Unikátní fúze přední tuzemské psychedelie a stoner rocku se v novém singlu vydala do černé díry

Unikátní fúze přední tuzemské psychedelie a stoner rocku se v novém singlu vydala do černé díry

Tisk

Acid Express 200Stálice alternativní scény Acid Row a Madhouse Express se spojily v neobvyklé kolaboraci a vydaly singl s názvem Event Horizon, ve kterém přínáší osmiminutovou pouť napříč žánry a časoprostorem. Obě kapely pak v rámci společného projektu lákají na jedinečnou příležitost vidět podání skladby naživo 20. 1. v pražské Meet Factory. Jako hosté navíc vystoupí noise-rockoví Science Killer a naplánovaná je vinyl DJ’s afterparty.

Acid Row a Madhouse Express. Dva směrově odlišné žánry a jejich ojedinělá kombinace. To je jednorázová kolaborace s pracovním názvem „Acid Express“ utvořena za účelem nahrání společného singlu a živého vystoupení. Výsledkem je skladba s názvem Event Horizon (Horizont událostí) s osmiminutovou stopáží, složena z několika částí, měnících se temp a žánrových prvků jako space rock, psychedelie, stoner, krautrock a doom metal. Hudba byla složena společně všemi členy kapel (7), kteří měli vliv na její různorodost. Na nahrávce jsou použity současně dvoje bicí a dále dva vokály, dvě kytary, basová kytara, baritónová kytara, klávesy a theremin. Text napsali společně zpěváci a frontmani kapel Alexej Fonar (Acid Row) a Maxmilián Hruška (Madhouse Express).

Příběh popisuje fyzikální i pocitovou problematiku cesty do černé díry a následnou zkázu z pohledu osamělého pozorovatele. Objevuje se zde např. zajímavá fráze „Spaghettified into verse“, kdy „špagetifikace“ je používaný neodborný výraz pro silné natáhnutí tělesa po vystavení silné gravitační síle, zejména při pádu do černé díry.

O tom jak ke spolupráci došlo, nebo o kreativním procesu např. promluvili členové kapel Alexej a Daniel Novotný v premiérovém díle podcastu festivalu Podtvrzí.

Nahrávka byla pořízena a zmixována v Napa Records pod vedením Martina Blaubera. Master v Jámor Studio Ondřeje Ježka.

Důležitou součástí je zároveň jedinečná živá intepretace skladby během společného koncertu Acid Row a Madhouse Express v Meet Factory, který se bude konat v pátek 20. ledna. Akci doplní psychedelická, noise-rocková trojice Science Killer, která o sobě naposledy dala vědět výraznou deskou Black Birds. Pořadatelé lákají návštěvníky také na afterparty, o kterou se postarají Candy Flip DJ’s a Voodoo Beats DJ’s s výběrem skladeb psychedelie, 60’s rock, garage rock, oldies, rock’n‘roll a mnoho dalšího ze svých vinylů.
Událost pořádají aktéři projektu ve spolupráci s Meet Factory. Vstupné lze pořídit v předprodeji za 290,- v síti Goout.net, nebo za 350,- na místě.

Acid Express plakat

Event Horizon
YouTube: https://youtu.be/ppgbcNYOkMk
Spotify: https://open.spotify.com/track/4ni8BURiBtMkHVkedzvHKD?si=39bb44c9ec6a489f
FB událost: https://fb.me/e/2blOP3SAP
Předprodej: https://goout.net/en/acid-row+madhouse-express+science-killer/szgrmuu/
Rozhovor (Podtvrzí podcast):
https://open.spotify.com/episode/76DX9b1WPdTx917gbehAkO?si=945499d53e9c4545

Acid Row: https://www.facebook.com/acidroww / Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Madhouse Express: https://www.facebook.com/madhouseexpress /


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Přijde Bůh a řekne, že si musíte promluvit!

a buh pravil perexNení to ale tak jednoduché. Hans Rath v třetím pokračování příběhů o Jakobu Jakobim pořádně zavařil všem přítomným. Jakobovi nejvíc už jen tím, že se s ním opět potkáme před Vánoci ve chvíli, kdy ho čert, Mikuláš a anděl okrado...

Divadlo

Horečka sobotní noci může zachvátit opravdu každého!

Horecka 200Aplaus ve stoje, zpívající pódium a rozvlněné hlediště. Takový byl závěr muzikálového představení Horečka sobotní noci. Vytáhla jsem rodinku za kulturou a skutečně jsme nelitovali. Česká premiéra kultovního muzikálu se v pražském Kalichu uskute...

Film

Úsměv Zdeňka Trošky je nakažlivý, škoda, že Trošků není u nás víc
ImageRežiséra Trošku mají určitě všichni rádi – je s ním dobře. Rád se směje, rád povídá o jídle a točí filmy, které se líbí. Proč? Jsou nám blízké, jsou o nás, poznáváme se v nich. Jeho pohádky jsou tak ...