Sziget hledá talenty: zahraj si na nejlepším evropském festivalu

Sziget hledá talenty: zahraj si na nejlepším evropském festivalu

Tisk

szi 200Chcete si zahrát na stejném pódiu jako Robbie Williems? Splňte si sen a vystupte před 85 tisíci hudebních fanoušků. Zahrajte si na Szigetu, nejlepším festivalu Evropy. Pořadatelé vyhlašují soutěž „Jednou trefou na Sziget“ pro české a slovenské hudebníky.

 

 

Přihlásit se může prakticky každý, kdo má talent a chuť si zahrát na jednom z největších evropských festivalů. Jedinou podmínkou je mít trvalý pobyt v Česku nebo na Slovensku. „Zda se jedná o začínající talenty nebo zavedené kapely s řadou vydaných alb pro nás není důležité. Podstatné je vybrat do finálových kol kapely, která obstojí na festivalu, kde hrají ty největší mezinárodní hudební hvězdy poprocku, a který se nebojí také zařazovat vycházející hvězdy a kapely, které udávají trend.“ sdělil Přemysl Štěpánek, zástupce festivalu Sziget pro ČR a SR.

szi 1


Hudebníci, kteří se rozhodnou soutěže zúčastnit, zasílají v prvním kole pouze odkaz s jednou skladbou (uloženou na YouTube či SoundCloud). Vítěze z prvních kol vybere odborná porota. V druhém kole rozhodují posluchači radií. Finálové kolo zahrnuje tři koncertní večery ve třech městech – v Bratislavě, v Praze a v Brně. Celkového vítěze, který si zahraje na Sziget festivalu, vyberou návštěvníci koncertů.
Přihlášky můžete zasílat do 8. března.
 
Foto zdroj: Mohai Balázs


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Juraj Hnilica: V našich textech písní převládá hodně emocí, o sexu, bláznivých věcech a pro teenagery

DSC 1314webSlovenský úspěšný zpěvák Juraj „Ďuro“ Hnilica se vydal v tomto měsíci na turné po českých městech. Pro náš magazín nám poskytl v minulých dnech rozhovor.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Röhrig tarot patří k těm, nad kterými žasnete

Rohrig 200Röhrig tarot spatřuje světlo knihkupeckých světel už potřetí a není divu. Patří totiž k něčemu, co nelze tak dobře přirovnat k tarotové klasice. On totiž nepříjemně a pichlavě vybočuje. A to z něj dělá dílo, nad kterým budete snad do konce života h...

Divadlo

Letní Grébovka s Divadlem MA v srpnu láká na 20 divadelních večerů pod širým nebem

letni grebovka 200Dvacet romantických večerů pod širou letní oblohou v půvabném prostředí evokujícím italský Řím… tyto a spoustu dalších výjimečných zážitků slibuje v druhé půli prázdnin Letní Grébovka s Divadlem MA. Oblíbený projekt komorní divadeln...

Film

S filmem Tenet došel Christopher Nolan na konec jedné cesty

tenet perexLoňský rok byl v kinech ze známých důvodů dost slabý a od března se v nich hrály prakticky jen filmy komornější, pro náročnější publikum a blockbustery úplně absentovaly. Snad jedinou výjimkou bylo srpnové nasazení akčního sci-fi Tenet režijního...