Tipy na čtení z nakladatelství Euromedia Group

Tipy na čtení z nakladatelství Euromedia Group

Tisk

euromedia navzdy bud mou vevodkyni200Podívejte se, jaké knihy vycházejí v tomto posledním červencovém týdnu v nakladatelství Euromedia Group.

 

 

Historická romantická komedie pro fanoušky Pretty Woman

Lord Lysander Blackstone, příkrý vévoda z Montcroixu, usiluje o jediné: znásobit své už tak značné jmění. V životě se setkal s nejed¬nou zradou, a proto drží své emoce hluboko pohřbené. Když se však zdá, že by jeho pověst bezcitného člověka mohla ohrozit novou obchodní dohodu, uchýlí se k neobvyklému, nicméně lákavému řešení…

Slečna Geneviève Valeryová, ještě před nedávnem nadějná baletka, je nyní bez práce. Poté, co se od¬mítla stát milenkou zámožného mecenáše, byla okamžitě vykázána na ulici. Když náhodou zachrání život pohlednému vévodovi, pochybuje, že by toto se¬tkání mohlo dopadnout lépe než její poslední střet se šlechtou. Montcroix jí však učiní nabídku, kterou nelze odmítnout: má předstírat, že je jeho falešná snoubenka, výměnou za bohatství, které jí umožní začít znovu.

Co když se ale zničehonic objeví opravdové city...? Vyhrát by mohli oba, jsou ale ochotní dát všanc svá srdce?

Ohlasy ze zahraničí:

  • „Tuhle knihu si musíte přečíst!“ Jodi Picoultová
  • „Báječně napsáno… takový sladký únik. Naprosto úchvatné.“ Eloisa James, bestsellerová autorka New York Times
  • „Navždy buď mou vévodkyní je snový letní román, který vás vtáhne do světa baletek, pohledných vévodů, drzých dívčích spolků a slastných milostných scén.“ Entertainment Weekly

Amalie Howardová je podle žebříčků USA Today a Publishers Weekly bestsellerová autorka „chytrých, sexy, půvabně femi¬nistických romancí“. Její román The Beast of Beswick se umístil na páté příčce seznamu Oprah Winfrey „Nejlepších 24 historických romancí, které si musíte přečíst“ a Rules for Heiresses se dostal do výběru Nej¬lepších knih Apple. Je také autorkou několika oceňovaných young adult knih. Americká spisovatelka s pacifickými kořeny, narozená v Karibiku, píše články o multikulturní literatuře, které vycházejí v Entertainment Weekly, Ravishly a na Diversity in YA. Když zrovna nepíše, obvykle čte, předsedá dámské sekci klubu motorkářů Harley-Davidson (s jedinou členkou) #WriteOrDie nebo si dává šlofíka. Momentálně žije s manželem a třemi dětmi v Coloradu. Více se o autorce můžete dozvědět na https://amaliehoward.com/

Amalie Howardová: Navždy buď mou vévodkyní, přeložila Jana Jašová, vydává nakladatelství Kalibr, 328 stran

euromedia navzdy bud mou vevodkyni

Zdeněk Škoda a kolektiv autorů: ANTVERPY 1920 – POPRVÉ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH POD ČESKOSLOVENSKOU VLAJKOU

V roce 2020 uběhlo plných sto let od první účasti našich sportovců na olympijských hrách pod hlavičkou svobodného a suverénního státu, který byl vyhlášen po skončení první světové války a rozpadu Rakousko-Uherska 28. října 1918.

V ústavě nové republiky byla 30. března 1920 uzákoněna nová státní vlajka, kterou tvořil list o poměru 2:3 se dvěma vodorovnými pruhy (bílým a červeným) a v žerďové části modrý klín sahající do poloviny délky vlajky. Za autora tohoto návrhu je považován český heraldik a archivář Jaroslav Kursa. Hry VII. olympiády v Antverpách 1920 byly tedy první velkou sportovní akcí, kde českoslovenští sportovci reprezentovali pod tímto novým národním praporem.

Publikace je doplněna řadou dobových fotografií a dokumentů.

Zdeněk Škoda a kolektiv autorů: Antverpy 1920 – Poprvé na olympijských hrách pod československou vlajkou, vydává nakladatelství Universum v edici ČOV, 192 stran

euromedia antverpy

Dva nejlepší kamarádi a jedny prázdniny, které všechno změní

Tohle léto bude stát za to! Paulie a Floyd mají spoustu plánů: jezdit na kolech v bikeparku, hrát videohry, chodit na procházky se psem nebo na jídlo do Blinku, a hlavně si konečně sehnat nějaké holky na školní ples.

Jeden okamžik ale všechno změní. Ona je to totiž pořádná změna, když se do vás nejlepší kamarád zamiluje... Přinejmenším to může vyústit v nedorozumění obřích rozměrů, které by se dalo vyřešit mnohem dřív, kdyby spolu ti dva paličáci zkrátka mluvili. Takže oprava: Tohle léto bude peklo!

Romantický letní příběh o dvou nejlepších kamarádech, jejichž přátelství se začne násobit láskou.

