Metalové okénko říjen

Metalové okénko říjen

Tisk

mo rijen 200Ani v říjnu nesmí chybět informace ze světa metalu, opět především hlavně videoklipy, ale i nějaké ty střípky o tom, co se chystá. Taky se těšíte?



Static X vstávají z mrtvých. Po sérii turné v Americe i v Evropě plánují vydat 29. května desku Project Regeneration, na které najdeme 12 nových skladeb v původní sestavě, tedy basák Tony Campos, bubeník Ken Jay a kytarista Koichi Fukuda plus vokály poskytne zemřelý Wayne Static. Zde se můžete podívat na promo Hollow:

Americká banda Machine Head vydala videoklip k písničce Do Or Die, kde se jak se zdá vrací ke kořenům:

Mám pocit, že rok 2019 je rokem Jinjer – v lednu vydali EP Micro, nyní plnohodnotnou desku, přináší videoklipy a neustále jsou v pohybu a koncertují. Ukrajinská banda Jinjer 25. října vydává desku Macro s 9 skladbami, z nichž jednou z nich je právě i kreativní On The Top:

A neméně výborná Pit Of Consciousness:

Je to šílené, jak ten čas běží – prvního listopadu to bude sedm let, co zemřel zpěvák kapely Suicide Silence. Eddie Hermida je bezva náhrada, i když bezejmenná deska z roku 2017 se nepovedla. Snad to napraví příští rok, kdy má vyjít nové, v pořadí šesté, album téhle metalcoreové bandy. Jmenovat se bude Become The Hunter a čeká nás 11 nových skladeb.

mo rijen suicide silence

Letos je to 20 let, co Norové Satyricon vydali unikátní desku Rebel Extravaganza a započali tak black metalovou renesanci. Třináctého prosince se díky hudebnímu nakladatelství Napalm Records dočkáme zremastrované edice.

Růžky vystrkuje Marilyn Manson s klipem ke klasickému americkému folkovému songu God's Gonna Cut You Down:

Mě zaujala písnička i videoklip a co na to vy? Mimochodem, začátkem nového roku bychom se měli dočkat nové studiovky, následovníka výtečné desky Heaven Upside Down z roku 2017.

Bývalý frontman kapely Vital Remains Brian Werner dal dohromady novou kapelu, které dal název 93. Můžeme se těšit na velmi zajímavou sestavu, dalšími členy jsou oblíbený rychlonohý bubeník Tim Yeung (Morbid Angel) a kytarista Matt DeVries (Chimaira). Kratičké promo k poslechu zde:

Švédští Soilwork vydali svou jedenáctou studiovku Verkligheten v lednu a nyní si pro nás chystají nálož klipů, z nichž prvním v pořadí je ten k písničce Feverish:

Rocková parta Saliva slibuje, že se pro rok 2020 dá dohromady s původním zpěvákem Joseym Scottem a odehrají spolu turné a dokonce nahrají album. Scott přitom z kapely odešel po 15 letech v roce 2011, aby se věnoval sólo kariéře a kapela ho rychle nahradila zpěvákem Bobby Amaru. Zatím poslední deskou kapely je 10 Lives z předešlého roku.

Soil přináší novou interpretaci své písně One Love, která se objevila na desce Whole z roku 2013. Podařilo se jim vytvořit něco neokoukaného?

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S odstupem bych po poslechu alba už zase mnoho věcí udělal jinak, říká Oldřich Bohadlo

bohadlo 200Někde tam jsi. To je název debutového alba náchodského tria BohadloBand, jejímž výhradním autorem je její kapelník, kytarista a zpěvák Oldřich Bohadlo. Jeho texty, melodie a zpěv jsou poznávací značkou skupiny, která se sice na první pohled může j...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Moodroký chlapec si vás získá

moodroky chlapec200Nakladatelství Ikar před pár dny vydalo další knihu populární spisovatelky Danielle Steel s názvem Modrooký chlapec. Na první pohled mě zaujala půvabná a decentní obálka se zimní tématikou, kde můžeme na pozadí parku se zasněžen...

Divadlo

Muzikál Bat out of Hell

bat out of hell2Když jsme se rozhodli pro rodinný poznávací pobyt v Londýně, bylo nám hned jasné, že bychom měli navštívit taky nějaký muzikál. Výběr představení na londýnském West Endu je opravdu velký, a tak rozhodování nebylo...

Film

Na celovečerní film Vyšehrad si ještě počkáme, letos se připomíná seriál s několika bonusy

VyšehradKoronavirus překazil mnoho kulturních plánů. Bohužel se díky němu přesunula i premiéra celovečerního filmu Vyšehrad, a to až na jaro 2022. Tvůrci se proto rozhodli vyslat do kin alespoň jeho prequel v podobě kompletního seriálu i s novými scénami, v...