěvníky připravují program, kter...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dívka z 6E, proměna psychopatky není pro puritány

div 200Tentokrát se podíváme na román plný sexu, násilí i životních kolotočů. Jmenuje se Dívka z 6E a jeho autorkou je Alessandra Torre. Vydavatelem je malá společnost Noxi, která poslední dobou stoupá vzhůru. Deanna Maddenová alias Jessica Reillyová je mladá...

Divadlo

Neváhejte a vyrazte za zážitky na Kulturu pod hvězdami

kultura pod hvezdami200Kultura pod hvězdami pořádá letní kulturní akce open-air s tím, že spojuje krásná místa s krásným zážitkem v podobě muzikálů a činohry pod širým nebem. Už mají za sebou několik zastávek jako je Opočno, Kroměříž, Brno nebo ...

Film

Jak vypadá láska mezi regály?


laska medzi regalmi perexChristian je rváč a muž s pochybnou minulostí. Tuhle životní etapu už má ale za sebou a jako svůj nový začátek si zvolil práci doplňovače zboží v supermarket. Nečeká ho tam žádná zářivá kariéra, jeho nejlepší pers...