Klíč k památkám – program pro věrné návštěvníky pokračuje i letos

Klíč k památkám – program pro věrné návštěvníky pokračuje i letos

Tisk

klic k pamatkam 200Také letos pro všechny zájemce o památky připravil Národní památkový ústav program pro věrné návštěvníky, k němuž se připojilo na sto třicet hradů, zámků, klášterů a dalších památek státních, městských i soukromých.

 

 

Princip programu je podobný jako v minulých letech; za pět vstupenek může každý návštěvník získat šestý vstup zdarma. Vstupy jsou registrovaným účastníkům zaznamenávány formou tzv. papírových nebo mobilních klíčů (mobilní aplikaci si můžete stáhnout na portálu www.klickpamatkam.cz.

klic k pamatkam logo


Klíč k památkám je věrnostní program a informační portál s mobilní aplikací určený návštěvníkům památek.
Vztahuje se na vybrané památky ve správě Národního památkového ústavu a jeho partnerů, které jsou přístupné veřejnosti.
Seznam památek zapojených do programu je k dispozici na webu klickpamatkam.cz.
Nástroji věrnostního programu Klíč k památkám jsou papírový klíč (papírový pas opatřený unikátním QR kódem), nebo mobilní klíč (elektronický účet s přiděleným unikátním QR kódem).

klic k pamatkam 1


Držitel papírového klíče získá v pokladně památky zařazené do věrnostního programu Klíč k památkám kredit na základě pořízení vstupenky pro jednu osobu na prohlídkovou trasu s průvodcem formou načtení unikátního QR kódu umístěného na vnitřní straně papírového klíče. Držitel papírového klíče může obsluhu pokladny též požádat o udělení razítka.
Držitel mobilního klíče získá v pokladně památky zařazené do věrnostního programu Klíč k památkám kredit na základě pořízení vstupenky pro jednu osobu na prohlídkovou trasu s průvodcem formou načtení unikátního QR kódu zobrazeného na svém mobilním zařízení (chytrém telefonu, tabletu apod.).

klic k pamatkam 2


Po načtení pěti kreditů, respektive udělení pěti razítek v průběhu ne více než dvanácti po sobě jdoucích měsíců získává držitel papírového nebo mobilního klíče nárok na volný vstup do jedné z památek zařazených do věrnostního programu podle svého výběru. Kromě věrnostního programu pro individuální návštěvníky památek nabízí Klíč k památkám také projekt pro školy a další instituce pracující s dětmi a mládeží ve věku od 6 do 15 let nazvaný Klíč pro školy. V rámci organizovaných zájezdů mládeže mohou účastníci čerpat čerpat 50% slevu ze sníženého tarifu vstupného. Více o tomto programu a podrobná pravidla naleznete na stránkách Klíče pro školy. Projekt Klíč k zážitkům umožňuje registrovaným účastníkům programu Klíč k památkám další výhodnou slevu u poskytovatelů služeb v oblasti cestovního ruchu, kteří mají provozovny v blízkosti památkového objektu. Návštěvníkům památek účastnícím se věrnostního programu, tedy držitelům tzv. papírového či mobilního klíče, nabízejí slevu ve výši nejméně 10 % z ceny vybraných služeb či zboží.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Doba nepřeje novým písničkám, říká zpěvák Dalibor Janda

janda perexPřed loňskými Vánocemi jel koncertní šňůru, vydal již své 21. album - DVD Karaoke párty s melodiemi svých hitů - či singl své dceři, zpěvačce Jiřině Anně Jandové. Má úspěchy. Přesto má k dnešní době výhrady: nelíbí se mu, že do rádií je velký pro...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Sbírka Srdce v nahotě odhaluje duši brněnské písničkářky

srdce v nahote2Mladá brněnská umělkyně Jenoféfa Beta nedávno představila svou křehkou poezii inspirovanou ženami ve sbírce Srdce v nahotě, kterou vydala pomocí crowdfundingu. Ilustrace vytvořila její kolegyně Eleanor Skurska.

 

...

Divadlo

Městské divadlo v Mladé Boleslavi uvádí legendární hru bratří Mrštíků Rok na vsi

rok na vsi200V režii Zdeňka Bartoše a v dramatizaci Miroslava Krobota uvádí už od letošního prosince Městské divadlo v Mladé Boleslavi hru bratří Mrštíků Rok na vsi. V inscenační úpravě režiséra a Kristýny Čepkové se představení prakticky celý soubor. Kr...

Film

Od září bude na Primě všeho víc

Prima 200Zatímco tropické teploty atakují rtuť teploměrů po celé České republice, programové oddělení televize Prima se již naladilo na podzimní vlnu. Není divu, protože podzimní schéma „primáckých“ programů startuje na televizních obrazovkách už v posledním s...