Soulová diva Kovacs (NL) zavítá premiérově do Brna s novým albem

Soulová diva Kovacs (NL) zavítá premiérově do Brna s novým albem

Tisk

Kovacs 200Holandský soulový klenot Kovacs dorazí 20. září poprvé do Brna. Autorka uhrančivých balad představí na Flédě skladby z nového alba. Žena mnoha talentů, která kromě koncertních pódií vystupuje také na módních molech, vyniká živelným charismatem a mrazivou upřímností. Kovacs dosáhla za necelou dekádu kariéry řadu ocenění a žebříčkových hitů. Je také hostkou významných festivalů jako Glastonbury, Sziget nebo Pinkpop.

Sharon Kovacs, vystupující s kapelou jako Kovacs, je zpěvačka s podmanivým soulovým hlasem. Charismatická autorka žánrově rozmanitých písní se pohybuje ve vodách orchestrálního popu, night-club-soulu nebo R&B. Neortodoxní projev i vzhled jí vynesl do středu pozornosti už při studiích na Rock City Institute v domovském Eindhovenu. Mezinárodní úspěch zaznamenala hned po jejich skončení v roce 2014 s debutovým singlem "My Love". Následovala dvě veleúspěšná alba Shades Of Black (2015) a Cheap Smell (2018).

Aktuálně Kovacs připravuje třetí řadovou nahrávku, o které promluvila pro blog Listen Before You Love: „Na novém albu budu ještě osobnější, půjdu hlouběji. Už na druhé desce jsem chtěla zkusit něco hudebně nového. Vzdálit se od toho, kde jsem byla dřív.“ Album uvádějí dva mrazivé singly Not Scared of Giants a Bang Bang, které reagují na válečné hrůzy na Ukrajině. Zejména první skladba uvedená záznamem živého vystoupení s dětským sborem silně rezonovala na internetu. Kovacs na desce spolupracuje s držitelem prestižní Mercury Prize, producentem Jonathanem Quarmbym (spolupracoval s Benjaminem Clementinem, Tomem Walkerem nebo Jamesem Arthurem). Nahrávalo se v Londýně a Istanbulu, kde má zpěvačka silnou základnu fanoušků.

Nové písně stejně jako předchozí tvorba Kovacs staví na melancholii a textové otevřenosti. Zpěvaččinou inspirací jsou silné ženské autorky minulosti jako Etta James, Dinah Washington a Nina Simone. „Jsou tak upřímné, tak otevřené už v té době... a mám pocit, že teď se to moc neděje. A je to zvláštní, protože dnes máme všechny možnosti k tomu být velmi otevření, ale lidé to nedělají a já nevím proč,“ vysvětluje Kovacs pro magazín The Prestige. Hudební publicisté přirovnávají holandskou zpěvačku k Amy Winehouse či obdobně melancholické Laně Del Rey. Stejně jako ony i Kovacs pečlivě aktualizuje soulové tradice vlivy současného popu.

Sharon Kovacs začínala s hudbou v útlém věku a složitých poměrech bez otce. Už vedle studií začala vystupovat na improvizovaných open-mike večerech. Navzdory složitým životním cestám lemovaným rodinnou zátěží, toxickými vztahy i závislostmi okouzlila svým hříšným, ale hlavně lidským půvabem svět. Po první singlu My Love následovalo ještě v roce 2014 nahrání stejnojmenného EP. To se rychle stalo evropským hitem, v Řecku se dokonce dostalo na první místo hitparády. První řadové album Shades Of Black se umístilo v hitparádách 36 zemí, druhé album pak úspěch jen ztvrdilo. Výsledkem zpěvaččiny píle jsou desítky milionů zhlédnutí na YouTube a poslechů na Spotify, modelingová smlouva s Viva Paris nebo řada ocenění a koncertních vystoupení na prestižních festivalech jako Glastonbury, Sziget nebo Pinkpop.

Kovacs 1

Koncert se uskuteční na Flédě. Její novodobá éra odstartovala po roce 2001, kdy vznikl v domě na Štefánikově ulici v Brně hudební klub. Od roku 2004 provozuje Flédu současný tým, který z místa vytvořil jeden z nejlepších hudebních prostorů v České republice. Dramaturgie klubu představuje jak zavedené kapely, tak mladé umělce a progresivní hudební směry. V programu mají své pevné místo větší a produkčně náročnější koncerty zahraničních hvězd i skromnější a autentické přehlídky lokálních hudebníků. Kromě klubových akcí Fléda každoročně produkuje velké open-air akce v různých brněnských lokacích. Od roku 2001 se na pódiu Flédy vystřídalo více než 6000 interpretů, jejichž vystoupení zhlédl více než milion hudebních fanoušků. Klub používá špičkovou zvukovou aparaturu od firmy d&b audiotechnik.

Kovacs (NL), Fléda, 20. 9. 2022, 20:30

Vstupenky a více informací:

VSTUPNÉ V PŘEDPRODEJI: 790 Kč (včetně poplatků sítě)
► GoOut.cz: https://goout.net/en/kovacs/szwgwit/
► Smsticket.cz: https://www.smsticket.cz/vstupenky/29256-kovacs-nl

FACEBOOK UDÁLOST

Zdroj foto: @paleyphoto


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jimi Hautamäki, bubenik z kapely Rockwalli

jimi 200Mladá kapela Rockwalli nám v krátkém rozhovoru prozradila, o čem ve skutečnosti je album Maa Kutsuu.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Ladislav Karpianus úspěšně zdolává vysoké pracovní nasazení i v letních vedrech

200 litLetošní léto předvedlo různé podoby, kdy slunce pálilo o sto šest, na mnohé se nalepilo dovolenkové tempo (můj manžel ho nazývá „plážové“) a občas seslalo přílivy deště. Co dělají spisovatelé a ilustrátoři v létě? Jak se jim píše či kreslí pod slunečními...

Divadlo

Letní Grébovka s Divadlem MA v srpnu láká na 20 divadelních večerů pod širým nebem

letni grebovka 200Dvacet romantických večerů pod širou letní oblohou v půvabném prostředí evokujícím italský Řím… tyto a spoustu dalších výjimečných zážitků slibuje v druhé půli prázdnin Letní Grébovka s Divadlem MA. Oblíbený projekt komorní divadeln...

Film

Bláznivá dovolená – velká dávka nostalgie

blazniva-dovolena-perexMám takový pocit, že každý z nás se alespoň na malou chvíli setkal s rodinkou Griswoldových, ať už s tou filmovou nebo jí velmi podobnou v reálném životě. Připomeňme si americkou komedii z osmdesátých let, která vás možná, ...