Metalové okénko říjen

Metalové okénko říjen

Tisk

mo 200Říjen přináší pravidelnou nálož klipů i několik střípků z hudebního světa metalu. Věřím, že fanoušci této hudby si najdou to své a něco málo se i dozvědí.

 První den měsíce října vyšla patnáctá studiovka amerických industriálních mágů Ministry. Album Moral Hygiene se představuje mimo jiné i videoklipem k písni Disinformation:

Znáte superkapelu Sixx:A.M.? Jde o rockový projekt, sestávající z basáka Nikki Sixxe (Motley Crue), bývalého kytaristy Guns N´Roses DJ Ashby a zpěváka Jamese Michaela. V říjnu vypustili do světa album Hits, kde kromě šlágrů najdeme i pár nových songů – a mezi ně patří i singl The First 21:

Švédská metlácká banda Hypocrisy plánuje vydat 26. listopadu desku Worship a už teď nás na ten nášup připravuje. Konkrétně si pro nás nachystali klip k písničce Dead World:

Let the Bad Times Roll je název desáté desky americké rockové kapely The Offspring, které vydali letos v dubnu. Jako ochutnávku tu máme klípek k písničce The Opioid Diaries:

Švédská death metalová formace Unleashed plánuje 12. listopadu vydat studiovku No Sign Of Life. Najdeme zde 11 skladeb, mezi něž patří Where Can You Flee?, ke které můžete zhlédnout video:

Poláci Behemoth loni streamovali koncertní show In Absentia Dei, natáčenou z opuštěného kostela. V prosinci tento úspěšný koncert vydají a jak to bude vypadat? Obrázek si můžete udělat díky písni Bartzabel:

Po čtyřech letech se ozývá melodická death metalová kapela Arch Enemy a to rovnou s klipem ke skladbě Deceiver, Deceiver:

A teď něco z vod thrash metalu, konkrétně se podíváme na kapelu Death Angel z amerického San Francisca. Ti vydají nové album, živák s názvem The Bastard Tracks, tedy záznam koncert z května tohoto roku. Mrknout můžete na klípek k písničce Where They Lay:

Pohodáři (Hed) P.E. vydají 17. prosince kompilační album s názvem Califas Worldwide, kde najdeme 21 písniček a celou řadu hostů. Zatím posledním zásekem kapely je Class of 2020 z loňska.

mo hedpe

Poslední říjnový den vydala své dlouho očekávané album kapela Limb Bizkit a to pod vtipným názvem Limp Bizkit Still Sucks. A musím říct, že následovník desky Gold Cobra (2011) se vydařil! Co na něj říkáte vy?

mo limp bizkit

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Ohrožený druh“ Trancer se po deseti letech vrací na scénu na parníku Tyrš

trancer 200Před deseti lety hrál po pražských klubech (tehdy jste ho mohli ještě někde zaznamenat pod pseudonymem Pán ostenů), vybudoval si poměrně slušné jméno a trancovými sety bavil mnoho fanoušků a tanečníků. Pak se ale z ničeho nic ztratil a věnoval se...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Sněžná a svižná detektivka: Zmiz, dokud můžeš

zmiz dokud muzes200V září jsme se u nakladatelství Metafora dočkali druhého dílu detektivní série s výraznou protagonistkou od americké autorky Rebeccy Zanetti. Kniha Zmiz, dokud můžeš nám ukazuje, co se může stát, když se do vás zakouká sociopat…

Divadlo

Divadelní rekonstrukce vraždy Alexandra Litviněnka

Prilis drahy jed perexAlexandr Litviněnko (Petr Lněnička), bývalý agent KGB a FSB, emigroval v roce 2000 do Velké Británie poté, co se stal v Rusku nežádoucím kvůli zveřejnění nezákonných praktik tamějších tajných služeb. S manželkou Marin...

Film

Rosemary má děťátko – hororová klasika, která nezklame
ImageKam až sahá láska matky k dítěti? Je pro něj schopna obětovat i svůj život? Klasika mezi filmovými horory s příznačným názvem Rosemary má děťátko vychází začátkem února na DVD.

...