Co chceš od 90’s kids? Post-hudba navazuje na nové album čerstvým klipem

Co chceš od 90’s kids? Post-hudba navazuje na nové album čerstvým klipem

Tisk

post-hudba 200Pražské duo post-hudba vydalo v půlce února třetí dlouhohrající desku My všichni tady a teď, na které se songwriter Dominik Zezula s producentem Tomášem Havlenem věnují realitě životů dnešních třicátníků. To je slyšet i ve skladbě 90’s kids, ke které kapela ve spolupráci s dvorním režisérem Štěpánem Svobodou vypouští nový klip.

 

„V tom songu je silný důraz na dynamiku, tišší sloky a velký popový refrén, plus nečekaný breakdown na konci,” popisují oba hudebníci. „Dalo by se říct, že se tam pořád něco děje. V klipu jsme se proto snažili najít nějaký kontrapunkt. Nechtěli jsme hrát žádné role, prostě jsme jen felili s kamarádem, který nás natáčel.“

Výsledkem je sekvence záběrů, kde Havlen vede děti do školky, tráví čas se svojí ženou a trénuje na půlmaraton, zatímco Zezula venčí psa a hraje Geoguessr ve své pracovně, která vypadá jako typický 90’s kids pokojíček. „Chtěli jsme složit mozaiku z dlouhých, pomalých záběrů, a velkou část rozpočtu následně použít na profesionální postprodukci,” doplňuje Štěpán Svoboda.

90’s kids je druhým singlem z nového alba; skladba FOMO se vlastního videa dočkala už loni na podzim. Post-hudbu aktuálně čeká jarní turné, které vyvrcholí křty v pražském Fuchs2 30. března a brněnském Kabinetu Múz 11. a 12. dubna.

Elektronické duo post-hudba je na pražské alternativní scéně dnes už zavedeným pojmem - po nesmělých začátcích mezi lety 2011 a 2013, kdy singer-songwriter Dominik Zezula a producent Tomáš Havlen vydali první tři EP, navázala kapela po šestileté pauze deskami Není se na co těšit (2019) a Svět na konci roku nula (2021). Třetí album My všichni tady a teď vyšlo 13. února 2023 ve spolupráci labelů Full Moon Forum, který v roce 2023 podporuje v roce Ministerstvo kultury ČR a Bad Names.

post hudba1

post-hudba tour:
23. března Bratislava, Nová Cvernovka
25. března Ústí nad Labem, Národní dům
30. března Praha, Fuchs2
4. dubna Olomouc, Kateřinská 10
5. dubna Plzeň, Pod Lampou
11. dubna Brno, Kabinet múz
12. dubna Brno, Kabinet múz
14. dubna Litomyšl, Kotelna

Multilink: https://songwhip.com/posthudba/my-vsichni-tady-a-ted

Zdroj foto: Štěpán Svoboda


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Epická fantasy z ponurého světa Podmoří

PNB banner instagram FINALIntriky. Boje mezi znepřátelnými rody. Vzdor tyranovi. Závažná morální rozhodnutí. Problém vědecké etiky. To vše a mnohem více najdete ve fantasy Pláč němého boha zasazené do ponurého světa Podmoří.

...

Divadlo

Co nabídnou komorní scény zlínského divadla

200divadlaMěstské divadlo Zlín disponuje dvěma menšími scénami, které nabízejí jiný zážitek než prkna velkého sálu. Jedná se o Studio Z a klubovou Dílnu. Pro 68. sezonu si připravili několik nových her, se kterými vás nyní seznámíme.

...

Film

Bella a Sebastián 2: Dobrodružství pokračuje

Bella a Sebastian 2 - PLAKAT.mp4Už jako malá holka jsem znala příběh malého chlapce Sebastiána a jeho psí kamarádky Belly. Bella měla namále. Musela se skrývat, neboť obyvatelé malé vesničky Saint Martin v savojských Alpách si o...