Dárky, co potěší a zabaví celou rodinu

Dárky, co potěší a zabaví celou rodinu

Tisk

familium 200Nakladatelství Familium přineslo letos několik nových produktů od Moniky Kopřivové, které se můžou stát krásným dárkem.

 

 

Můj atlas zvířat a rostlin

Můj atlas zvířat a rostlin je kniha, kterou si děti dotváří samy. Mladí autoři se stávají vědci a pátrají po zvířatech a rostlinách ve svém okolí. Kniha je vybízí, aby pozorovaly přírodu kolem sebe a své zážitky do ní zachycovaly.

familium atlas1

Děti se dozví nové a zajímavé informace například ze života ptáků, motýlů, včel, stromů, květin, ale i domácích zvířat. Přírodu kniha přibližuje formou zábavných úkolů, jako jsou pokusy, kvízy, ankety v rodině, hry, malování, pěstování rostlin či návody na tvoření.

Kniha je určena pro děti od osmi do dvanácti let a byla ve spolupráci s odborníky připravena tak, aby rozvíjela dětskou kreativitu, komunikační dovednosti a zvídavost.

familium atlas2

Kouzlo Vánoc

„Kouzlo Vánoc" je hra, díky které si s rodinou užijete plno zábavy a té pravé vánoční atmosféry. Pomozte společně Marii a Josefovi dostat se do Betléma. Cestou budete plnit různé úkoly a dozvíte se zajímavé věci o Vánocích.

Kdo dokáže předvést vánoční koledu? Kdo připraví ten nejlepší vánoční nápoj? Víte proč k Vánocům patří vánoční stromeček? A co všechno víte o vánoční hvězdě?

Vyhrává ten, kdo přinese Ježíškovi nejvíce darů, které poztráceli Tři králové a nepozorní pastýři.

„Kouzlo Vánoc“ vám zpříjemní čas adventu a vánočních svátků. Stane se inspirativní a stmelovací aktivitou při setkáních s užší i širší rodinou. Hra je určená pro 2 a více hráčů všech generací.

familium kouzlo vanoc1

Velký rodinný kalendář 2022

„Velký rodinný kalendář 2022“ s podtitulem Mořský život vám pomůže organizovat rodinné aktivity a zároveň vám přinese plno zábavy. Kalendář má velký formát a můžete do něj přehledně zapisovat činnosti a plány až pro pět členů rodiny.

familium kalendar1

Na každý měsíc je pro vás připraven obrázek z mořského světa. Ke každému obrázku se vždy váže zábavná hra, jejíž řešení je na konci kalendáře. Najdete zde i zajímavé informace o obyvatelích moří a oceánů. Kalendář obsahuje originální a hravé ilustrace české výtvarnice Markéty Speranza.

Organizujte a plánujte čas své rodiny a objevujte tajemství velryb, žraloků a živočichů žijících v hlubinách oceánů, poznávejte život medúz, želv či rejnoků a dalších mořských tvorů.

familium kalendar2

Více informací:
www.familium.cz
www.babickarstvi.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dominik Landsman: „Baví mě i naprosto nesmyslná přirovnání typu byl veliký jak mrtvý tučňák.“

dominik landsman200

Dominik Landsman (* 14. října 1985) je český spisovatel. Autor vystudoval na Vysokém učení technickém v Brně obor Finance podniku, následně pracoval jako realitní makléř. V době, kdy dostal v zamě...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

K čemu je nám kultura, když i strůjci holokaustu četli Goetheho?

Na Modrovousově hradě

V nakladatelství Dauphin vyšel překlad slavného eseje George Steinera – Na Modrovousově hradě: několik poznámek k redefinici kultury. Letos je tomu přesn...

Z archivu...


Literatura

Jak se cenzurovala literatura

Nebezpecna literatura 200Snad každá společnost kdekoli na světě se snažila zabránit šíření myšlenek či artefaktů, které vnímala jako rozkladné či z jakéhokoli důvodu - mravního, náboženského, ideologického, konkurenčního - nepřípustné. Jistě by...

Divadlo

Strach jíst duši (Angst essen Seele auf ) Premiéra v divadle Reduta v Brně

Strach jist dusi perexPodtitul opravdu zajímavého díla zni: Romantická kabaretní komedie s pohádkovými rysy, s Ivanou Hloužkovou a Romanem Blumaierem v hlavních rolích!

...

Film

„Nikdy se nevzdáme! Nikdy!“


Atentat perexJe pět minut po půl jedenácté dopoledne 27. května 1942. Reinhard Heydrich, zastupující říšský protektor, sedí na předním sedadle otevřeného Mercedesu a jede do úřadu. Je to pro něj den jako každý jiný. Netuší ale, že v ostré zatáčce...