Vyšlo nové CD kytarového dua Siempre Nuevo Made For You

Vyšlo nové CD kytarového dua Siempre Nuevo Made For You

Tisk

Siempre Nuevo200Matěj Freml s Patrickem Vacíkem neboli duo Siempre Nuevo vydávají své čtvrté CD nazvané Made for you prostřednictvím vydavatelství Arco Diva.

 

 

Název přesně vystihuje podstatu vzniku nového nosiče – je sestaven ze skladeb, které posluchači chtěli často slyšet od svých oblíbených interpretů. Album obsahuje také skladbu Tombeau for Sabrina, věnovanou srbské kytaristce Sabrině Vlaškalič, která tragicky zemřela den před svými 30.narozeninami.Na svém kontě má Siempre Nuevo ještě další tři CD: First Steps (2010), Domenico Scarlatti: Sonatas (2012) a Guitarra Cantante (2017).

Kytarové duo Siempre Nuevo založili roku 2007 dva vynikající čeští kytaristé Matěj Freml a Patrick Vacík, kteří společně studovali na Hochschule für Musik FRANZ LISZT v německém Weimaru, kde se učili komorní hře u prof. Thomase Müller-Peringa a prof. Mathise Christopha.

Již v květnu 2008 vyhrálo duo Siempre Nuevo mezinárodní soutěž v italské Gorizii a další úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Od té doby jsou pravidelně zváni na české i mezinárodní festivaly; jedním z nejdůležitějších se ukázal být Mezinárodní hudební veletrh v Shanghai 2010. Následovaly mistrovské kurzy a koncerty v dalších čínských městech.

Kytarové duo Siempre Nuevo bylo založeno v říjnu roku 2007 dvěma vynikajícími českými kytaristy Matějem Fremlem (*1982) a Patrickem Vacíkem (*1984). V tomto období oba studovali na Hochschule für Musik FRANZ LISZT v německém Weimaru, kde získali své první hodiny komorní hry u prof. Thomase Müller-Peringa a prof. Mathise Christopha.

V květnu 2008 duo vyhrálo svojí první mezinárodní soutěž v italské Gorizii. Od té doby jsou tito mladí umělci pravidelně zvání na nejrůznější koncerty a festivaly, a to jak v Čechách, tak i v Německu, Itálii, Polsku a na Slovensku. Důležitým mezníkem v kariéře tohoto souboru se stalo pozvání na Mezniárodní hudební veletrh v Shanghaii 2010. Následovala řada koncertů a mistrovských kurzů v dalších čínských městech (Qingdao, Suzhou, Xuzhou, Guangzhou, atd.).

Duo Siempre Nuevo se kromě sólové dráhy odhodlalo i k různým projektům jako “Guitarra Cantante” s mezzosopranistkou Barborou Poláškovou anebo “4+2” se smyčcovým kvartetem Epoque Quartet. Na svém kontě mají i tři CD: First Steps (2010), Domenico Scarlatti: Sonatas (2012) a nejnovější Guitarra Cantante (2017).

Patrick Vacík je narozen 1984 v německém Kemptenu. Studium v Čechách dokončil absolutoriem na Pardubické konzervatoři v roce 2006 u Petra Saidla, v témže roce se stal studentem Hochschule für Musik FRANZ LISZT Weimar, kde pod vedením prof. Thomase Müller-Peringa získal v roce 2009 umělecký diplom. V roce dokončil 2013 postgraduální studium pro komorní hru (Aufbau B v duu s Matějem Fremlem). O dva roky později absolvoval také doktorandská studia na Hudební fakultě Akademie Múzických umění (HAMU) v Praze.

Matěj Freml se narodil v roce 1982 v Teplicích. Na kytaru začal hrát ve věku osmi let u svého otce Jiřího Fremla na ZUŠ ve Zruči nad Sázavou. V roce 2004 absolvoval u Petra Saidla na konzervatoři v Pardubicích. V akademickém roce 2007/2008 byl na stáži na Hochschule für Musik Franz Listz v německém Weimaru ve třídě Prof. Thomase Müller – Peringa. V roce 2009 dokončil magisterské studium na Janáčkově akademii múzických umění v Brně a v roce 2012 zde úspěšně absolvoval i doktorské studium pod vedením prof. Barbary Marii Willi, Ph.D. Zároveň studoval program Aufbau B – komorní hudba (Duo Siempre Nuevo) na Hochschule für Musik Franz Liszt ve Weimaru u Prof. Thomase Müllera – Peringa.

24.6.2022 můžete duo Siempre Nuevo vidět v rámci International Guitar Competition ve Zruči nad Sázavou nejen na koncertě, ale oba vynikající hudebníci budou po dobu trvání bienále tvořit také součást jeho poroty.

siempre

CD Made For You
Luigi Boccherini (1743-1805)
1. Introduction et Fandango
Štěpán Rak (*1945)
2. Tombeau for Sabrina
Milan Tesař (1938-2019)
Suita Karussel
3. Intermezzo
4. Aria
5. Finale
Enrique Granados (1867-1916)
Danzas Espanolas
6. Oriental
7. Andaluza
Karl Jenkins (*1944)
8. Palladio
Federico Moreno-Torroba (1891-1982)
Madrilenas
9. Tirana
10. Copla
11. Bolero
Štěpán Rak (*1945)
12. Didgeridoo
Egberto Gismonti (*1947)
13 Água e Vinho

Siempre Nuevo obal


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Teď už jen sklízíme z bohaté úrody celoživotní inspirace

houser200Mám ráda české autory, ostatně, tohle už jsem říkala několikrát. Nejen proto, že domácí produkci tak nějak nejlépe rozumím, ale v neposlední řadě i proto, že jsem sama autorka. Ráda se nechávám inspirovat a obohacovat názory zkušenějších a úspěšných sp...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Feynmanovy přednášky z fyziky aneb bible fyzikářů

200litSvětovým bestsellerem v oblasti fyziky jsou bezesporu třídílné Feynmanovy přednášky z fyziky (Lectures on Physics, 1963), které nyní v novém revidovaném vydání přináší českým čtenářům nakladatelství Fragment, jež tak reaguje na jejich poptávku, jelikož p...

Divadlo

Pohádka o stvoření bude plná magie a hravosti

MDZ Pohadka-o-stvoreni200Městské divadlo Zlín připravilo pro své nejmenší diváky zbrusu novou pohádku. Po Pipi dlouhé punčoše a Palečkovi přichází s další českou premiérou, tentokrát v režii Hany Marvanové s názvem Pohádka o stvoření. Nepůjde o bi...

Film

Pravidla moštárny - srdcervoucí klasika

mostarna perexPravidla moštárny – už jste určitě slyšeli aspoň tento název, že? Nebo jste dokonce četli knižní předlohu filmu, o kterém je právě řeč. V každém případě – podívejte se, nebo se podívejte znovu, protože jde o j...