Jaký vliv může mít los na svatební přípravy? To se dozvíte v komedii Lov na losa od 11. října na scéně divadla Palace

Jaký vliv může mít los na svatební přípravy? To se dozvíte v komedii Lov na losa od 11. října na scéně divadla Palace

Tisk

lov na losa 200Komedie s názvem Lov na losa se zdá být banálním příběhem snoubenců Elišky a Kamila plánujících společný životní krok – svatbu. Již v začátku se však kolem příprav odehraje smršť bizarních a absurdních situací a celý příběh tak nabírá nečekaných obrátek.

 Charakter jednotlivých postav se mění před očima a divákovi se tak odkrývá obrázek řady stereotypů a společenských klišé, které autor skvělým způsobem paroduje. Režie se ujal umělecký ředitel Wroclavského Teatru Lalek Jakub Krofta. V hlavních rolích se představí Marek Daniel, Josef Polášek, Petra Horváthová, Jana Polášková a Ladislav Hampl.

lov na losa1

Lov na losa je černá komedie jednoho z nejznámějších současných polských dramatiků Michała Wałczaka, jež se stala hitem nejen polských, ale i evropských scén. „Wałczakův text je, v nejlepším významu toho slova, šílený. Zdánlivě banální přípravy námluv se zde náhle proměňují v hororové setkání s bývalým milencem a následuje smršť situací, o kterých nelze s určitostí prohlásit, že se nedějí jen v našich představách. Pětice hrdinů postupně odkrývá svá tajemství. Poznáme tak příběh komunistického generála, kterému jeho temná minulost nezabránila v úžasné porevoluční kariéře. Jeho ženy, která byla v mládí milenkou disidentů. Tajemného exmilence, který je ochoten pro lásku i zemřít. A nakonec mladý pár, který se na začátku společné cesty životem musí zbavit pověstného kostlivce ve skříni. Nad tím vším bdí majestátní los, kterého sice nikdo nikdy neviděl, ale to už je tak nějak v tom fascinujícím galimatyáši jedno, a tak se v závěru stává vytouženým spasitelem…“, říká o hře režisér Jakub Krofta.

lov na losa 2

LOV NA LOSA
premiéra: 11. října 2021 | 19:00
scéna Divadla Palace, Pasáž Jalta, Václavské nám. 43, Praha 1
vstupné: 350 – 599 CZK; předprodej: Divadlo Palace a síť Ticketmaster
Vstupenky již v prodeji na webových stránkách divadla a v prodejní síti Ticketmaster.
Producentem představení je AGENTURA SCHOK, dlouholetý pořadatel Letních shakespearovských slavností.

OSOBY A OBSAZENÍ:
Kamil: Ladislav Hampl
Eliška: Petra Horváthová
Miloš: Marek Daniel
Míša: Jana Polášková
Past: Josef Polášek

Překlad: Jiří Vondráček
Režie: Jakub Krofta
Scénografie a kostýmy: Martina Zwyrtek
Hudba: Petra Horváthová
Grafika: Martin Kafes33 Hirth
Fotografie: Tomáš Krejča
Produkce: Jana Polášková a Živá tvorba
Producent: AGENTURA SCHOK, spol. s r.o.
Mediální partneři: Právo, novinky.cz

Autor foto: Tomáš Krejča

Více informací naleznete na: www.lovnalosa.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kamelie: Za těch pětatřicet let jsme se pohádaly mnohokrát...

kamelie perexDo dnešních dnů si uchovaly image, která v sobě obsahuje půvab, křehkost a styl. Řeč je o duu Kamelie, které tvoří už pětatřicet let zpěvačky Hana Buštíková a Dana Vlková. A právě k letošnímu výročí - obě interpretky se daly dohromady opr...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Hledá se vrah

posledni vikend 200V české premiéře se ve Východočeském divadle v Pardubicích představila detektivní hra Agathy Christie Poslední víkend.

...

Literatura

Žárlivé ženy dělají zoufalé věci

znicim-te-a-vezmu-si-co-je-me 200Zničím tě a vezmu si co je mé je název knihy Jane Lythellová, která vyšla v loňském roce v nakladatelství Metafora. Co se skrývá pod tímto psychologickým thrillerem, jak napovídá obálka?

...

Divadlo

Nový muzikál Mýdlový princ na prknech Divadla Broadway

MP perexUž od začátku ledna probíhají v pražském Divadle Broadway zkoušky na nový muzikál Mýdlový princ, jehož premiéra je ohlášena na 12. března 2015. Zatímco režisérem inscenace, která je avizována rovněž jako hudební komedie, je...

Film

Příšerky jen pro děti

priserky 200Letošní léto nabízí mnoho zajímavých filmů a tak si do kina můžeme zajít i na Univerzitu pro příšerky. Je to poslední snímek z rodinky Pixarů. Setkáme se tam po dlouhé době nejen s Jimem Sullivanem a Mikem Wa...