Vítejte v tajném společenství strak: Víme, kdo zabil Lolu! A někdo z vás je další na řadě…

Vítejte v tajném společenství strak: Víme, kdo zabil Lolu! A někdo z vás je další na řadě…

Tisk

Straky 200Nakladatelství COSMOPOLIS ve své ediční řadě Young Adult vydává svůj první gotický thriller od autorek Zoe Sugg & Amy McCulloch. Děsivý a napínavý příběh z místa, nad nímž se vznáší hejna zlověstných strak, vám nedá spát.

 

 

Tělo mrtvé dívky se na pláži objevilo ve 23:47 hodin. A zde to celé začíná. Vítejte na prestižní internátní škole na osamělém poloostrově jižní Anglie. Atmosférou připomíná Potterovy Bradavice a v jejích středověkých stěnách si připadáte jako ve Hře o trůny.

Prestižní anglickou internátní školu Illumen Hall zasáhla tragédie.

Na pláži je během exkluzivní letní party objeveno tělo studentky Loly s dokonale vytetovaným obrázkem straky na zádech.

Pro novou studentku Audrey, která se právě přistěhovala z Ameriky a snaží se utéct před vlastní minulostí, je to jen další děsivá věc v novém prostředí.

Pro její spolubydlící Ivy je však smrt kamarádky něčím, co se zoufale snaží překonat – a přítomnost Audrey jí zpočátku ani trochu nepomáhá.

Když někdo začne vysílat anonymní podcast se zlověstným názvem: Vím, kdo zabil Lolu… A někdo z vás je další na řadě., zpočátku znepřátelené dívky se spojí. A jak jsou hlouběji vtahovány do tajemství strašlivé vraždy, zjišťují, že pod povrchem jejich navenek dokonalé školy se ukrývá něco nebezpečného.

Existuje snad stále Tajné společenství strak? A má něco společného se smrtí Loly?

Straky banner

O autorkách:

Zoe Sugg je britská vloggerka, youtuberka a autorka mezinárodně úspěšné knihy Girl Online. Známá je spíše pod přezdívkou Zoella a je jednou z novodobých celebrit. Její blog se zabývá módou, kosmetikou, životním stylem, ale řeší i problémy dnešních teenagerů. Její první kniha Girl Online vyšla v Anglii v roce 2014 a překonala rekord nejprodávanější knihy za první týden. Sledovat ji můžete na IG účtu: @zoesugg a @zoella

Amy McCulloch je čínská autorka vyrůstající v Kanadě a nyní žijící v Londýně. Byla redakční ředitelkou Panguin Random House Children’s, kde vydala Zoeinu nyní již mezinárodně bestsellerovou sérií Girl Online. Sama je autorkou YA sérií The Oathbreaker’s Shadow, The Potion Diaries a Jinxed.

Straky, 368 stran, formát: 145x205, brožovaná vazba s klopami

Straky obalka

Více informací: https://www.grada.cz/straky-12962/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Co když dojde k hmyzí apokalypse a Země ztichne?

Ticha zeme200V nakladatelství Kazda vyšla další kniha profesora biologických věd Davea Goulsona. Nese název Tichá Země a zaměřuje se na to, jak odvrátit hmyzí apokalypsu.

...

Divadlo

Celebrity

Celebrity 200Představení Celebrity je spíše než hrou hořkou výpovědí o stavu dnešní doby, a to nejen života celebrit, chcete-li slavných osobností, ale i našich životů a toho, co vše jsme schopni obětovat v zájmu naší důležitosti.

Film

DVD Z NFA

nfa perexNÁRODNÍ FILMOVÝ ARCHIV záslužně vydává – zpravidla v rekonstruované podobě – klasická díla české kinematografie. Dosud převažovaly hrané filmy (např. Takový je život, Extase, Krakatit, Černý Petr, Adéla ještě nevečeřela…), vyskytly se shrnující ...