Michal David dokončil film

Michal David dokončil film

Tisk

david perexČeský hitmaker Michal David, ktorý bude mať tento rok posledné dva koncerty nakrúcal film Decibely lásky. Do kín sa dostane vo februári 2016. Fanúšikovia si ho môžu ešte tento rok vychutnať na posledných predstaveniach sprevádzaných svetelnou šou 21. októbra vo Zvolene a o deň neskôr v Trenčíne. Síce mal s nakrúcaním veľa práce, ale na svojich fanúšikov nezabúda. „Práca na filme mi zaberala veľa času a aj preto som v poslednom čase príliš nekoncertoval. O to viac sa teším na Zvolen a Trenčín, kedy si naplno užijem svoje koncerty,“ dodal hitmaker.

 

 

david
Od prvého filmového muzikálu Michala Davida, legendárneho Discopříběhu, uplynulo už 28 rokov. Decibely lásky sa tak zaradia medzi ďalšie jeho hudobno-filmové počiny. Prvá klapka padla v polovici septembra a dnes už film putuje do strižne.

david2

„V sobotu sme natočili poslednú klapku a od pondelka sa už strihá. Premiéra filmu je naplánovaná v Prahe, ale aj v Bratislave krátko pred Valentínom. Vo filme si zahrá aj Lucka Vondráčková, Iva Janžurová, Roman Vojtek, futbalista Pavel Horváth či Rudolf Hrušínský so synom a bude príbehom lásky dvoch generácií. Okrem starších a novších hitov Michala Davida zohnali aj práva ku zahraničným hitom a jeho súčasťou bude pravdepodobne 16 hudobných čísiel. Ak si niekto myslí, že Decibely lásky budú kopírovať legendárny Discopříběh, je na omyle. Tento film je úplne iný. Je to samostatný projekt, ktorý je nový a odlišný. S Discopříběhom nemá nič spoločné,“ prezradil David.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

JAK A PROČ PSÁT RODOVOU KRONIKU?

frantovapomykalova200Více o kurzech, které nemají v České republice obdoby, přestože genealogických spolků a společností je již desítky let plno, se dočtete v rozhovoru s lektorkou Zuzanou Pomykalovou, členkou České genealogické a heraldické společ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Živý lidský terč a lá Van Damme

altFilm Živý terč si v roce 1993 vysloužil velké ovace na poli akčních filmů. Tento napůl lyrický a umělecky sestříhaný příběh nám ukazuje, že jeden člověk dokáže změnit co se děje. Jen na to musí být dost velký frajer. Hned na začátku filmu honí...


Literatura

Správná napínavá oddechovka: Vlastní zákon

vlastni zakon200Pod taktovkou nakladatelství Laser vyšla v dubnu dobrodružná kniha Dalibora Boubína Vlastní zákon. Pokud hledáte svižný napínavý a neotřelý příběh z českého prostředí, pak je román Vlastní zákon akorát pro vás!

...

Divadlo

Je tanec vaše vášeň? Pak vás zveme na TANCESSE 2012

altV květnu 11.-13. května Brno opět ožije tancem a pohybem.  Již počtvrté se sem sjedou soubory z nejrůznějších končin republiky.  Zahraniční hostem festivalu bude soubor z Polska Akro Dance Theatre Torun. Festival pořádá

Film

Nový film režiséra Romana Vávry Svět podle Muchy vstoupil do kin 1. října

svet podle muchy 200Symbolicky v roce 160. výročí narození jednoho z nejznámějších českých malířů Alfonse Muchy bude do kin uveden dokumentární film Svět podle Muchy. Režisér Roman Vávra divákům nabídne nový, v mnohém překvapivý pohled na život pro...