Vesmírná stanice, výjimečná audiovizuální podívaná, Wilkinson i další hvězdy drum & bass. Tak vypadal Let It Roll Winter 2023

Vesmírná stanice, výjimečná audiovizuální podívaná, Wilkinson i další hvězdy drum & bass. Tak vypadal Let It Roll Winter 2023

Tisk

LIR 200Poslední únorový víkend se po tříleté pauze uskutečnila největší tuzemská drum & bassová halová akce Let It Roll Winter 2023. Festival se poprvé v historii odehrál v prostorách PVA EXPO PRAHA v Letňanech, které se proměnily do podoby unikátní vesmírné stanice na neznámé planetě. Během páteční a sobotní noci se návštěvníkům představilo 19 zahraničních a 9 tuzemských umělců, patřících mezi naprostou špičku současné drum & bassové scény. Mezi hlavní taháky patřili britští hitmakeři Wilkinson a Dimension. Hudební zážitek tradičně umocňovala speciální do posledního detailu promyšlená audiovizuální show.

Dva dny plné hudby a zajímavé podívané ukázaly, že Let It Roll je v drum & bassovém hudebním světě opravdu jedinečnou událostí. Návštěvníci se během víkendu stali svědky premiéry zbrusu nového obřího festivalového pódia, které znázorňovalo vesmírnou stanici na neznámé planetě, jež byla ústředním dějištěm letošního festivalového příběhu.

V pátek před jedenáctou hodinou večer se prostor pod pódiem zaplnil do posledního místa při tradiční Opening Show, jež odvyprávěla další díl festivalového příběhu o putování robotí civilizace vesmírem. Fanoušky tanečního drum & bassu pak potěšili Wilkinson, Delta Heavy, Metrik, trio Black Sun Empire, Alcemist a Monrroe, ukrajinsko-ruské trio Teddy Killerz nebo domácí vycházející hvězda Magenta. Ve společných vystoupeních se pak představili i domácí DJs Akira a Bifidus Aktif i N:Force a X.Morph.

LIR 1

V sobotu vystoupili mimo jiné britští producenti Dimension, A.M.C, Culture Shock, duo Technimatic, The Upbeats a Agressor Bunx či britský MC Coppa. Svou unikátní futuristickou tvorbu odprezentovali také německo-švýcarské duo QZB a přední český producent Rido. Sestavu sobotního večera doplnil také společný set Beast:Jane a Fallen Gemini nebo další z místních talentovaných producentů Symplex.

V létě se fanoušci drum & bass můžou těšit na tradiční open- air verzi festivalu. Let It Roll 2023 se uskuteční v termínu 3.- 5. srpna na letišti v Milovicích.

Vstupenky a všechny informace o festivalu jsou dostupné na oficiálních webových stránkách www.letitroll.cz.

LIR 2


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Máme svobodu věřit čemu chceme

Malá paměťMalá paměť, to je nejnovější literární dílo známého spisovatele, dramatika a také humoristy Benjamina Kurase, které autor napsal během svého jarní karanténou způsobeného „uvěznění“ v Praze. Nejedná se o...

Divadlo

Lidé bez vlastností ožijí v podání činoherců z JAMU

lide bez vlastnosti 200Dvě slavná prozaická díla Roberta Musila propojili inscenátoři z Divadelní fakulty JAMU v novém titulu Lidé bez vlastností, jehož premiéru uvede 24. února brněnské Studio Marta. Inscenace je volnou adaptací Musilovy románové p...

Film

Nymfomanka - recenze

"200nymfJakmile Dánsko nabídlo našim kinematografickým chtíčům otevřený pohled do mysli jednoho z jejích podivuhodných režisérů, s příchozí Melancholií či Antikristem se naše pocity vesměs různily. Možná a nejspíš právě proto, že na emoce dokáže hrát souvisl...