Metalové okénko říjen

Metalové okénko říjen

Tisk

mo 200Říjen je za námi a i v toto nevlídné počasí vám přinášíme nášup novinek a informací z metalového světa. Chcete vědět, co kutí a plánují hvězdy jako norští nestoři black metalu Satyricon nebo třeba samorost Marilyn Manson? Čtěte směle dále a dozvíte se!

 

 

Death metalová mlátička Broken Hope z Chicaga vydala v červnu své sedmé studiové album, desku Mutilated And Assimilated. Na její podporu nyní vypustila do oběhu videoklip k písničce Blast Frozen:

U norských velikánů Satyricon se toho děje v poslední době hodně. Nejen, že 22. září vydali vynikající album Deep Calleth Upon Deep a zároveň vyrazili na koncertní turné na jeho podporu, kde mimo jiné navštívili i naši metropoli. Frontman Satyr se také nechal slyšet, že by příští rok rád dokončil album coverů, na kterém již řadu let pracují. A dobré zprávy nekončí - na jejich koncert se můžeme těšit 22. března v Ostravě. Klip k písni To Your Brethren In The Dark můžete okouknout zde:

Američtí metalisté Skinlab nabídli po osmi letech novou hudbu. Kapela vznikla v roce 1994 a vydala 4 studiovky (Bound, Gagged And Blindfolded v roce 1997, Disembody: The New Flesh v roce 1999, ReVolting Room v roce 2002 a The Scars Between Us v roce 2009) a poté nastalo ticho po pěšině. Nyní se ale dali dohromady a příští rok se můžeme těšit na celé album. Nyní tu máme pouze písničku End Of Silence:

Hiphopová legenda Ice-T si založil kapelu Body Count, vydal s ní šesté album Bloodlust a průběžně nás zásobuje videoklipy z něj. Teď tu máme This Is Why We Ride se sociální tématikou:

Death metaloví veteráni Morbid Angel vydají prvního prosince novinku Kingdoms Disdained. Půjde o první album, kde se po 13 letech navrátil zpěvák a basák v jedné osobě, Steve Tucker. Zároveň mám pro fanoušky kapely smutnou zprávu – na Zimních Masters Of Rock ve Zlíně je žel neuvidíme, jelikož mají opět problémy s pasy.

mo morbid angel

The Offspring plánují v příštím roce vydat studiovku. Čeká se na ni už dlouho, naposledy vyprodukovali desku v roce 2012, Days Go By.

A neopomenu ani novinky ze stáje pověstného strašáka Marilyna Mansona. Ten vydal 6. října výborné album, které pojmenoval Heaven Upside Down. Také byl nucen zrušit celkem 9 koncertů po Americe, jelikož na něj při koncertu spadla obří rekvizita. Dále z kapely vyhodil basáka Twiggyho Ramireze, pravděpodobně proto, že byl obviněn ze sexuálního obtěžování. A co ještě? Máme tu i explicitní videoklip k písni SAY10, kde si užijete i Johnnyho Deppa:

Basák z kapely KoRn, Reginald Fieldy Arvizzu, vydává 17. listopadu své jazzové album Bassically. Najdeme na něm 17 písniček a doufám, že svou sólovou tvorbou opět nezklame.

Těžce zařaditelná americká kapela Red Fang vydala loni v říjnu desku Only Ghosts, kterou produkoval oceňovaný Ross Robinson. Nyní nám představují anomované video k písničce Not For You:

Philip H. Anselmo se činí a neustále pracuje na novém materiálu, ať už jde o kapelu Scour nebo Philip H. Anselmo & The Illegals. Druhým jmenovaným vyjde v prosinci druhé album, které se bude jmenovat Choosing Mental Illness As A Virtue.

Industriálně ladění Powerman 5000 vydali 27. října desku New Wave, ze které nám nabízejí klipy hned ke dvěma písničkám Cult Leader:

a David Fucking Bowie:

Kytarista Limp Bizkit Wes Borland je opravdu aktivní muzikant. Ohlásil návrat své vedlejší kapely Big Dumb Face, která poslední den v říjnu vydala desku Where Is Duke Lion? He's Dead... Zatím máme k poslechu pouze singl, písničku He Rides The Skies:

A o Halloweeenu vypustil do oběhu i klip k šílené písničce Jesus Retreats:

Hororově laděná banda Wednesday 13 vydala v červnu novinku Condolences a nyní tu máme klip k songu Cadaverous:

A pokud se vám takový druh hudby líbí, 5. listopadu je můžete vidět v Praze.

CKY o sobě dali po mnoha letech zase vědět, když v půli června vydali LP The Phoenix. Zreformovaní a se změněnou sestavou, ale pořád sví a nadšení, i tak nám představují klip k písničce Head For A Breakdown:

Zatím poslední desku vydali Pig Destroyer v roce 2012, ale to se příští rok změní. Na nástupci fošny Book Burner se už pracuje.

A novou desku, už šestou v pořadí, plánují nahrávat i američtí Hellyeah. Jejich poslední počin Unden!able byl úžasný, a proto se nemůžu dočkat, co si pro nás nachystají!

mo hellyeah

Zdroj: http://www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jirka Hadaš: „Mám vždy velkou radost, když s námi děti blbnou a řádí a jsou spokojené.“

hadas perexZanedlouho se bude v Amfíku Bukovina u Uherského Hradiště konat velká akce pro děti – Pigyáda. Na ní se objeví dětmi oblíbený kouzelník Jirka Hadaš, který je velmi dobrým kamarádem s prasátkem Pigym. Neváhali jsme proto a položili mu několik ot...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Rytieri z Vřesova a tí druhí

rytiri z vresova 200Historický román, ktorý nás zavedie do komnát pražského hradu a katedrály sv. Víta na začiatku 14. storočia, do močaristých bažín juhozápadnej časti Českého kráľovstva, ale aj na palubu lodí rádu johanitov v Stredozemnom mori.

Divadlo

Komorní opera Hudební fakulty JAMU uvede komediální operu Albert Herring

herring 200V tuzemsku nejuváděnější operu britského skladatele Benjamina Brittena nastudovali studenti Hudební fakulty JAMU. Komorní opera brněnské umělecké akademie nabídne novou inscenaci díla Albert Herring ve dvou premiérách 20. a 21. listopadu v 19 ...

Film

Cinema City znovu otevírá své brány 10. června

Cinema City znovuotevreni 200Multiplexy Cinema City přivítají své diváky ve čtvrtek 10. června 2021. Na ná-vštěvníky tak opět čeká velmi pestrá filmová nabídka a intenzivní kino zážitek.

...