Na charitativním koncertu pod širým nebem zazní nejslavnější melodie rodiny Straussů

Na charitativním koncertu pod širým nebem zazní nejslavnější melodie rodiny Straussů

Tisk

filharmonie zlin200Přípravy na letošní ročník charitativního koncertu Filharmonie pod širým nebem, který se uskuteční v pátek 3. června od 20 hodin, jsou už v plném proudu a návštěvníci si mohou již nyní zakoupit vstupenky na tento jedinečný koncert. Filharmonie Bohuslava Martinů zahraje na platformě 14|15 BAŤOVA INSTITUTU nejslavnější melodie rodiny Straussů.

 

Pod vedením dirigenta Roberta Kružíka si návštěvníci budou moci poslechnout známá díla rodiny Straussů jako jsou Cisařský valčík, Na krásném modrém Dunaji, Netopýr, Hlasy jara, Jockey-Polka, Carmen-Quadrilla, Pod hromy a blesky a další.

„Ráda bych pozvala návštěvníky na tento jedinečný hudební zážitek, umocněný atmosférou pod širým nebem v prostředí bývalého továrního areálu. Navíc zakoupením vstupenky opět podpoříte dobrou věc,“ zve na charitativní koncert Petra Kubíková, ředitelka příspěvkové organizace 14|15 Baťův institut.

Charitativní koncert se koná na podporu odlehčovací služby v pobytové formě Dotek z.ú., Vizovice a pečovatelské služby a denního stacionáře Letokruhy, o. p. s., pod záštitou radní pro oblast kultury a školství Zuzany Fišerové a statutární náměstkyně hejtmana Zlínského kraje Hany Ančincové. Z každé zakoupené vstupenky bude 100,- Kč využito na charitativní účely.

„Nechat se unášet na tónech hudby rodiny Straussové pod krásnou modrou oblohou je lék, který pomůže charitě a všem potřebným. Věřím, že umění dokáže propojovat všechny oblasti našeho života, sociální nevyjímaje,“ uvedla Zuzana Fišerová, radní pro oblast kultury a školství.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na obou recepcích 14|15 BAŤOVA INSTITUTU a v pokladně Filharmonie Bohuslava Martinů v Kongresovém centru Zlín. Vstupné je 250 Kč, děti do 6 let mají vstup zdarma. Na recepcích 14|15 BAŤOVA INSTITU jsou také umístěny kasičky, do kterých je možné také přispět.

V případě nepřízně počasí bude akce přesunuta do Kongresového centra Zlín.

Pořadateli koncertu jsou 14|15 Baťův institut, p. o., Filharmonie Bohuslava Martinů, o. p. s. a Zlínský kraj.

Akce je realizována s finanční podporou Statutárního města Zlína.

 filharmonie zlin

Aktuální informace naleznete na www.14-15.cz nebo www.filharmonie-zlin.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hana Hindráková: „Africká mentalita se od české velmi liší. Lidé žijí pro dnešní den a nepřemýšlejí nad tím, co bude v budoucnosti.“

200rozVyzpovídali jsme pro vás mladou spisovatelku Hanu Hindrákovou, která strávila nějaký čas v Keni a dokázala své zkušenosti zúročit ve dvou úspěšných knihách. V tomto rozhovoru nebude řeč jen o nich – zaměříme se i na její organizaci FAIR.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Hravou formou na angličtinu pro děti

anglictina 200Děti, rodiče i učitelé se začátkem nového školního roku jistě uvítají Praktickou angličtinu pro děti s výstižným podtitulem Aby se rychle rozmluvily, kterou pro nás připravilo nakladatelství Portál. Zábavnou formou nás provede každodenními si...

Divadlo

Manželské vraždění jako dárek k výročí

manzelske vrazdeni perexNelekejte se, krev v tomto článku nepoteče. Řeč je o divadelní hře Manželské vraždění francouzského dramatika Erika-Emmanuela Schmitta, kterou si přidalo do repertoáru Městské divadlo Z...

Film

Německy mluvené filmy dorazí do Prahy a Brna

pr 200Mnohé filmů, které v české distribuci sotva spatříme, zprostředkovávají početné přehlídky - tak se pořádají přehlídky středoevropských kinematografií, snímků natočených ve francouzštině, španělštině, nyní též německy. Festival německy mluvených filmů zvaný...