Zlínské divadlo čekají dvě kulturní neděle

Zlínské divadlo čekají dvě kulturní neděle

Tisk

 

divadlo zlin 200Městské divadlo Zlín má stále zavřeno, ale čekají je dvě neděle s divadlem, alespoň ve formě audio a online.

 

 

 

Mezinárodní den solidarity s Běloruskem a Uražení

V neděli 7. února je Mezinárodní den solidarity s Běloruskem. Vyhlásila ho běloruská politička a aktivistka Světlana Tichanovská a Městské divadlo Zlín se k němu připojí. V ten den zařadí do podcastu Hladový Kašpárek k volnému poslechu rozhlasovou hru běloruského autora Andreje Kurejčika Uražení. Doplněna bude o krátký úvod režiséra Patrika Lančariče.

Lančarič bude i hostem online debaty na téma solidarity s Běloruskem, kterou 7. února pořádají České středisko ITI - zastřešující platforma českých scénických umění a Divadelní ústav.

divadlo zlin belorusko

Na Valentýna hrají!

Ať jste zamilovaní, nebo singl, nebo prostě jen milujete divadlo a chybí vám - pro vás všechny chystá Městské divadlo Zlín valentýnské představení. V neděli 14. února ve 20.00 zvou na křehkou komedii Motýli jsou volní ONLINE! Pusťte si je na Facebooku nebo YouTube divadla.

Odkaz ke sledování najdete i na www.divadlozlin.cz

 

divadlo zlin motyi

Více informací:
https://www.divadlozlin.cz/cs/novinky/zlinske-divadlo-soucasti-celosvetoveho-unikatniho-projektu-na-podporu-beloruska.html
https://www.divadlozlin.cz/cs/novinky/nechytejte-motyly-zlomite-jim-kridla.html
www.hladovykasparek.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Smutná-Braunová – dva rozhovory v jednom

altKdyž spisovatelka Petra Braunová připravovala křest své knihy Kalvárie, požádala Jitku Smutnou o kmotrovství. Společně zdramatizovaly pasáže tohoto kontroverzního románu o vztazích mezi ženami a Jitka Smutná...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Sportu zdar a divadlu zvlášť! Slavná komedie z Dejvického divadla nebo perfektní Pavla Tomicová na Dramox.cz

dramox 200Komedie ze sportovního prostředí, které musíte vidět i bez sportovních předsevzetí! Divadelní platforma Dramox má skvělá sportovní představení – například skandální příběh známé atletky Koule, vyprávění věčně naštvaného správce stadionu Politika správ...


Literatura

Sáhněte po severské krimi ze severu Čech a nebudete litovat

sestra smrt 200V nakladatelství Host vyšla kniha Sestra smrt Daniela Petra s lákavým a líbivým podtitulem „severská krimi ze severu Čech“, který se ukázal jako pravdivý.

 

...

Divadlo

Inženýr Prokop otřásá divadelním světem

krakatit 200Karel Čapek si stále drží status nejhranějšího českého dramatika. Ať už sám, nebo ve spolupráci s bratrem Josefem totiž vytvořil dramata, jež svými náměty neztrácejí na aktuálnosti. I přes široký výběr z Čapkových dramat se n...

Film

Od září bude na Primě všeho víc

Prima 200Zatímco tropické teploty atakují rtuť teploměrů po celé České republice, programové oddělení televize Prima se již naladilo na podzimní vlnu. Není divu, protože podzimní schéma „primáckých“ programů startuje na televizních obrazovkách už v posledním s...