Helena Vondráčková nehodlá zpomalit ani v roce 2015

Helena Vondráčková nehodlá zpomalit ani v roce 2015

Tisk

HV perexVystoupení v řadě českých a slovenských měst, charitativní koncert pro pozůstalé osmi obětí v Uherském Brodě, role porotkyně v TV pořadu Zpívá celá rodina, dva narozeninové koncerty, nová muzikálová role - to vše čeká v nejbližších týdnech a měsících Helenu Vondráčkovou, která loni oslavila padesát let na scéně. Přitom ani dnes nemá ikonická zpěvačka nouzi o nové písně, které pro ni píší mladí autoři.

 

 

Na koncertech tedy nezpívá jen léty prověřené hity, ale i novinky z posledního řadového alba Touhy, které bylo nedávno oceněné Zlatou deskou. Držitelka Zlatého slavíka, dvou Andělů a plejády stříbrných a bronzových slavíků nehodlá zpomalit. Jenom v březnu absolvuje Helena Vondráčková s kapelou Charlie Band pěknou řádku koncertů v Česku i na Slovensku,  a to 8. března v Táboře, 11. března v Bratislavě, 20. března v Tachově, 22. března v Trnavě, 23. března v Nových Zámcích a 26. března v brněnském Sono Centrum.

Nechybějí ani dvě speciální vystoupení - zatímco 7. března se agilní zpěvačka představila na 11. ročníku Plesu Beaty Rajské ve Žďáru nad Sázavou, 31. března vystoupí coby exkluzivní host v rámci gala koncertu Davida Deyla a Severočeské filharmonie Teplice v sále karlovarského Grandhotelu Pupp.

HV 4

Ostatně se zpívajícím hitmakerem Davidem Deylem ji pojí letitá spolupráce - už před deseti lety spolu nazpívali duet Kousek tvého já a o několik let později spolu podnikli rozsáhlé koncertní turné. V roce 2012 spolu natočili další duet Čas dál nech spát, a byl to právě David Deyl, který pro svou kolegyni napsal působivou píseň Máš sílu vstát.

Zajímavou příležitost dostala Helena Vondráčková na televizní obrazovce. V sobotu 14. března ve 20 hodin ji uvidíme na prvním programu České televize v hudebně-zábavném pořadu režiséra Petra Soukupa Zpívá celá rodina, kde bude v roli porotkyně. Mimochodem v ten samý den, 14. března, ji uvidí a uslyší účastníci plesu v Mostu naživo.

HV 3

Zatímco konec dubna a začátek května stráví Helena Vondráčková na dovolené v Nizozemsku, v dalších měsících ji čeká opět série koncertů. Jedním z nich bude charitativní koncert v Uherském Brodě, k němuž přispěla nedávná tragická událost. Osudy rodin, které přišly o své blízké, nenechaly chladnými ani Helenu Vondráčkovou a jejího manžela a manažera Martina Michala. Bez dlouhého otálení se rozhodli pomoci, aby během několika hodin vznikl plán na charitativní koncert v místním kulturním domě. Výtěžek z koncertu převezme starosta města Patrik Kunčar a se zastupitelstvem ho přerozdělí pozůstalým všech osmi obětí.

Na charitativním koncertě, který proběhne 17. května v Uherském Brodě, vystoupí Helena Vondráčková se svou kapelou Charlie Band - všichni bez nároku na honorář.

HV 1

Dalším a pro fanoušky očekávaným vystoupením bude "narozeninový" koncert, který se uskuteční 13. června v pražském Paláci Žofín. O pět dní později pak tento speciální koncert uvidí publikum také v Prešově na Slovensku.

Překvapením prý bude i zpěvaččina účast v muzikálu, jehož premiéra je stanovena na podzim - titul je prozatím zahalen tajemstvím Zato je jisté, že ani letos nebude chybět tradiční pražská Lucerna, a to 20. prosince. Ale vlastně i v tomto případě je slíbeno jedno velké překvapení, co se hostů týče. Takže...nechejme se překvapit!

HV 2

Foto Jarka Kaššová a archiv autora

www.vondrackova.cz

( 2 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotografováním mám možnost vyjádřit své pocity, říká Petr Macháček

tanec ostrava 200Na Ostravsku to navzdory okolnostem „razoviteho regionu“opravdu kvasí a žije. Tvoří zde zajímaví lidé a pod tvrdou slupkou lze často nalézt jemnocit a  vytříbený vkus. Kultuře se zde daří, jak se lze přesvědčit nejen ze zpráv masmé...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Bratři Lví srdce: Dojemný příběh pro malé i velké

200litKdo by neznal Astrid Lindgrenovou a její nesmrtelné „Děti z Bullerbynu.“ Vesnička, v níž šest dětí zažívá neobyčejná dobrodružství, si získala miliony čtenářů po celém světě. Lindgrenová si ale uvědomovala, že zdaleka ne všichni mají v životě štěstí a že dě...

Divadlo

Divadlo PROJEKT 2 jde vlastní cestou a nachystalo hned dvě premiéry

divadloProjekt2 1Divadlo Projekt 2 začalo psát svou historii na začátku roku 2018. Jeho zakladateli jsou David Piskor a Eva Polívková, absolventi hereckých kurzů Divadelní a filmové společnosti Zity Kabátové a následně Starbag Ateliéru, kde pod vedením he...

Film

Pohltí nás Sociální síť?


altInternetová sociální síť je poměrně nová záležitost stejně tak jako stejnojmenný film, popisující zrození té nejpoužívanější – Facebooku. Příběh o Facebooku bude za tisíc let starý jako lidstvo samo. Nejde v něm totiž o přijetí n...