Navštivte Lumina Park v Praze a užijte si procházku čtyřmi tajemnými zahradami

Navštivte Lumina Park v Praze a užijte si procházku čtyřmi tajemnými zahradami

Tisk

Lumina-Park-perexLumina Park, oblíbená audiovizuální atrakce, se po roce vrátil zpátky do Prahy. Minulý rok vás přenesl do pohádkového světa Alenky z Říše divů, letos vám nabídne kouzlo Tajemných zahrad.

Jedinečná atmosféra, miliony LED světýlek a interaktivní hrací prvky jsou zárukou, že si návštěvu parku užijí děti i dospělí. Co všechno na vás čeká?

Čtyři unikátní zóny, čtyři různé zážitky

Tajemné zahrady jsou rozdělené na čtyři zóny. Při návštěvě nejdříve vstoupíte do zóny věnované kultovním hrám, z nichž některé si můžete i vyzkoušet. Projdete labyrintem, pohrajete si a vyfotíte se ve svítících autech. Následuje zóna hudby plná instalací, na kterých si můžete i sami zahrát rozmanité melodie. Tóny trubky, klavíru i harfy vás okouzlí a kdoví, třeba si i zatančíte do rytmu jejich hudby.

Lumina-Park-Zahrada umeni 1

Zahrada umění

Zahrada umění představí známá i originální umělecká díla. Nakouknete do Van Goghova pokoje a budete moct obdivovat například malou ukázku z tvorby Alfonse Muchy nebo Dívku s perlou. Na konci procházky otestujete svou odvahu v zóně zasvěcené strachu. Budete čelit duchům, netopýrům i pavoukům a po překonání této části budete mít dobrý pocit z toho, že jste všem těmto stvořením dokázali nebojácně čelit.

Lumina-Park-Zahrada strachu

Zahrada strachu

V parku uvidíte i tyto unikátní umělecké instalace: „Srdce“ a „Lesní duchové“ od Marthy Mulawa, „Abstraktní masky“ od Oleny Glinka a „Netopýři“ a „Zlé květiny“ od Jarosława Koziara. Pokud chcete, můžete si během objevování zahrad zahrát i online kvíz. Při vchodu do parku stačí jednoduše naskenovat QR kód a hned poté můžete začít s vyplňováním.

Jak se do Lumina Parku dostanete

Lumina Park se nachází u areálu Koupaliště Džbán a vstup najdete v ulici Nad Lávkou. Pokud využijete městskou hromadnou dopravu, dojeďte na tramvajovou zastávku Nad Džbánem nebo na stanici metra A Nádraží Veleslavín, odkud je park vzdálený 10 minut chůze. Přímo před areálem se nachází velké parkoviště, na kterém lze zaparkovat zdarma, takže můžete bez obav dorazit i autem.

Lumina-Park-Zahrada her 2

Zahrada her

Vstupenky a další důležité informace

Procházka Lumina Parkem je dlouhá cca 1,5 km a zvládnete ji přibližně za hodinu. Trasa je vhodná i pro kočárky. Do parku je povolen i vstup se psy, ale pes musí být po celou dobu návštěvy na vodítku, mít nasazený náhubek a nesmí vstupovat na světelné atrakce.

Park je otevřen každý den do 25. 2. 2024. Do 4. 2. je otevírací doba od 17:00 do 21:00, od 5. 2. do 25. 2. od 17:30 do 21:00. Posledním návštěvníkům bude umožněn vstup ve 20:00. Vstupenky je možné zakoupit na místě nebo na webových stránkách Lumina Parku.

Vstupné:
Děti do dvou let: zdarma
Zvýhodněné (děti do 18 let, studenti do 26 let s platným průkazem ISIC, senioři nad 65 let, držitelé průkazu ZTP/P a jejich doprovod): 240 Kč – pondělí-čtvrtek, 260 Kč – pátek-neděle, svátky
Standardní: 280 Kč – pondělí-čtvrtek, 310 Kč – pátek-neděle, svátky
Rodinné: 900 Kč – pondělí-čtvrtek, 1050 Kč – pátek-neděle, svátky

Zdroj fotografií: https://luminapark.cz/galerie/

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nepodceňujte důležitost vyšetření sluchu. V roce 2050 bude jeho ztrátou postiženo až 900 milionů lidí

REJA Rozhovor Ing. Strnada perexU příležitosti Světového dne sluchu vám dnes přinášíme rozhovor s panem inženýrem Strnadem o sluchu, sluchových ztrátách a možnostech jejich kompenzace, o tom, jak si vybrat vhodné sluchadlo, a proč ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Královna Rejčka a její dcera Anežka v románech Melity Denkové

Denkova perexMezi historickými romány, které v edici Klokan vydává nakladatelství Alpress, najdete také nemálo těch, které se věnují českým panovníkům, jejich manželkám, milenkám a potomkům. Tyto knížky nejsou z pera pouze jednoho autora nebo autorky, nic...

Divadlo

Co se stane, když naše vnitřní dítě mrzne?

Chladne-dite perexMít nějaký životní plán. To je to, co starší generace očekává od svých potomků. Jasnou vizi, do detailů promyšlenou cestu, po které by šli. Potomkové však nic takového nemají. Ano, vědí, co nechtějí, ale není jim jasné, jak by vlastně...

Film

Ztraceni v Mnichově se ve vaší domácí filmotéce rozhodně neztratí

mnichov 200K nejvýraznějším a kriticky nejoceňovanějším tuzemským snímkům loňského roku patřila absurdní komedie Ztraceni v Mnichově. S ní se po sedmi letech vrátil na plátna kin Petr Zelenka (mystifikační komedie Rok ďábla, Karamazovi nebo Příběhy obyčejnéh...