Proč? Země

Proč? Země

Tisk

proc zeme 200Brilantní odpovědi na zapeklité otázky – tak zní podtitul nové dětské encyklopedie plné obrázků, fotek a informací Proč? Země, která vyšla v dubnu u nakladatelství Pikola.



Proč encyklopedie?

Nakladatelství Pikola má celou edici Proč? Dětské encyklopedie, můžete si tedy vybrat z lákavých knih Proč? Encyklopedie, Proč? Zvířata, Proč? Vesmír a nejnovějším přírůstkem je Proč? Země od odborníka Dr. Devina Dennieho, která zabaví a poučí malé i velké.

Kdo za tím stojí?

V knize žel zatím žádné informace o autorovi nenajdeme, ale doktor Devin Dennie je spisovatel, producent a moderátor pořadu Geology Kitchen. Jde tedy o odborníka na slovo vzatého. Během let pracoval na celé řadě vzdělávacích pořadů a videí a dokumentů.

Co zde najdeme?

Kniha je velmi přehledně zpracována, nabízí Obsah, kde najdeme větší kapitoly Naše planeta, Povrch země, Modrá planeta, V povětří, život na Zemi. Ke konci najdeme Odpovědi na otázky, kvíz Vyzkoušej kamarády!, praktický Slovníček a Rejstřík. Co mi na zpracování vyloženě vadí, je přebal knihy – je zde výřez, který sice vypadá efektivně, ale je velmi nepraktický a obávám se, že při používání se brzy poničí. Kéž by pod něj dali aspoň folii a ne hned papír.

Jak knihu hodnotím?

Edice Proč? od nakladatelství Pikola je velmi povedená a musím ji doporučit všem pro obsažené informace, zajímavě zvolené otázky, celou řadu fotek a obrázků, diagramů. Dvojstránky se někdy čtou na šířku, jindy na výšku a i toto je pěkné ozvláštnění. Děti se naučí mnoho o naší planetě a malé opáčko neuškodí ani rodičům.

proc zeme

Název: Proč? Země
Autor: Devin Dennie
Žánr: encyklopedie pro děti
Originální název: Why does the Earth need the Moon? (2019)
Nakladatelství: Pikola
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 144
Hodnocení: 90 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/proc-zeme/kniha/11471/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Není špatné dostat Posledu

altMám ráda knížky dvojice autorů Rada – Žák. Kdysi jsem je doslova hltala, smála se nad nealko prohibicí na Žižkově (Z tajností žižkovského podsvětí), trampovala o sto šest (Dobrodružství šesti trampů)...

Divadlo

Kašpaři budou hrát opět u Bezručů

kaspari200Pražský Divadelní spolek Kašpar již tradičně přiváží do Ostravy k Bezručům výběr ze svého repertoáru. Letos Kašpaři přivezou čtyři tituly, které představí na jevišti Divadla Petra Bezruče od 19. do 24. března 2022.

...

Film

Argo – filmový podfuk o skutečné misi aneb když jsou Američáně stále nepoučitelní?!

argo ben affleckV těchto předvánočních dnech přichází do českých kin filmový thriller se záhadným názvem ´Argo´, který byl natočen na základě odtajněné pravdivé události, kterou si mnozí z nás možná ještě pamatujeme. V době, kdy vrcho...