Alternativní rocková kapela Tape01 se po více než půl roce vrací na stage. Vystoupí v Dejvické Klubovně

Alternativní rocková kapela Tape01 se po více než půl roce vrací na stage. Vystoupí v Dejvické Klubovně

Tisk

Tape01 200Je to přes šest měsíců, kdy jsme mohli naposledy vidět alternativní rockovou kapelu Tape01 ve světlech reflektorů na podiích, před živým publikem. Nyní byl po delší pomlce ohlášen očekáváný comebackový koncert. Uskuteční se 3.3 2022 v Praze, a kde jinde než v Dejvické Klubovně. Ta se za několik let působení pražské kapely, stala v podstatě její domovskou scénou.

 

Po nabité letní sezoně v létě 2022 se kapela na delší dobu odmlčela a vrátila se do studia, kde připravovala nové hudební projekty. Sama si ale uvědomila, že půl rok je dlouhá doba a je načase se vrátit na podium před diváky. Ti si o koncert dokonce sami říkali. „Chybí nám lidi i interakce s nimi. I když působíme a fakticky i jsme spíše introverti, hudbu děláme především pro lidi a bez nich to tak nějak ztrácí význam. Když nám začaly chodit zprávy, kdy bude nějaký koncert, bylo jasno,“ říká bubeník kapely, Vojtěch Papp. V pátek 3.3 od 21:00 se tak zájemci alternativní rockové kapely Tape01 konečně dočkají. Za vstup na akci zaplatí 120 Kč.

A k vidění nebudou jenom Tape01. Celý večer je koncipován oslavně, a stejný je i program. Večerní show odstartuje v 19:00 kytaristka a písničkářka Andrea Bláhová, která působí v kapele Older. Ta se vyznačuje svými melancholickými texty a specifickou atmosférou, která publikum dokáže zcela pohltit. Na Andreu naváže v 20:00 akusticky Petr Polák z kapely Tonto, ve které působí také kytarista Tape01, Jan Chotěbor. „Jsme rádi, že tam Petra budeme mít. Je to showman a svojí nezaměnitelnou kombinací kytary a zpěvu dokáže strhnout celý dav. Myslíme si, že v kombinaci s Andreou by to mohlo bejt skvělý,“ říká Jan Chotěbor. Večer završí kapela Tape01 v 21:00.

Tape01 koncert

Více informací:

Facebooková událost

Spotify – kapela Tape01


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Encyklopedie mapuje historii českých klášterů

Klaster200Nakladatelství Libri, které se specializuje na původní českou encyklopedickou literaturu, připravilo titul Encyklopedie českých klášterů. Kniha trojice autorů Dušana Foltýna, Petra Sommera a Pavla Vlčka představuje ucelený pokus o souhrnný přehled č...

Divadlo

Malované na skle: Jánošík po brněnsku

malovane na skle divadlo radostJuraj Jánošík je pro někoho národním hrdinou, který bohatým bral a chudým dával, někdo ho považuje pouze za zbojníka, který loupil, aby se sám obohatil. V brněnském divadle Radost můžete zhlédnout h...

Film

Do kin míří dokument Tempos – otevřená výpověď Rytmuse o budování československé hip hopové scény

RYTMUS TEMPOS 200Unikátní pohled na hip hop na Slovensku i v Čechách exkluzivně přináší celovečerní hudební dokument Tempos. Nejznámější slovenský raper Patrik „Rytmus“ Vrbovský v něm odhaluje svou 30letou kariéru, vzpomíná na své vzestupy a pády a ma...