Metalové okénko duben

Metalové okénko duben

Tisk

mo 200Duben je nadupaný videoklipy, takže směle do dívání i poslechu. Výběr je opravdu široký, takže doufám, že každý si najde něco pro sebe. Mně se líbí vše, ale samozřejmě záleží na konkrétním posluchači a náladě. Užijte si to!

 

 

Red Hot Chili Peppers vydali na apríla novou desku Unlimited Love a z ní nám představují videoklip k písničce These Are the Ways. Za mě jedna z nejlepších věcí na desce. Co na ni říkáte vy?

Americká rocková kapela Saliva se po čtyřech letech ozývá s novou hudbou. Konkrétně jde o singl Revelation Man:

Killswitch Engage vydají 3. června živák nazvaný Live At The Palladium. Půjde o záznam jejich vystoupení ze srpna 2021 v The Palladium ve Worcesteru v Massachusetts. Jak to asi bude vyspadat si můžete udělat obrázek podle videa k písni Know Your Enemy:

Rammstein vydají 29. dubna desku Zeit a je se na co těšit! Jejich osmá studiovka bude obsahovat 8 písní a navnadit nás chtějí klipem k chytlavé písni Zick Zack:

a naposledy i k Angst:

Němečtí thrasheři Kreator vydlai ofiko video k Strongest Of The Strong, druhému singlu z jejich nadcházející patnácté studiovky. Deska se bude jmenovat Hate Uber Alles, bude na ní 11 skladeb a jaké to bude? Poslechněte a posuďte sami:

Polští metalisté Decapitated vydají svou osmou studiovku, Cancer Culture, 27. května. Na novinku lákají i singlem Hello Death, kde hostuje Tatiana Shmayluk z kapely Jinjer. Líbí?

Koncem srpna se dočkáme desáté studiovky americké kapely Machine Head! Následovník alba Catharsis z roku 2018 ponese jméno Of Kingdom And Crown a najdeme na něm třináct skladeb. Už teď si můžeme vychutnat videoklip k písni Choke On The Ashes Of Your Hate:

The Halo Effect, nový projekt sestávající z bývalých členů švédské kapely In Flames, vydal třetí singl. Písničku a videoklip k Days Of The Lost můžete omrknout zde:

Tak se ostatně bude jmenovat i debutové album, které vyjde 12. srpna.

A další zpráva je opět o superkapele, konkrétně o bandě Projected, která sestává z muzikantů ze Sevendust (John Connolly, kytara a Vince Hornsby, basa), bubeníka Alterbridge Scotta Phillipse a kytaristy a zpěváka Erica Friedmana. Jejich třetí studiovka se bude jmenovat Hypoxia a vyjde 24. června. Zatím můžete zhlédnout klip k eponymní písni:

KoRn vypustili do světa v únoru studiovku Requiem a na její podporu tu teď máme klípek k písničce Worst Is On Its Way:

A na závěr jeden z nejvtipnějších klipů poslední doby, pokud neberete věci příliš vážně, je jistě videoklip k Dad Vibes od Limp Bizkit.

Zdroj: https://blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Výtvarnice Iveta Autratová: „Výzva je pro mě všechno, co jsem ještě nenakreslila a co se mi líbí“

autratova200Začtěte se do rozhovoru s výtvarnicí a ilustrátorkou Ivetou Autratovou. Je autorkou naší hlavičky, tudíž můžete zjistit, jak kresba vznikala a co tomu předcházelo. Důležitým prvkem rozhovoru jsou i zvířata, která paní Au...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Křížem krážem Českou republikou po kolejích

200 vlaky„Železnice je poezie svého druhu“ hlásal kdysi hrdě slogan propagující železniční dopravu. O tom, že železnice má svoje kouzlo, není pochyb. Kolejnice, které se v dálce spojují díky optickému klamu, specifická vůně motorového oleje na kolejích, p...

Film

Zahradnictví: Dezertér. Pohnutá atmosféra 50. let pod rouškou břitkého humoru

zahradnictviStrach, beznaděj, nejistota. Režisér Jan Hřebejk přichází s emotivně laděným koprodukčním dramatem z dob ponuré československé historie z let