Valentýnský dárek na léto

Valentýnský dárek na léto

Tisk

klasterky valentyn200U příležitosti Dne zamilovaných si dovoluji Klášterky odhalit další část koncertů 17. ročníku Klášterních hudebních slavností. Vybrané večery lákají jak programem, skvělými interprety, tak pozoruhodnými místy, kde se bude romantickým duším určitě líbit. 

 

 

Vstupenky jsou již v prodeji na GoOut a mohou být milým dárkem k Valentýnu.

ROZJÍMÁNÍ
2. července 2023 od 19 hod.
Klášter na Hedeči, Králíky
CZECH ENSEMBLE BAROQUE QUINTET

Vokální kvinteto představí program inspirovaný autory spojenými s Vídní v nádherném chrámu poutního místa Hory Matky Boží nedaleko Králík.

IL CASTRATO
4. července 2023 od 19 hod.
Kostel sv. Michaela, Maršíkov
VOJTĚCH PELKA – kontratenor, ONDŘEJ BERNOVSKÝ - cembalo

Souboj koloratur a hlasové ekvilibristiky s kantilénou barokních a klasicistních árií v podání jednoho z našich nejnadějnějších kontratenorů současnosti.

BOŽSKÉ HOUSLE
11. července 2023 od 20 hod.
Klášterní kostel, Šumperk
PAVEL ŠPORCL - housle, VOJTĚCH NOVÁK - varhany

Housle českého virtuóza Pavla Šporcla doprovodí varhaník Vojtěch Novák. O nadpozemský zážitek bude v kulisách Klášterního kostela postaráno...

KDYŽ VÍDEŇ TANČILA VALČÍK
27. července 2023 od 20 hod.
Kongresový sál PLL, Jeseník
TEREZA MÁTLOVÁ – soprán, DOLEŽALOVO KVARTETO

Prostředí lázeňského města je jako stvořené pro poslech nejen vídeňského valčíku, ale také polky, pochodů a árií ze slavných operet. Jednoduše hudby, jež zněla Vídní na přelomu 19. a 20. století.

klasterky valentyn

Více informací: www.klasterky.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nakladatelství Brána vydalo faktografickou knihu o Heleně Vondráčkové

helenaV červnovém týdnu, kdy zpěvačka Helena Vondráčková oslavila životní jubileum, se na pultech nejen českých, ale i slovenských knihkupectví objevila výpravná kniha s názvem Helena v proudu času, která mapuje bohatou uměleckou dráhu zpěvačky. Výpravnou publika...

Divadlo

Vánoční zázrak v Divadle Broadway

vanocni zazrak divalo brodway ledeckyRomantický vánoční muzikál Janka Ledeckého, který měl premiéru v loňském roce, se na prkna pražského Divadla Broadway vrací i letos. Vánoční zázrak, aneb Sliby se maj plnit o Vánocích

Film

Publicistický thriller ze současnosti: Čtvrtá mocnost

ctvrta mocnost200Do českých kin vstupuje německý koprodukční snímek Čtvrtá mocnost. Jeho autor Dennis Gansel, režisér mezinárodně oceněného filmu Náš vůdce (Die Welle, 2008), se opět vrací k tematice p...