Koncert kapel SMOKIE revival a INA HANY BANY na Střeleckém ostrově

Koncert kapel SMOKIE revival a INA HANY BANY na Střeleckém ostrově

Tisk

Smokie200V sobotu 24. září 2022 od 15 hodin se na Střeleckém ostrově v Praze, jen pár minut chůze od Národního divadla, uskuteční koncert profesionálních kapel SMOKIE revival a INA HANY BANY.

 

Těšit se můžete na nejslavnější hity od anglické hudební skupiny, která byla založena v roce 1965 a která byla populární zejména v 70. letech minulého století. Hlas slovenského zpěváka Marcela Normana, finalisty soutěže Česko Slovensko má talent, se nápadně podobá hlasu originálního zpěváka Chrise Normana. Během show však zazní i několik písní od zpěvaček Suzi Quatro a Tiny Turner.

Smokie revival
Pro změnu s vlastními písněmi (např. Nebudeš sám, Atentát na lásku a Doteky) vystoupí rocková zpěvačka Ina Urbanová se svojí kapelou INA HANY BANY. Mimochodem – Ina Urbanová v minulosti koncertovala s Orchestrem Felixe Slováčka, účinkovala v muzikálech Vlasy, Tajemství a Jack Rozparovač, hrála a zpívala ve filmu Kvaska...

smokie Ina

Akce, kterou bude uvádět moderátor a spisovatel Richard Sacher, se bude konat před restaurací Střelecký ostrov. Vstup je zdarma a návštěvníkům budou k dispozici také stánky s občerstvením - s jídlem i pitím.

Smokie plakat


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

YRSA mne uhranula

Detektivky 200Tak dlouho jsem přemýšlela, jak nazvat článek o dvou detektivních románech islandské spisovatelky Yrsy Sigurđardóttir Led v žilách a Žhavý hrob, až jsem svůj pocit z jejích knih vyjádřila ta...

Divadlo

Švandovo divadlo natáčí povzbudivá videa, divákům je nabídne na sociálních sítích

Svandovo divadlo200Povzbudit, zlepšit náladu, zaměřit pozornost k dobrým věcem v životě a také neztratit kontakt s diváky. To je smyslem videí, která začali natáčet tvůrci a herci z pražského Švandova divadla.

...

Film

Ztraceni v Mnichově se ve vaší domácí filmotéce rozhodně neztratí

mnichov 200K nejvýraznějším a kriticky nejoceňovanějším tuzemským snímkům loňského roku patřila absurdní komedie Ztraceni v Mnichově. S ní se po sedmi letech vrátil na plátna kin Petr Zelenka (mystifikační komedie Rok ďábla, Karamazovi nebo Příběhy obyčejnéh...