The Drain se na novém albu loučí s velkým špatným a vítají velké dobré

The Drain se na novém albu loučí s velkým špatným a vítají velké dobré

Tisk

drain 200The Drain uvádí čtvrtou desku s názvem OLD BIG BAD NEW BIG GOOD. Album vychází 22. října u českého vydavatelství Dayspeed Music. Nahrávka alternative rockové skupiny vznikla za producentského dozoru Nèro Scartche (MYDY). Novinku natáčela pražská čtveřice u Amaka Goldena v Golden Hives a u frontmana skupiny Daniela Šubrta ve studiu Megahit Lair.

 Kapela známá extravagancí a náklonností k estetice dekád devadesátých a nultých let současného milénia opatřila přebal alba fotografií hudebníků na nuselském sídlišti. Rozmanité kostýmy expresivně ilustrují a nadsazují charakteristické rysy jednotlivých členů skupiny. Autory fotografií, které zachycují kontrast pop-artového glamu a sídlištní šedi, jsou čeští fotografové František Svatoš a Jakub Delibalta ze studia JAFR.

„K devadesátkám a nultým létům jsme tíhli vždycky. U poslední desky se to projevilo jak v soundu, tak ve vizuálu. Oproti megalomansky rozmáchlý Bangolii stojící víc na vlivech šedesátek a sedmdesátek jsme se trochu víc vrátili k syrovosti a rockový přímočarosti prvních dvou desek. Snad jen s trochu vyzrálejšíma aranžema a vytříbenějším zvukem,” říká frontman skupiny Daniel Šubrt.

drain 1

The Drain za svou čtrnáctiletou kariéru zcestovali část Evropy. Na jejich předchozím počinu se producentsky podílel Greg Gordon, který má v portfoliu spolupráci s kapelami jako Red Hot Chilli Peppers, Oasis nebo System Of A Down. I tentokrát navázali spolupráci se zahraničním profesionálem a to Michaelem Fossenkemperem z TurtleTone Studio v New Yorku, držitelem dvou ocenění Grammy za mastering. Při volbě producenta ale kapela tentokrát zůstala v ČR a vsadila na mládí.

„Po cenný spolupráci s věhlasným americkým producentem jsme chtěli zkusit změnu a oslovili jsme talentovanýho Nèra Scartche, kterýho podle mě čeká skvělá producentská budoucnost. Rozhodnutí nelitujem ani v nejmenším, Nèro si dal strašně záležet, dokopal nás k pečlivosti, což je věc, která nám občas trochu chybí a myslim, že společnýma silama se nám podařilo naplnit vytyčenej cíl, kterým bylo nahrát kompaktně znějící tvrdou přímočarou desku se současným zvukem,” popisuje Šubrt.

OLD BIG BAD NEW BIG GOOD se dočká pokřtění hned v několika hudebních klubech po České republice. Na koncertech bude dostupné album i na vinylech. Ten bude k dostání od 2. prosince, v současné době běží předprodej.

drain obalka

Více informací:

Multilink alba: https://bfan.link/old-big-bad-new-big-good
Facebook: https://www.facebook.com/thedraincz @thedraincz
Instagram: https://www.instagram.com/the.drain/ @the.drain


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Žen bez domova je hodně, ale schovávají se,“ říká Alexandra Doleželová z Občanského sdružení Jako doma

bez domova perexVyhazov z práce, dluhy, úmrtí partnera. Pokud nemáte nikoho, kdo by vám v těžké situaci pomohl, od života na ulici vás dělí jen krůček. Přečtěte si rozhovor s Alexandrou Doleželovou. Založila Občanské sdružení Ja...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Komiksové ztvárnění moderních československých dějin


obrazky dejin 200V poslední době máme řadu možností seznámit se s novodobými českými dějinami komiksovou formou. Patří k nim například série Češi autorů Pavla Kosatíka a Karla Jerieho. Nyní se k nim přidávají svojí troškou do mlýna Jiří Černý a L...

Divadlo

Zářijové novinky na Dramoxu: legendární Podivné odpoledne doktora Zvonka Burkeho i švihlá Římská Lukrécie

Podivné odpoledne doktora Zvonka BurkehoOnline platforma Dramox.cz přináší každý měsíc několik novinek z českých i zahraničních divadelních scén. Nově nabídku obohatila švihlá barokní opera Římská Lukrécie, legendární grotesk...

Film

Léčivá marihuana a její legalizace

pohled zevnitr lecive vlastnosti marihuany 200Zelená barva rostlin marihuany dala jméno jedné oblasti v severní Kalifornii. Smaragdový trojúhelník (Emerald Triangle) je místem, kde jsou dvě třetiny obyva...