Trad.Attack! míří do Prahy

Trad.Attack! míří do Prahy

Tisk

trad-attack 200Estonská trojice Trad.Attack! má namířeno do pražského divadla Archa, kde je mimo jiné budou hudebně doprovázet také čeští umělci. Trio českých umělců, DJ Kewu, multiinstrumentalista Omnion a elektronické duo Bratři, přispělo na remixové album této legendární kapely a nyní vystoupí společně i v polovině září v Praze.

 

Jedna z nejúspěšnějších estonských kapel Trad.Attack! už několik let mění vnímání folklóru a lidové hudby. Kapela koncertuje po celé Evropě a pražský koncert bude unikátní propojením s českými umělci, kterými jsou producent a DJ Kewu a multiinstrumentalista a skladatel Omnion. V krátkém DJ setu se objeví i elektronické duo Bratři. Speciální koncert, který reflektuje českou stopu alba Remixed, proběhne 15. září v pražském divadle Archa.

Trad.Attack! jsou jednou z nejvýznamnějších estonských kapel posledních let. jejich hudba se inspiruje především ve folklóru a lidových písních, kterým dodávají nádech rockové hudby a přetvářejí je do moderního hudebního jazyka, přičemž rádi porušují pravidla a žánrové hranice. “Vzít něco starého a posvátného, něco, co se v tajnosti předávalo z generace na generaci, a vytáhnout to na denní světlo 21. století, vyžaduje hodně odvahy. V rukou Trad.Attack! tento mystický základ odhaluje své dávno zapomenuté kořeny poutavým, moderním způsobem,” říká kapela.

Trad.Attack-1Na svém posledním albu Trad.Attack! Remixed kapela zaexperimentovala s tvrdším kytarovým zvukem, ale i elektronikou, díky čemuž se toto album dostalo do užšího výběru cen Grammy. Na něm také nalezneme tvorbu, na které se podíleli DJové a producenti z Estonska, Ukrajiny a v neposlední řadě také z Česka, a na níž se taktéž můžeme těšit živě. Na koncert Trad.Attack!, kde mimo jiné vystoupí také již zmiňovaní čeští umělci, startuje předprodej již nyní.

trad-attack 1

Vstupenky a více informací:

https://goout.net/cs/trad-attack+dj-kewu+omnion/szgpvlt/
https://divadloarcha.cz/cz/program/2446


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Václav Vydra: „Budu jezdit a věnovat se koním, dokud budu schopen nasednout.“

altDo letních dní vám přinášíme rozhovor s populárním hercem a chovatelem koní, Vaškem Vydrou. Dozvíte se v něm například, jak vzpomíná na pořad StarDance, či jaký má vztah k vaření.

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Bang! Bang! Motherfucker!

100 naboju 200100 nábojů: Posmrtné blues je dalším zářezem na pažbě Briana Azzarella, který se v mých očích v posledních měsících dostává blíž a blíž k výšinám komiksových tvůrců. Brian napsal další skvělý scénář o osude...

Divadlo

Repríza Dvořákovy opery Rusalka ve Státní opeře v Banské Bystrici bude událostí sezóny

opera banska bystrica perexHvězdného obsazení se dočká ve Státní opeře v Banské Bystrici repríza Dvořákovy opery Rusalky, která proběhne 4. června. V hlavních rolích tohoto mimořádného představení vystou...

Film

Jak se na internetu píše nejen o filmu

o filmu perexKdyž skončila doba výhradně tištěných médií s pisateli řekněme předem vybranými a do popředí se prodrala éra internetová, proměnil se i způsob psaní. Na internetových platformách – ať již písemných nebo audiovizuálních – se totiž může up...