Metalové okénko - listopad

Metalové okénko - listopad

Tisk

mo 200Mezi hlavní události měsíce listopadu patří bezesporu vydání dlouho očekávané nahrávky kapely Metallica, novinky Hardwired... to Self-Destruct, která vznikla osm let po kontrovezzní desce Death Magnetic. Kapela rozjíždí masivní kampaň na podporu svého nového materiálu, takže vás čeká spousta klipů a zajímavostí, ale samozřejmě se dostane i na další metalové kapely.

 

Američtí romantici Papa Roach nás chtějí nalákat na nové album, které má vyjít někdy začátkem příštího roku a předkládají nám novou skladbu – Crooked Teeth:

Bývalý basák legendární kapely Pantera a Down Rex Brown dokončuje nahrávání sólové desky, která by měla vyjít začátkem roku 2017. Brown bude zpívat a hrát na kytaru a basu písně, které jsou inspirovány hudbou 70. let.

Po čtyřech letech od eponymní desky Satyricon nám norští black metaloví náladotvůrci nabídnou novinkový materiál někdy v nespecifikovanou dobu v příštím roce.

Rok 2017 bude znamenat nové album i pro personu Marilyna Mansona, který vydá jubilejní desátou desku. Ta ponese svárlivý název SAY10 a tady se můžete podívat na teaser, pokud se tedy odvážíte:

Arch Enemy vydají 31. března nový živák ve verzi DVD, na kterém se budete moct podívat na jejich vystoupení z Wacken Open Air festivalu v Německu. Zde vystupovali na podporu desky War Eternal a taky chtějí všem představit novou zpěvačku Alissu White-Gluz, která je hlasem a tváří Arch Enemy právě od desky War Eternal, tedy od roku 2014.

Frontman kanadských Kataklysm Maurizio Iacono stojí za projektem Ex Deo, který se co se týká textů, profiluje na starověký Řím. Na třetím albu The Immortal Wars, které vyjde 24. února, se zaměří na velmi zajímavé punské války.

mo exdeo

Kalifornští Devildriver svým nejnovějším klipem Trust No One zavzpomínají na své vystoupení na Ozzfest Meets Knotfest v Devore. Užijte si tu atmošku!

Nový klip tu máme i od pana Roba Zombieho, konkrétně písničku Get Your Boots On! That's The End Of Rock And Roll! z neméně víceslovného alba The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser, které vyšlo koncem dubna.

Dne 18. listopadu vyšlo dlouho očekávané album kapely Metallica. Kapely, kterou znají i ti, jež tvrdší hudbě neholdují. Na její podporu vydali spoustu videoklipů, namátkou vybírám ten k písni Lords Of Summer, ze které stále čiší živelnost a ze které cítíte starý duch téhle bandy.

Dalším videem je Caught Up In The Gears Of Application od kapely Superjoint. Tady hraje prim bývalý frontman Pantery Phillip Anselmo.

S klipy se roztrhl pytel, tentokráte tu máme video kapely Killswitch Engage k písničce Cut Me Loose z jejich nejnovější desky Incarnate, která vyšla letos v březnu.

Zdroj: www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Brazilská capoeira v sobě skrývá boj, tanec, akrobacii i hudbu

capoeira 200Capoeira… už jste to slovíčko někdy slyšeli že? Ale co to jen mohlo být… hora v Asii? Mexický dezert? Nebo možná španělská vesnice…kdepak, samá voda. Capoeira je brazilské bojové umění. A kdo by vám o něm mohl říct více, než graduado Girafa, olo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Myslíte si, že by byl váš život lepší, kdybyste znali budoucnost? Možná se mýlíte


Nesejdes z cesty perexNahlédnout za závoj času a podívat se, co nás čeká v budoucnosti? To je velmi lákavá představa. Když Vandu její přítelkyně přemluví k návštěvě kartářky, nemá tato pragmaticky založená žena žádná očekávání. Na ta...

Divadlo

Dvě roviny Mistra a Markétky v Moravském divadle

MaM 1Představení Moravského divadla Olomouc na motivy Bulgakovova slavného románu Mistr a Markétka se odehrálo v sobotu 20. 5. v 16:00 v rámci 21. ročníku festivalu Divadelní Flora.

 

...

Film

Cool Girl! – Nový český film vycházející z knižní předlohy Leny Valenové

Cool Girl 200Česká talentovaná YA spisovatelka Lena Valenová si plní svůj sen. Na motivy její knihy Cool Girl!, která vyšla v online nakladatelství Pointa v roce 2019, vznikl stejnojmenný film, který míří do kin již 25. května.

...