Taneční jízda hypnotických beatů dua Bratři na debutu Two Minds

Taneční jízda hypnotických beatů dua Bratři na debutu Two Minds

Tisk

bratri 200Techno v podání dua Bratři nyní konečně vychází na debutovém albu Two Minds. Tepe, šlape a má to tlak. Taneční jízda hypnotických beatů spolu s melodickou linkou vytváří harmonický celek. Elektronické bicí, analogové a modulární syntezátory, to jsou základní kameny hudby dvojčat Jirky a Ondry Veselých. Po řadě úspěšných singlů (Signal, Running, Rise) vydávají svoje první album. Kromě digitální verze je album k dostání i v limitované edici 150 kusů vinylů.


Debutovou nahrávku připravovali Bratři dlouhou dobu. Hrají spolu od roku 2016 a po EP Monster v roce 2017 nasledovala řada singlů a řada úspěchů. Například se Bratrům podařilo být, jako prvnímu zástupci ČR, ve finále prestižní soutěže Music Moves Europe Talent Awards v rámci veletrhu Eurosonic. Nyní nastal čas to shrnout do jednoho celku. “Právě to byla pro nás největší výzva, spojit často industriální a temné zvuky s melodickým motivem, který tracky udržuje harmonicky pohromadě,“ sděluje Ondra. „Některé zvuky jsme přehrávali dokud jsme necítili, že nás to baví a vše má svoje místo. S mixem jsme se rozhodli oslovit legendu světového formátu Hannese Biegera.” A jeho výsledný mix dokázal sound Bratrů posunout mezi světovou extratřídu tohoto žánru.

Na debutovou nahrávku Bratři přinesli vše, co tak skvěle prezentují na svých koncertech. Jak se přiznává Jiří, který v duu obstarává bicí nástroje. “Two Minds je náš pohled na svět elektronické hudby, od posledního singlu Running, který má teplý analogový sound s jemným vokálním samplem od Teepee, po industriální tepající techno beat "Morph", který ztělesňuje naši lásku k industriálním a temným zvukům.”

Bratri 1
Renomované studio XLAB se navíc postaralo o vizuální stránku a Ondra dodává, že je to pro Bratry nepostradatelná spolupráce, “Deja VJ a Jan Kočí, se kterými už jsme zažili hodně, spolupracujeme s nimi prakticky od našich hudebních začátků. Vizuální stránka je pro nás velmi důležitá a patří jim náš velký dík.“ Studio XLAB navrhlo Bratrům nejen jejich logo a obal desky, ale připravilo také působivý stream, který vznikl koncertem Bratrů a live 3D projekcí pro londýnský festival Electronica: Sound of Vision II. Deja VJ a Jan Kočí připravili dva videoklipy, jak ke dříve vydané skladbě Signal, tak i k současnému singlu Transition.



„Two minds je deska, která je kus našeho života a jsme neskutečně rádi, že je konečně venku! Naše láska k elektronice, k technu a live hraní samotnýmu tuhle desku velmi ovlivnila a nyní máte možnost si ji poslechnout,“ zvou Bratři.

bratri obal
Umělec: Bratři
Název: Two Minds
Datum vydání: 24.09.2021
Mix - Hannes Bieger / Mastering - Calyx Mastering

Zdroj foto: Zuzka Bönisch

Více informací:

Website: http://bratri.live/
Facebook: https://www.facebook.com/…li/
Instagram: https://www.instagram.com/…al/
Streaming: http://bit.ly/bratristream


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Abychom žili plnohodnotný život, nemusíme zvířata týrat “ říká Alena Buksová

zvirata perexAlena Buksová zasvětila svůj život práci v organizaci na ochranu zvířat. Jak se staví k současné situaci práv zvířat ve světě a jaká jsou podle jejích slov největší úskalí při práci v neziskové organizaci?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Co se skrývá Pod maskou?

pod maskou200Kniha Zlín vydala druhou knihu ze série s novinářem Harrym Svenssonem – Pod maskou od švédského novináře a spisovatele Matse Olssona. Jaký je nástupce oceňovaného Trestu a smrti?

 

Divadlo

Richard III. vládne Hradci

richard III 200S nejslavnějším Shakespearovým padouchem se roztrhl pytel nad českými jevišti. Vedle Prahy, Brna a Pardubic splétá Richard III. síť krvelačných intrik i na scéně Klicperova divadla v Hradci Králové. A i k...

Film

Jaké to je 154 krát zemřít? Aneb nesmrtelná Červená

cervena200Na Soňu Červenou mám živou vzpomínku. Byla jsem s rodiči v Národním divadle na Čapkově hře Věc Makropulos, kde ztvárnila hlavní roli. Psal se rok 2005. Tenkrát jí bylo osmdesát a mě ani ne dvacet. Po vystoupení jí ministr kultury předal státní vyznam...