Literární cenu týdeníku Reflex 2022 získala kniha Jana Folného Hotel Royal

Literární cenu týdeníku Reflex 2022 získala kniha Jana Folného Hotel Royal

Tisk

hotel royal200Literární cenu týdeníku Reflex v rámci vyhlášení LCKK 2022 získala kniha Jana Folného Hotel Royal. Odměnou vítězi je vydání knihy pod renomovanou nakladatelskou značkou Knižní klub a roční předplatné týdeníku Reflex.

 

 

Vítejte v Hotelu Royal! Je nám potěšením vás ubytovat v našich povídkách, črtách a mini situacích z prostředí luxusního londýnského hotelu. Podobně jako naše pokoje tak i naše příběhy mají různou velikost, různé naladění, v každém se budete cítit jinak. A podobně jako všechny hotelové chodby (úzké, tmavé, odlehlé a nepříjemné, ale i ty velké a majestátní) vedou do hotelové recepce, tak i jednotlivé části knihy vedou k něčemu většímu a sjednocujícímu. Nabízíme Vám pohostinnost, prvotřídní služby a zábavu, ale také úzkost, násilí a podivnost….

Jan Folný (*1977) je původním povoláním učitel českého a ruského jazyka, po „vyhoření“ se přestěhoval do Londýna, kde už několik let žije a pracuje. Jako spisovatel debutoval knihou Od sebe / k sobě (2010), v níž zúročil své zkušenosti a zážitky z tříletého pobytu v Irsku. Velký kritický i čtenářský ohlas pak zaznamenala jeho povídková kniha Buzíčci (2013). Dalším prozaickým počinem byl Víkend v Londýně (2018) – vyprávění o třech kamarádech, kteří se chystají na bujarou oslavu svých čtyřicátin. Za román Hotel Royal získal Jan Folný Literární cenu týdeníku Reflex 2022.

Jan Folný: Hotel Royal, vydává Knižní klub, 288 stran

hotel royal


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vánoční detektivky pro nenáročné čtenáře

vanocni zlodej 200Jsem velkým příznivcem detektivek všeho druhu a očekávám od nich vždy to samé. Příběh musí postupně rozplétat celou tu složitou a někdy dokonce i docela jednoduchou zápletku a musí být napínavý. Hlavní ale je, že člověk celou dobu pře...

Divadlo

Muzikál Edith a Marlene se v Národním divadle moravskoslezském dočká čtyřiačtyřicáté reprízy

edith a marlene perex1Jubilejní 44. reprízy se dočká v pondělí 28. prosince na jedné ze scén Národního divadla moravskoslezského Ostrava, konkrétně na jevišti Divadla Jiřího Myrona, komorní muzikál Edith a Marlene, jehož autorkou je maďar...

Film

Bezva ženská na krku vás pobaví i rozněžní

bezva zenska na krku 200V kinech se od 13.října objeví nová česká romantická komedie Bezva ženská na krku od režiséra Tomáše Hoffmana. Jedná se o velice příjemnou záležitost s kvalitním hereckým zastoupením.