Když lásku mám: Markéta Poulíčková a Markéta Schimmerová Procházková nazpívaly píseň o lásce

Když lásku mám: Markéta Poulíčková a Markéta Schimmerová Procházková nazpívaly píseň o lásce

Tisk

Kdyz lasku mam200Muzikálové zpěvačky a herečky Markéta Poulíčková a Markéta Schimmerová Procházková spojily hlasy ve zbrusu novém singlu s názvem Když lásku mám. Společně jej představily veřejnosti 24. ledna 2023.



"Nápad se zrodil spontánně během kávy s Markétkou, se kterou se alternuji v muzikálech Divadla Lucie Bílé. Našly jsme důvod potkávat se častěji a těší nás to,” říká o připravovaném singlu a videoklipu Markéta Poulíčková, alias MAKY.

Na singlu se navíc Markéta Poulíčková sama podílela jako autorka hudby, a to ve spolupráci s klavíristou a skladatelem Václavem Tobrmanem. Ten napsal také text.

Kdyz lasku mam1

Skladbu doprovází jemný čistý videoklip za nímž stojí Zbyněk Raušer, který má na svém kontě videoklipy např. pro Terezu Černochovou, kapelu Portless nebo Dymytry.

"Poselstvím písničky je láska. Ať už nás v životě rozděluje cokoliv, láska je to, co všechny spojuje. Vždyť každý touží po spřízněné duši.",” vzkázala fanouškům Markéta Schimmerová Procházková.

Více informací:

Markéta Poulíčková:
https://www.instagram.com/makymusicofficial/
https://www.facebook.com/makymusicofficial/

Markéta Schimmerová Procházková:
https://www.instagram.com/marketaschimmerova/
https://cs-cz.facebook.com/MarketaProchazkovafcb/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Když se novinář vydá na cestu po Rusku

Couchsurfing 200Nakladatelství Kazda vydalo knihu Couchsurfing v Rusku. Aneb jak jsem málem začal rozumět Putinovi od německého novináře Stephana Ortha. Na tento počin narazili Kazdovi v knihkupectví, kde ležela vedle oblíbeného díla Tajný život stromů...

Divadlo

Sladký - nesladký domov

slad200Sladký domov, je nová hra od maďarského spisovateľa Gyorga Spiró, ktorá bola uvedená Slovenskému publiku 5. mája v podaní režiséra Juraja Bielika. Hlavnú úlohu Milky si v nej zahrala Elena Podzámka a jej pomocníkom bol Ujo Lisný, ktorého si zahral Peter ...

Film

O drogové závislosti až na dřeň

magnea200Přiznávám se, že v dnešní rychlé době jsem si přečetla anotaci k filmu Nech mě padnout velmi zběžně. V paměti mi utkvělo, že jde o výpovědi lidí, kteří se potýkali se závislostí nebo se závislými. Očekávala jsem tedy hraný dokument, který se bude ...