Doporučený věk 13+

Eva Pospíšilová a Klára Pospíšilová jsou partnerky a autorky romantických, dramatických a vtipných příběhů o klucích. Společně napsaly knihy Pátá minuta je o nás (Větrné mlýny, 2020), Neexistence (Větrné mlýny, 2022) a povídku do sbírky Všechny barvy duhy (Yoli, 2021). Eva vystudovala scenáristiku a dramaturgii a v současné době pracuje jako literární redaktorka, zatímco Klára vystudovala žurnalistiku a momentálně pracuje pro Českou televizi. Ve volném čase spravují vlastní webové stránky szabi.cz, kde publikují celou řadu příběhů, jejichž hrdinové jsou – chvíle napětí – také kluci. Když zrovna nepíšou, tráví čas venku se svými dvěma báječnými psy Kimi a Kodou, čtou a zkouší nová rostlinná jídla. Mají velkou slabost pro sledování anime a reality show. Jejich snem je dům obehnaný vysokým plotem, kde budou tvořit až do skonání světa.

Eva Pospíšilová, Klára Pospíšilová: Letní bouřky, vydává nakladatelství Yoli, 288 stran

euromedia letni bourky

Pět korun Okrithu – Kniha první

Devatenáctiletá Remy ví, že je dost možná poslední rudou čarodějkou. Už třináct let se jí daří skrývat se před lovci čarodějnic poté, co král Severního dvora porazil její domovský dvůr a vypsal na hlavy rudých čarodějnic odměnu.

Když narazí ve zdánlivě bezpečném hostinci na čtyři válečníky, dojde ke střetu s princem fae na osudové misi. Pohledný princ Hale z Východního království chce zastavit válku se Severním dvorem, než jeho království potká stejný osud jako kdysi Remyno. K tomu ale potřebuje rudou čarodějnici. Živou.

Může Remy princi důvěřovat? A může být její padlý dvůr vzkříšen ze spárů krále Severního dvora...? Aby Remy měla šanci zachránit sebe i svůj lid, musí spolu s Halem a jeho společníky vyrazit na nebezpečnou výpravu za nalezením ztracených relikvií…

První kniha napínavé fantasy ságy Pět korun Okrithu.

A.K. Mulford je bývalý biolog, který vyměnil vědeckou práci za psaní úspěšných fantasy románů. Žije s rodinou na Novém Zélandu. Více se o něm dozvíte na https://www.akmulford.com/

A. K. Mulford: Dvůr vysoko v horách, přeložila Hana Vlčínská, vydává nakladatelství Laser, 376 stran

euromedia dvur vysoko v horach

Vychází 14. básnická sbírka z Edice poezie Odeon

Irena Šťastná v sedmé sbírce rozšiřuje své časové a prostorové perspektivy při načítání lidského života.

Ale je to drásavá snaha. Znovu se totiž ukazuje, že jeho běh se v neměnném a neústupném rytmu opakuje. Záškuby světa zmítajícího se uprostřed nemocné doby přerušují dramatické mikropříběhy.

A v tomto šíleném tanci, který se marně snaží zkrotit a ovládnout matematicky přísná logika znamének a znaků, se jen střídají obrysy lidských bytostí.

Irena Šťastná je autorkou básnických sbírek Zámlky (Host, Brno 2006), Všechny tvoje smrti (Literární salon Terezy Riedlbauchové, Praha 2010), Živorodky (Perplex, Opava 2013), Žvýkání jader (Srdeční výdej, Brno 2015) a Sen o třetí plíci (Protimluv, Ostrava 2018). Nejnovější kniha má název Dny. Roky. A co víc? (Srdeční výdej, Brno 2021). Spolu s Milanem Šťastným napsala také krátké veršované vyprávění pro děti s názvem Na mamuta (Běžíliška, Praha 2016). Nominaci na Drážďanskou cenu lyriky obdržela Šťastná v roce 2012. Čtvrtá sbírka Žvýkání jader byla nominována na cenu Magnesia Litera v roce 2016. Cenu Jantar za literaturu získala autorka v roce 2019.

Irena Šťastná: Žena ve tvaru sklenice, obálka Nikola Janíčková (Take Take Take), vydává nakladatelství Odeon – Edice poezie (Svazek 14), 72 stran

euromedia zena ve tvaru sklenice

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Detektivka z časů dávno minulých: Noční motýl

nocni motyl 200V červnu vydalo nakladatelství Mystery Press knihu českého autora Ondřeje S. Nečase s tajuplným názvem Noční motýl. Podíváme se do konce 15. století a necháme rytíře Mojmíra Mráze ze Žezlic vyšetřovat jeho první případ.

Divadlo

THE SOUND OF MUSIC – LIVE!

TeSoundOfMusic perexKaždá nová adaptace muzikálu by v sobě měla mít to pověstné „něco“, co diváky přesvědčí, že právě ona by se měla stát jejich nejoblíbenější. Pořad „The Sound of Music - Live!“, který odvysílala ...

Film

Nejlepší český film roku je podle kritiků PŘIŠLA V NOCI

prislavnoci perexPrávě vyhlášené Ceny české filmové kritiky opanovala černá komedie PŘIŠLA V NOCI. Komorní film autorského dua Jan Vejnar a Tomáš Pavlíček proměnil 3 z 5 nominací a od českých kritiček a kritiků si vysloužil ceny za nejlepší film, režii a ...