EllyZ vydává singl V životní formě a míří na česko – slovenské turné

EllyZ vydává singl V životní formě a míří na česko – slovenské turné

Tisk

ellyz-200Vytváření bezpečného a inkluzivního prostoru pro všechny bez rozdílu. Vymezení se proti diktátu společnosti, měřítek, posuzování, srovnávání. To je poselství nového singlu a videoklipu s názvem V životní formě zpěvačky, textařky a tanečnice EllyZ, kterým zve i na blížící se turné.

 

Text, který z hlavy jen tak nedostanete, pozitivní taneční indie pop s dancehallovými beaty, odkazujícími na přezdívku EllyZ - dancehallová princezna.

Spolu s EllyZ se v klipu V životní formě představí např. herečka Annie Rat, hudebník Piqi Miqi, Linda autor*ka instagramové platformy Čtu feministicky, burleska Riss, Jana Myšáková z organizace Respektuju, drag performer Creativeswine a další.

„Vždy mi bylo vyčítáno, že nezapadám. Až nedávno mi došlo, že zapadnout jsem nikdy v plánu neměla. Vyrostla jsem ve velmi kompetitivním popovém světě, z kterého teď můžu čerpat a využívat tyto zkušenosti ve svůj prospěch. Už ne tak bezpáteřně, nemastně, neslaně. Mám svůj názor a umím ho dát jasně najevo,“ říká EllyZ.

Po Aiko, Viah, Eleni Michaili nebo 20 minutes o sobě dává pěkně nahlas vědět další hudebnice z komerčního projektu Aqua Babes. Prosadit by se však dokázala i bez něj. Vyrůstala na divadelních prknech, odmala hrála na flétnu, několik let strávila v Bambini di Praga, od roku 2010 byla přijata coby vůbec nejmladší členka do JAD Dance Company Yemiho A.D.

Že se do šablon a škatulek opravdu nevměstná předvede naživo během nadcházející česko - slovenské koncertní šňůry, v jejímž rámci vystoupí 13. 5. v brněnském Music Labu, 24. 5. v AC Klubu v Hradci Králové, 27. 5. Underground clubu v Olomouci, 8. 6. v Café V lese v Praze. 30. 6. v Beach Parku v Mlékojedech a také v srpnu na slovenském Uprising festivalu. Další zastávky budou postupně oznamovány. Návštěvníky čeká desítka autorských písní, živelná show s dancehall tanečnicemi i hudebními hosty jako Cocoman, Pokyman a další.

EllyZ 2

„Začínala jsem zamilovanými texty na různé hudební žánry, bylo to neuchopitelné a lehce nudné,“ vzpomíná s pobavením EllyZ a dodává: „Chtění zalíbit se mě přestalo bavit. Má tvorba je stoprocentně inspirovaná mnou a feminismem. Feminismus je pro mě volnost, svoboda volby. Věřím, že se jimi rodíme. Všichni chceme lásku, volnost a možnost výběru. Miluji rozpitvávání zajetých zvyků a nálad. Otevírám témata a nechávám každého, aby se v příběhu emočně zabydlel. Ujetý předpisy krásy končej, tak jim zamávej sbohem.“

EllyZ vydala roku 2020 eponymní EP, o rok později následovalo debutové album Zamilovaná. Vystoupila na festivalech jako Beats for Love i slovenském Uprising. Na letošek chystá EllyZ nejen první klubové turné, ale také několik nových dancehallových singlů a videoklipů. Vstupenky a další informace naleznete na https://linktr.ee/theellyz

13. 5. Brno, Music Lab
24, 5. Hradec Králové, AC Klub
27. 5. Olomouc, Underground club
červen TBA, (host Pokyman), Bratislava
8. 6. EllyZ (host Cocoman), Praha, Café V lese
30. 6. Beach Park Mlékojedy

Zdroj foto: Rayo

Vstupenky a více informací:

Multilink: https://bfan.link/v-zivotni-forme

https://goout.net/en/v-zivotni-forme-tour-2023-ellyz/szgwuov


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

„Žižkov je fakt dobrej“

vsichni-sou-trapny 200V nakladatelství HOST vyšla kniha Simony Bohaté s názvem Všichni sou trapný pojednávající o radostech a strastech pražského Žižkova v časech normalizace.

 

...

Divadlo

James Harries a další známí i začínající umělci vystoupí za záchranu kostela na Festivale KUKOKLI: 21. – 23. července

Festival KUKOKLI  foto Vojtěch Krunt 15Léto a festivaly pod širým nebem zkrátka patří k sobě. Návštěvníky všech generací od 21. do 23. července přivítá KUKOKLI 2023. Šestý ročník multižánrového festivalu opět oživí chátrajíc...

Film

Zlomené město

200filmNew York coby město hříchu, kráska v nesnázích a cynický policajt s temnější minulostí. Allen Hughes ve svém novém snímku křísí klasické atributy americké drsné školy.

...