DŮM: knížka ze světa populární řady Jaro, Léto, Podzim, Zima a Noc

DŮM: knížka ze světa populární řady Jaro, Léto, Podzim, Zima a Noc

Tisk

Dum Bernerova200Staří známí z městečka, které si oblíbili nejmenší čtenáři celé Evropy, se vracejí. Tentokrát v knize, která vám ukáže, jak bydlí a co dělají, když se zrovna netoulají. Knížka ze světa populární řady Jaro, Léto, Podzim, Zima a Noc od Rotraut Susanne Bernerové je zárukou kvality, zábavy, a navíc hravé výchovy.


„Dům navazuje na velmi úspěšnou řadu Jaro, Léto, Podzim, Zima, Noc, která u nás začala vycházet před více než dvanácti lety. Uběhlo tak dost času na to, aby se přímo v praxi mohlo potvrdit, že knihy Rotraut Susanne Bernerové aktivně podporují myšlení, rozvíjejí slovní zásobu a podněcují fantazii. Knížky jako by s dětmi rostly: ti nejmenší hledají a pojmenovávají detaily, větší už dokážou vymýšlet i malé příběhy. V nové knížce Bernerové opět najdeme vtipné, veselé a srozumitelné obrázky. Tentokrát se s oblíbenými charakteristickými postavičkami nepotkáváme venku v ulicích městečka, ale vevnitř v jejich bytě, domě, na zahradě,“ říká redaktorka knihy Magdalena Hennerová.

V tomhle domě se pořád něco děje! Úplně nahoře na půdě spí přes den netopýři a mývalové. Celou noc jsou někde venku a ve dne se potřebují pořádně prospat. Dostat Elišku z postele není jen tak, i když Jirka a Niko dělají, co můžou. Děda Vašek a teta Květa bydlí v prvním patře. Pracovali od rána na zahradě a teď chtějí ještě zavařovat marmeládu. V bytě v přízemí se maluje, děti a kočky si hrajou na zahradě, a když se setmí, tak si tu mýval, ježek a liška dávají dobrou noc.

Obrázky ožívají v příbězích všedního dne. Poutají a bystří pozornost, podněcují fantazii a řečové schopnosti, ale hlavně baví malé i větší, ba i největší. Tentokrát knihu navíc doprovází veselé verše.

„Obrázkové knížky Rotraut Susanne Bernerové jsem jako čerstvý tatínek objevil před mnoha lety v Berlíně. Naše děti na nich vyrostly. Jako velký bonus vnímám to, že se u nich nenudí ani rodiče. I proto pro mě bylo ctí ‚počeštit‘ aktuální knížku této autorky – a to dokonce v rýmech,“ říká překladatel knihy Radek Malý.

Rotraut Susanne Bernerová (1948) vystudovala v Mnichově grafiku a design. Třikrát získala Německou cenu za literaturu pro mládež a obdržela prestižní Cenu Hanse Christiana Andersena, nejvyšší ocenění pro tvůrce dětských knih za celoživotní dílo. Patří mezi nejznámější a nejúspěšnější současné ilustrátory a autory knih pro děti v Evropě i v zámoří.

Dum Bernerova

Dům
Rotraut Susanne Bernerová
pro děti od 3 let
Paseka 2024, 14 stran, pevná vazba

Více informací: www.paseka.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Francouzský román k zasnění i oddechu

stastni lide200Pokračování románu autorky Agnes Martin-Lugand nám vrací Francouzku Diane, která propadla kouzlu irského ostrova, který se stal jejím útočištěm po smrti její dcery a manžela. Chytila zde nový dech a chuť do života za velkého přispění neoma...

Divadlo

Muzikálová verze oscarového snímku měla premiéru v Brně

grandhotel perexTak jako kdysi Vídeň uvedla do světa operetu, tak se v Americe, na Broadway narodil muzikál. Každým rokem tam vznikají nová a nová díla, ne všechna však vydrží v repertoáru těch divadel víc měsíců a ne všechna se dostanou dál do světa....

Film

Film ZER měl pražskou derniéru, režisér s hercem byli přivítáni kurdskými šálami

ZER perexPražská derniéra filmu ZER tureckého režiséra s kurdskými kořeny Kazima Öz, který získal řadu ocenění na různých festivalech, se uskutečnila ve velkém stylu. Film byl dvakrát za sebou promítán ve vršovickém kině Pilotů, zúčastnil se nejen režisér,...