V Pointě vyjde v listopadu pohádková knížka pro nejmenší milovníky lesa a hub

V Pointě vyjde v listopadu pohádková knížka pro nejmenší milovníky lesa a hub

Tisk

Houbaci-200V online nakladatelství Pointa vyjde v listopadu pod názvem Houbáci - Pro děti, co mají pod kloboukem nová knížka Zuzany Froňkové určená pro děti a jejich rodiče.

 

 

 

Pohádkové příběhy houbových skřítků, kteří se odpradávna starají o houby a prašivky, ale pomáhají i lidem. Knížka potěší houbaře a milovníky lesa od pěti do sta let. Kniha vyjde 21. listopadu a její křest proběhne v pátek 25. listopadu v 17:30 ve SlouFlou, Vinohradská 23, Praha 2.

Houboví skřítci Houbáci žijí všude tam, kde rostou houby, a odpradávna je chrání. A protože přichází doba, kdy skřítci a lidé budou opět žít pospolu jako přátelé, pomáhají i nám lidem. Lojzu Hrabilů tak přivedou k rozumu, panu Mámvásrádovi pomůžou vystrojit královskou hostinu, Jasmínce vrátí radost a babičku Hajnou zachrání před fujavicí. A s vámi se podělí o svá moudra i nějaké to tajné kouzlo.

Houbaci-1

Zuzana Froňková vystudovala ekonomii na Anglo-American Univerzity a autorské herectví na DAMU. Pracovala v mezinárodním korporátu i v maloměstském knihkupectví. Někdy vede firemní workshopy v Irsku a jindy brigádničí na bio-poli na Vysočině. Stěhovala se víc než dvacetkrát, žila v Madridu, v Londýně, v Praze na Hradčanech, až se svým mužem a psem zakotvila na samotě u jihočeského rybníka. V roce 2018 vydala první povídkovou sbírku „Muži na stromech nerostou“. Její texty jste mohli číst např. v časopise Respekt a slyšet v Českém Rozhlase v podání Haliny Pawlowské a Jana Kovaříka. Letos na jaře jí v Pointě vyšla sbírka humorných povídek ze života o cestě z rušného města na samotu Bůh a neonové žabky. Více o ní najdete na: www.zuzanafronkova.cz

Houbaci-obalka

Houbáci - Pro děti, co mají pod kloboukem
Autorka: Zuzana Froňková
Žánr: literatura pro děti
Datum vydání: 21. 11. 2022
Vhodné pro: děti a rodiče
Ilustrace: Lucie Charvátová

Více informací: https://pointa.cz/project/4548680b-6f92-11ec-b2ba-0242ac140002


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Lepší je zapálit malou svíčku… Tři knihy plné ženských příběhů!

tri knihy200Ženy – poklad k objevení, Naděje je na druhém břehu – životy žen bez domova, Sólo pro soprán: o ženách v české politice. Tři knihy, tři soubory osudů žen z různého prostředí. Všechny stojí za přečtení.

...

Divadlo

Tomáš Baťa ožil prostřednictvím Gustava Řezníčka

bata-tomas 200Městské divadlo Zlín nechalo ožít Tomáše Baťu, ševce, podnikatele, starostu, jednoduše velkou osobnost nejen českých dějin. Nesnažilo se o žádnou životopisnou hru ani nudný výklad, šli na to po svém a velmi dobře. Režisér Dodo Gombár a př...

Film

24. Festival francouzského filmu přilétá

FFF perexPořádání FESTIVALU FRANCOUZSKÉHO FILMU (letos ve dnech 18. až 24. listopadu) se u nás stalo letitou tradicí, letos je chystán už po čtyřiadvacáté. Svou základnu bude mít v Praze, ale jeho ozvěny proniknou i do dalších měst: do Brna, Českých Budě...