V Ústí nad Labem oslaví příchod adventu vánočními trhy v muzeu a kluzištěm v centru města

V Ústí nad Labem oslaví příchod adventu vánočními trhy v muzeu a kluzištěm v centru města

Tisk

trhy200Je to k neuvěření, ale tuto neděli – 29. listopadu – už budeme zapalovat první svíčku na adventním věnci. Pokud Vás zatím sváteční nálada míjí, zajeďte do Ústí Labem. První adventní víkend, a zvláště v sobotu 28. listopadu, tady bude pořádně živo. Na své si přijdou milovníci tradic a rukodělných výrobků, i lidé holdující sportu.

 


Den můžete začít v městském muzeu, ve kterém v 9 hodin startují v pořadí už páté Adventní trhy. Největší akce měsíce listopadu a jedna z nejočekávanějších letošních muzejních akcí vůbec, nabídne pro každého něco.

trhy v muzeu1

Trhy probíhají na muzejním nádvoří i ve vnitřních prostorech a to až do 17 hodin. Koupit si zde můžete ručně vyráběnou keramiku, mýdla, bytové dekorace, výrobky z ručního papíru, šperky, koření, čaje, medovinu, vánoční pečivo, i sušené ovoce a přírodní kosmetiku. Chybět nebudou ani knihy a výrobky místních dobročinných organizací. Vstupné na trhy je zdarma. Pro děti bude v muzejním ateliéru připravena výtvarná dílna, ve které se mohou nejen zabavit, ale také si pod odborným dohledem vyrobit pěknou vánoční dekoraci.

trhy v muzeu3


A po návštěvě trhů můžete zamířit na ústecké Kostelní náměstí, na kterém bude ve 14 hodin slavnostně zprovozněno veřejné kluziště. Ledová plocha se do centra města vrací po deseti letech a zabruslit si zde můžete až do 2. ledna. Kluziště bude v provozu každý den od 10 do 20 hodin a v jeho bezprostřední blízkosti je zajištěn prodej občerstvení i půjčovna bruslí.

trhy v muzeu4


Více informací zájemci najdou na www.muzeumusti.cz  a na www.usteckevanoce.cz .


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Na začátku bylo slovo…Platí to i pro cizince v novém prostředí,“ říká Oksana Moiseniuk ze spolku Můžeš Mluvit Česky.

oksana 200Přinášíme vám rozhovor s režisérkou a producentkou, majitelkou filmové produkce FENOMART a také Ukrajinkou dlouhodobě žijící v Česku Mgr. Oksanou Moiseniuk. Patří do týmu spolku Můžeš Mluvit Česky, o kterém nám řekla více.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Dejte šanci poezii

7x7-poetickych-zastaveni200Český prozaik, básník a dramatik Jiří Raichl dal dohromady básnický sborník s názvem 7 x 7 poetických zastavení. Stojí za to?

 

...

Divadlo

Lávka River Stage: nový rozměr divadla

Lavka River StagePosledního červencového dne startuje již třetí ročník originálního divadelního projektu na řece Vltavě Lávka River Stage. Pódium na hladině řeky, noční osvětlení a zajímavé vizuální zážitky už mají svou tradic...

Film

DONT STOP

altKontroverzní snímek DONT STOP, mající sotva čtrnáct dní po premiéře, rozdělil filmové kritiky i veřejnost na dva tábory. Jedni ho považují za kouzlem dobovosti ověnčené retro, druzí za hořkou plytkost. Neznámá jména, oblak poloamatérského díla...