Hmyzí pohádky pro nejmenší mohou mít pokračování. Díky vám!

Hmyzí pohádky pro nejmenší mohou mít pokračování. Díky vám!

Tisk

Hmyzí pohádkyMáte doma tiplici? Víte, kdo je vřetenatka nebo sýc? Jak vypadá punčoškář? Má pavouk šest či osm očí? Kouše čmelák? Sají nám krev kluci nebo holky? Pokud vás to zajímá a máte doma malé zvědavce, kteří by se o hmyzím světě něco dozvěděli, můžete jim koupit knihy Rostislava Poláčka, anebo i podpořit jejich další vydávání. 

Ing. Rostislav Poláček, Ph.D. sám o sobě píše: „Před dvěma lety jsem si, při studiu na vysoké škole, splnil klukovský sen a vydal první knihu. Vymyslel jsem koncept hmyzích pohádek (www.hmyzipohadky.cz) a pod tímto názvem přibližuji čtenářům svět bezobratlých živočichů, zejména hmyzu. Pohádkově naučnou, a doufám, že i zábavnou, formou seznamuji děti od 5 do 90 let s poklady naší přírody."

Kdo jsou opylovatelé a co je mrtvé dřevo? Na tato témata si autor dětských knížek povídá s dětmi mateřských i základních škol. Jeho besedy jsou interaktivní a malí posluchači si odnášejí spoustu nových informací. „Musím neskromně říct, že mají velmi pozitivní ohlas a děti (mnohdy i paní učitelky) minimálně už vědí, kde má včela srdce a jestli čmelák píchá, štípe nebo kouše. Popřípadě, že na buku rostou bukvice a na dubu dubice. Ne, samozřejmě, že žaludy," směje se Rostislav Poláček. 

Hmyzí pohádky

Pokud byste uvítali i další knihu tohoto autora, můžete mu pomoct s jejím vydáním.

„Dal jsem si velký cíl, zmírnit, otupit, možná i odstranit u dětí (možná i dospělých) strach z pavouků. Zdali se to povedlo, musíte už zjistit sami"https://www.donio.cz/stesti-ma-osm-nohou

Prosím čtěte, sdílejte a pokud možno přispějte, jen díky vám spatří nová dětská kniha „světlo na konci tunelu“!

Hmyzí pohádky


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Díky Mámě v kuchyni si pochutnají malí i velcí

mama v kuchyni perexNa konci října vyšla v nakladatelství CPress další kuchařka od blogerky, tentokrát od Barbory Charvátové, která od listopadu 2014 vede blog Máma v kuchyni. Tato kuchařka nese stejné jméno a podtitul S chutí pro malé i velké.

...

Divadlo

A zase ten Havel!

200divV poslední době mívám někdy dojem, že snad každý chce hrát Havla. Možná je to jen taková móda, možná se pletu a vidím přízraky. Snad proto se mne, když jsem dostala pozvánku na premiéru Havlovy Audience, zmocnily nemalé pochyby. Pražský soubor vinohradskéh...

Film

Tohtoročné Vianoce sú iné. ČT pripravila štyri nové rozprávky

ine vianoce perexTohtoročné Vianoce sú aj napriek tým ostatným  Vianociam iné. nechýba im len sneh, ale sú poznačené rôznymi  udalosťami. Pandémia Covid 19 nám znemožnila viaceré stretnutia,  návštevy blízkych, cesty do zahraničia. Obmedzili nás ...