Ultimátní filmová ABBA párty zamíří v září i do českých kin

Ultimátní filmová ABBA párty zamíří v září i do českých kin

Tisk

abba-the-movie-image-10Švédská skupina ABBA patří bez jakýchkoliv diskuzí mezi největší popové ikony dvacátého století. A jejich hudba přitahuje, částečně i díky muzikálu Mamma Mia, zástupy nových a nových fanoušků napříč generacemi. Ačkoliv už muzikanti společně nevystupují, ABBA je stále živá. Ať už v podobě vlídně přijatého studiového alba Voyage, jenž vydala po čtyřiceti letech, nebo stejnojmenné holografické show. Nyní se pro fanoušky chystá další lahůdka, totiž kinouvedení remasterovaného a rozšířeného snímku ABBA ve filmu z roku 1977. V českých kinech se bude promítat 17. a 19. září.

 

Dokumentární film ABBA: The Movie – Fan Event nabízí působivý pohled na švédskou kapelu na vrcholu své slávy. Anni-Frid Lyngstad, Bennyho Anderssona, Björna Ulvaeuse a Agnetha Fältskog zachycuje na jejich triumfálním turné po Austrálii a záznamy z koncertů i mimo ně propojuje s fiktivní linkou, která sleduje novináře, jež se zoufale snaží „urvat“ rozhovor s tehdy největší kapelou na světě. To ústí v celou řadu komediálních situací, přesto se ve filmu neztrácí otevřený pohled do života ikonické kapely i na jejich energická a magická vystoupení.

Diváci se mohou těšit na živá provedení dodnes slavných hitů, mj. například Dancing Queen, SOS, Name Of The Game nebo Waterloo. Celý zážitek je ale v rámci tohoto uvedení do kinosálů na celém světě umocněn nejen nově remasterovaným obrazem a zvukem, ale i rozšířením celého snímku. Objeví se zde záběry z turné z roku 1977, které byly dosud skryty v archivu, nová doprovodná videa ke slavným písním i exkluzivní pohled do muzea ABBY ve Stockholmu.

Jedinečná událost je skvělou oslavou hudebního dědictví, které švédská kapela ve světě populární hudby zanechala. Vstupenky na ultimátní ABBA párty jdou do prodeje 16. srpna, promítat se bude v neděli 17. a v úterý 19. září. Do českých film dokument ABBA: The movie – Fan event distribuuje společnost Aerofilms.

abba-the-movie-image-10

 ABBA: The Movie – Fan Event

Austrálie / Švédsko • 2023 • 120 minut • premiéra 17. a 19. září 2023 • originální verze s českými titulky
Režie: Lasse Hallström
Hrají: Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog

Nově remasterovaný film, který natočil režisér Lasse Hallström během úspěšného turné ABBY po Austrálii, vás vezme na retrospektivní cestu do 70. let, kdy vládlo disco a ABBA byla královnou parketu. Film obsahuje mimořádně vzácné záběry ze zákulisí i celovečerní provedení jejích největších hitů, včetně písní Dancing Queen, SOS, Name Of The Game a Waterloo. ABBA: The Movie přibližuje nesmírně populární kapelu v době její největší popularity.

Součástí je i příběh moderátora z venkovského rádia, který se pokouší získat vytoužený rozhovor s kapelou. Výsledkem snažení mladého DJe je napáchaný mix náhod a omylů, zatímco oddaný bodyguard skupiny dělá vše pro to, aby mu zabránil.

Fanoušci ocení speciální bonusy, včetně rozhovorů s tvůrci úspěšného koncertu ABBA: Voyage, nahlédnutí od Muzea ABBA ve Stockholmu, videoklipy a mimořádně vzácné záběry ze zákulisí příprav turné v roce 1977.

V kinech POUZE v neděli 17. září a v úterý 19. září 2023!


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Celosvětový úspěch Fifty Shades stvořil jednoznačně internet“

Tychtl Petr 200Nejúspěšnější knižní série posledních let, romanticko-erotická trilogie Fifty Shades od E L James, se dočkala pokračování. Po Padesáti odstínech šedi, Padesáti odstínech temnoty a Padesáti odstínech svobody získalo nakladatelství XYZ práva...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

O sborovém zpěvu a Black Sabbath

pk uvodkaPodivná kombinace? Ale reálná. Jako bývalého člena hudebního sboru mě zjištění, že Severský filmový podzim přinese i snímek o pěveckém sboru, velmi potěšilo, protože na léta, které jsme se spolužáky ve sboru zažili, nikdy nezapomeneme. Ale doložku...


Literatura

Čtenáři komiksů, střezte se – Živí Mrtví 11!

zivi mrtvi 200Živí mrtví se s přehledem řadí mezi fenomény dnešní kultury. Na počátku byla právě komiksová série, nyní ale fanoušci nedočkavě hltají také televizní sériál, videohry či soundtrack. Co stojí za úspěchem této značky?

Divadlo

Veronští milenci z Bratislavy konečně v Praze a Brně

romeo julia 200Nesmrtelný příběh velké lásky Romea a Julie v podání slovenských hereckých hvězd zpestří program Letních shakespearovských slavností v pouhých čtyřech večerech. V Brně se hraje 10. a 11., v Praze pak 13. a 14. srpna. Generálním partnerem ...

Film

Hudba z Marsu je hudba historie

hudba z marsu 200Budovatelská komedie Hudba z Marsu, ve které hrají hlavní roli tehdejší Československé hvězdy, jako Jaroslav Marvan nebo Oldřich Nový, nabízí možnost podívat se na povahu tehdejší spo...