Esence filmového soundtracku i karvinské doly v novince Stratopilot

Esence filmového soundtracku i karvinské doly v novince Stratopilot

Tisk

Stratopilot200Singlem a videoklipem z připravovaného EP se představuje projekt Stratopilot.

 

 

Stratopilot je vůbec první písní tvůrčího tandemu hudebníka Jakuba Krajíčka a textaře a kytaristy Františka Kuči, která dala název celé formaci. Kapelu, pohybující se v žánru alternativního popu s jistou esencí filmového soundtracku, dotváří bubeník Viktor Dořičák a zpěvačka Veronika Boráková aka Nika.

Singl předchází vydání prvního eponymního EP s pěti skladbami. Vše vznikalo ve Studiu Soundevice, za mixem a masterem stojí Boris Carloff. Kapela navíc přizvala i nečekaného hosta.

„Poslal jsem Frantovi hotové demo k otextování. Po čase se mi vrátil text, který začínal takovým zvláštním prologem - hned jsem si vzpomněl na hlas herce Norberta Lichého, který by se k tomu mohl hodit. Zkusil jsem mu napsat a povedlo se,” přibližuje Krajíček hostování známého ostravského herce v singlu.

Píseň Stratopilot doprovází videoklip cenami ověnčeného režiséra Martina Smékala. Až mimozemskou krajinu zprostředkovalo prostředí karvinských dolů, atmosféru umocnilo využití klasické 8mm kamery.

Křest EP Stratopilot proběhne 23. listopadu v ostravském klubu Dock. Partnerem vydání je OSA.

Zdroj foto: Petr Chodura

Více informací:

Multilink: https://linktr.ee/stratopilot

facebook.com/Stratopilot
instagram.com/stratopilot
stratopilot.cz

Křest Stratopilot 23. 11. Dock, Ostrava, FB event: https://fb.me/e/4TMAvMfAs


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Další zdar pro čtenáře young adult? Dům fúrií od Madeleine Rouxové

dum furii 200V listopadu vyšel první díl nové série u nás oblíbené americké autorky Madeleine Rouxové, s tajuplným názvem Dům fúrií. Dokáže lapit mladé čtenáře do svých temných sítí a ponuré atmosféry, jako tomu by...

Divadlo

Rákosníček Divadla Scéna pobaví

Rakosnicek200Asi v polovině odpoledne tříkrálového se v blízkosti Divadla Scéna ve Zlíně zvýšil výskyt těšících se dětí a jejich rodičů, kteří mířili na zlínskou premiéru pohádky Rákosníček a jeho rybník. Těch dětí a jejic...

Film

Frankenweenie - Domácí mazlíček: Když vědu neděláme s láskou

Frankenweenie-plakat-200Film z produkce Walt Disney Pictures s prapodivným názvem Frankenweenie - Domácí mazlíček je animovaným příběhem chlapce Viktora a jeho psa Sparkyho. Když Viktor nečekaně přijde o svéh...