Inspirativní kniha o odvaze změnit svůj život

Inspirativní kniha o odvaze změnit svůj život

Tisk

Den kdy jsem se poznala200Ve druhé polovině dubna dorazí na pulty knihkupců knižní novinka nakladatelství Rosier, kniha Edity Vojtkové, úspěšné módní návrhářky dlouhodobě žijící v Bolívii. Ve své prvotině odhaluje vlastní neuvěřitelný příběh, motivuje a inspiruje. Křest knihy Den, kdy jsem se poznala se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 17 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí, kde ji slavnostně pokřtí autorčin bratr, herec Roman Vojtek.


„Moje kniha je mimo jiné i o tom, že když jsem byla malá holka, neměla jsem žádné sebevědomí a bála jsem se, že to v životě nikam nedotáhnu, že jsem zkrátka hloupá. Škola mě nebavila a učení mi nešlo. Když jsem se odstěhovala z Česka, věděla jsem, že v cizí zemi mě nebude nikdo soudit. A snažila jsem se prosadit. Samozřejmě mě to stálo spoustu času a dřiny. Často jsem ani nespala, stále jsem se za něčím honila a díky tomu jsem tam, kde jsem,” vysvětluje autorka, co ji v cizí zemi hnalo kupředu a proč na sobě stále systematicky pracovala, aby si splnila svůj „americký sen”. Přestože už téměř třicet let žije v jihoamerické Bolívii, do Česka se pravidelně vrací za bratrem a přáteli, a neodpustí si tu zajít na pivo.

V životě si nicméně prošla mnoha těžkostmi, dostala se dokonce do vězení. Nejrůznější ztráty, útrapy a nízké sebevědomí ji provázely poměrně dlouho. Teprve cesta do Bolívie pro ni znamenala zlom a začátek nového života. V exotické zemi se stala vyhledávanou módní návrhářkou, podnikatelkou a matkou. V této autobiografické knize se dělí o své poznatky a nástroje, které jí pomohly překonat těžká období, najít sama sebe a dosáhnout vnitřního klidu.

Ať už se potýkáte s nízkým sebevědomím či životními těžkostmi, nebo jen hledáte cestu k větší spokojenosti, kniha Edity Vojtkové pro vás může být cenným průvodcem na cestě k poznání sebe sama a šťastnějšímu životu. Vedle silného životního příběhu se dozvíte i to, jak konečně otevřít dveře štěstí. Protože jak říká sama autorka: „To, co se vám stalo včera, už nezměníte. Co se vám stane zítra, je jen ve vašich rukou.”

Edita Vojtková (* 1975) se narodila ve Vsetíně a vystudovala střední průmyslovou školu. Dětství prožila v socialistickém Československu a v devatenácti letech se vydala do Bolívie – aniž by uměla slovo španělsky –, kde už zůstala a začala podnikat. Po nejrůznějších útrapách je z ní úspěšná módní návrhářka, instruktorka jógy a podnikatelka. Je také maminkou čtyř dětí.

Den kdy jsem se poznala obalka

Edita Vojtková: Den, kdy jsem se poznala
vazba: pevná / 125 × 200 mm / 168 stran
ISBN: 978-80-88467-98-4
K dostání také jako e-kniha

Více informací: www.rosier.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Komiks ze světa Hry o trůny: Tajemný rytíř

tajemny rytir 200Dlouhé tři roky jsme si museli počkat na pokračování grafického románu z univerza Písně ledu a ohně od G. R. R. Martina. Prequel k událostem známým z knih a seriálu vyšel v říjnu pod taktovkou nakladatelství Omega a nese název Taje...

Divadlo

ZLOMVAZ 2012
ImageLetošní festival DAMU - ZLOMVAZ se uskuteční od 8. do 12. května. 19. ročník tradičního divadelního festivalu je pořádaný pro studenty a pedagogy uměleckých škol z České republiky, Slovenské republiky a Polska. Jedná se o ...

Film

Mučedník – jak vnutit spásu

ucenik 200Na nedávno skončeném karlovarském filmovém festivalu se uváděl film, který se dotýkal fanatismu – a přestože se vztahoval k náboženství, určitě lze jeho poselství vnímat jako univerzální. „Karlovarské“ pojmenování varovného snímku MUČEDNÍK, natoč...